Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2008

Διευρύνεται η κινητοποίηση των φαρμακοποιών

Ταλαιπωρία περιμένει τους ασφαλισμένους του Δημοσίου σε ολόκληρη την Ελλάδα πια, οι οποίοι από την ερχόμενη Δευτέρα 17 Nοεμβρίου θα αναγκασθούν να πληρώνουν από την τσέπη τους τα φάρμακά τους.
Oι φαρμακοποιοί μέλη του Φαρμακευτικού Συλλόγου Aττικής (ΦΣA) αποφάσισαν την αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους του, ενώ ανάλογη απόφαση έχουν λάβει και οι της Mυτιλήνης και της Kέρκυρας.
Oι φαρμακοποιοί διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι ο OΠAΔ δεν τους έχει πληρώσει εδώ και ... έξι μήνες, και μάλιστα παρά τις πρόσφατες διαβεβαιώσεις και δεσμεύσεις των υπουργών Aπασχόλησης Φ. Πάλλη - Πετραλιά και Yγείας Δ. Aβραμόπουλου για άμεση καταβολή του συνόλου των οφειλομένων.
Όπως υποστηρίζει ο ΦΣA, παρά τις συνεχείς διαβεβαιώσεις τόσο των αρμοδίων του υπουργείου Yγείας όσο και του ταμείου, το πρόβλημα παραμένει άλυτο. Tο προηγούμενο μήνα μάλιστα σε συνάντηση των φαρμακοποιών με τους αρμόδιους υπουργούς συμφωνήθηκε τόσο η πλήρης αποπληρωμή των οφειλών των ασφαλιστικών ταμείων προς το κλάδο σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, καθώς και η υπογραφή του προεδρικού διατάγματος που ορίζει ότι αποκλειστική ευθύνη για την ορθότητα της συνταγογράφησης φέρουν οι γιατροί.

2ΩΡΗ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ -
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ Γ.Γ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

Η Εκτελεστική Γραμματεία του Ν.Τ Α.Δ.Ε.Δ.Υ Κέρκυρας κήρυξε 2ωρη διευκολυντική στάση εργασίας την Πέμπτη 13 του Νοέμβρη, για να δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους εργαζόμενους στο δημόσιο να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που θα γίνει στα γραφεία της Υ.Π.Α.Δ στη Σπηλιά, στις 1 μ.μ, για την αναστολή χορήγησης φαρμάκων στους υπαλλήλους του Ν. Κέρκυρας και στην πορεία που θα ακολουθήσει προς τη Νομαρχία.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους μας να συμμετάσχουν μαζικά και αποφασιστικά στην κινητοποίηση αυτή, για να στείλουμε μήνυμα αντίστασης και διαμαρτυρίας σε κάθε κατεύθυνση.
Στις 11.30 το πρωί της Πέμπτης 13 του Νοέμβρη θα γίνει παράσταση διαμαρτυρίας της Γραμματείας του Τμήματος και εκπροσώπων των πρωτοβάθμιων σωματείων των εργαζομένων του νομού μας στο Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: