Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2008

Απαράδεκτη προϋπόθεση για την ένταξη στο πρόγραμμα της εξισωτικής αποζημίωσης

Απαράδεκτη την προϋπόθεση κατοχής των 20 στρεμμάτων στον τόπο διαμονής για την ένταξη των αγροτών στο πρόγραμμα της εξισωτικής αποζημίωσης θεωρούν με ερώτησή τους προς τον Υπουργό Αγροτικής ανάπτυξης και Τροφίμων οι βουλευτές του ΚΚΕ Σταύρος Σκοπελίτης, Κώστας Αλυσανδράκης, Νίκος Γκατζής, Γιάννης Ζιώγας, Νίκος Μωραΐτης και Μπάμπης Χαραλάμπους και ζητούν την κατάργηση της προϋπόθεσης αυτής και για το έτος 2007.
Το κείμενο της ερώτησης αναφέρει:
"Η προϋπόθεση ένταξης στο πρόγραμμα της εξισωτικής αποζημίωσης να έχει ο δικαιούχος 20 στρεμμάτων στον τόπο διαμονής του, έχει σαν αποτέλεσμα να απορριφθούν πάρα πολλοί δικαιούχοι από το πρόγραμμα του 2007 που έχουν πάνω από 20 στρέμματα σε μειονεκτικές περιοχές αλλά δεν έχουν 20 στρέμματα του τόπου διαμονής.
Επειδή η παραπάνω προϋπόθεση είναι άδικη και παράλογη και έχει ολέθριες συνέπειες για τους κατοίκους αυτών των μειονοτικών περιοχών επιβάλλεται η άμεση κατάργησή της που θα αφορά και το 2007.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι ενέργειες θα κάνει για να καταργήσει άμεσα την παραπάνω προϋπόθεση και η κατάργηση να αφορά και το 2007".

Δεν υπάρχουν σχόλια: