Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2008

Η ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ... "ΧΤΥΠΑ" ΚΑΙ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ W.T.M
Τα πρώτα μηνύματα που έρχονται από το Λονδίνο και την W.T.M την μεγαλύτερη διεθνή τουριστική έκθεση της Ευρώπης και μια από τις μεγαλύτερες του κόσμου, δεν είναι καθόλου, μα καθόλου ενθαρρυντικά, για τον τουρισμό μας.
Πρώτον μήνυμα. Είναι σχεδόν σίγουρο ότι το παρ' ολίγον, έτσι ελπίζουμε τουλάχιστον, οικονομικό κραχ, θα επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την παγκόσμια τουριστική αγορά.
Ως συνέπεια αυτού του γεγονότος, θα είναι η περικοπή στο χρόνο διακοπών. Και άμεση ακόμα συνέπεια, οι τουρίστες δεν θα διαθέτουν στις τσέπες τους αρκετά ευρούλια για να καταναλώσουν στον τουριστικό προορισμό που θα επιλέξουν.
Δεύτερον μήνυμα. Θα επιλεγούν κοντινοί τουριστικοί προορισμοί. Βέβαια, από την Αγγλία για παράδειγμα, η χώρα μας, γεωγραφικά απέχει αρκετά και δεν θεωρείται κοντινός τουριστικός προορισμός. Αλλά με το αεροπλάνο μπορεί να θεωρηθεί από τους "κοντινούς" τουριστικούς προορισμούς. Όπως βέβαια και η Ισπανία, ο οποίος είναι ένας ισχυρός ανταγωνιστής μας.

ΝΑ ΠΟΝΤΑΡΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ
Χωρίς φυσικά να διεκδικώ δάφνες ειδικού, δεν θα κουραστώ να προτείνω, να ποντάρουμε στον θαλάσσιο τουρισμό.
Για πολλούς λόγους.
Πρώτος λόγος, γιατί τόσο το ανάγλυφο του συμπλέγματος των νησιών μας από τα διαπόντια μέχρι τους Αντιπάξους αποτελούν συγκριτικό πλεονέκτημα, όσο βέβαια και η γεωγραφική και γεωπολιτική μας θέση.
Δεύτερος λόγος. Όσοι ταξιδεύουν με τα γιώτ τους και τα σκάφη τους, τις διακοπές τους δεν θα τις χάσουν εξ αιτίας της οικονομικής κρίσης. Θα είναι οι τελευταίοι που θα τους ακουμπήσει η κρίση.
Τρίτος λόγος. Είναι αυτή η κατηγορία τουριστών, που θα αφήσουν, ντε και καλά χρήματα στον τόπο που θα επισκεφτούν.

ΜΕ ΤΟ ΚΑΦΕ ΓΥΑΛΙ, ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ;
Και μια που το έφερε η κουβέντα, να ξαναρωτήσω βρε παιδιά τι θα γίνει με την μαρίνα στο Καφέ Γυαλί; Δεν βλέπω να προχωρούν τα έργα και ανησυχώ τα μέγιστα. Αν δεν τελειώσει το έργο και μάλιστα άμεσα, θα αποτελέσει την μεγαλύτερη πληγή για την πόλη και δη για την περιοχή της πολύπαθης Σπηλιάς. Αυτό δεν μπορούν να το καταλάβουν οι υπεύθυνοι; Γιατί λοιπόν δεν κάνουν κάτι; Ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας μας ακούει;;;;;;;

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ ΛΑΘΟΣ
Είμαι σίγουρος ότι οι φίλοι οι οποίοι ίδρυσαν την Επιστημονική Εταιρία Τουρισμού Κέρκυρας, έχουν απόλυτα καλές και θετικές προθέσεις. Δεν απέφυγαν όμως ένα τεράστιο, "εγκληματικό", θα μπορούσε κάποιος να το χαρακτηρίσει και κάποιος άλλος "παιδαριώδες", λάθος.
Η ανακοίνωση της ίδρυσης της Εταιρίας συνοδεύτηκε με ένα κείμενο το οποίο μεταξύ άλλων αναρτήθηκε στο ίντερνετ, το οποίο κείμενο περιέχει όλα τα μειονεκτήματα του κερκυραϊκού τουρισμού, εξηγώντας έτσι την ανάγκη ίδρυσης της Εταιρίας. Θα μπορούσε να αναρτηθούν μόνο οι στόχοι της Εταιρίας και όχι να δημοσιευτούν τα μειονεκτήματα του τουριστικού προορισμού μας. Εμείς τα γνωρίζουμε, είναι ανάγκη να τα μάθουν και οι υποψήφιοι επισκέπτες μας;
Πρώτοι αυτοί, όφειλαν να γνωρίζουν και είμαι σίγουρος ότι το ξέρουν, ότι ο τουρισμός είναι ψυχολογία. Γιατί να επισκεφθώ έναν τουριστικό προορισμό, ο οποίος ταλανίζετε από τόσα μειονεκτήματα. Επιλέγω κάποιον άλλον τουριστικό προορισμό.
Τα εν οίκω, μη εν δήμω, φίλοι μου. Πολύ περισσότερο...μη εν ίντερνετ.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΟΙ ΤΑΓΑΡΑΔΕΣ
Για τους δύσπιστους, θα αναφέρω τα επιτεύγματα του Συνδέσμου μείζονος Θεσσαλονίκης σχετικά με την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων.
Η χωματερή στους Ταγαράδες είχε δυσφημίσει διεθνώς την χώρα μας, με αποτέλεσμα η Ευρωπαική Ένωση να επιβάλλει στην χώρα μας ουκ ολίγα πρόστιμα.
Αυτά στο παρελθόν γιατί τώρα στους Ταγαράδες λειτουργεί από το βιοαέριο εργοστάσιο το οποίο παράγει ηλεκτρικό ρεύμα. Λειτουργεί επίσης βιολογικός ο οποίος παράγει νερό για άρδευση της γύρω περιοχής του Δήμου Θέρμης και λίπασμα. Ενώ έχει ξεκινήσει η κατασκευή περιβαλλοντικού πάρκου περίπου 240 στρεμμάτων.
Το ερώτημα τώρα. Αφού αυτοί τα κατάφεραν, εμείς γιατί να μην τα καταφέρουμε; Τι είμαστε χειρότεροι; Ή αυτοί είναι πιο έξυπνοι από εμάς;
Δώστε εσείς τις απαντήσεις.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ Η "ΦΙΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ"
Μπορεί εκλογές στην αυτοδιοίκηση να έχουμε σε δύο χρόνια αλλά ο πρώην Νομάρχης και νυν Γενικός Γραμματέας του Δήμου Κερκυραίων Αντρέας Παγκράτης, δεν έχει βγάλει ποτέ από το μυαλό του το σχέδιο να επιστρέψει σε πρωταγωνιστικό ρόλο. Βλέπετε η "καρέκλα" της εξουσίας είναι πάντα γλυκιά.
Στενός "σύμμαχος" σε αυτή την προσπάθεια του, είναι ο πρώην Συντονιστής του ΠΑΣΟΚ ο Στέφανος Νικόπουλος, με τον οποίο συσκέπτονται, σχεδόν σε καθημερινή βάση στο γραφείο του στο Δήμο. Οι συναντήσεις βέβαια είναι "μυστικές", γιατί έστι και διαρρεύσουν τότε... θα αρχίσουν τα όργανα, αφού στο ΠΑΣΟΚ υπάρχουν πολλές ...άστεγες φιλοδοξίες. Και οι θέσεις είναι λίγες.
Ο χαμός έχει να γίνει.

ΣΤΙΣ ΚΑΛΕΝΔΕΣ Η ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ
Το παρ' ολίγον κραχ, μάλλον πρέπει να έχει στείλει στις καλένδες την διοικητική μεταρρύθμιση.
Σύμφωνα με όσα γνωρίζαμε, θα έπρεπε το Υπουργείο Εσωτερικών να είχε παραδώσει το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου στην ΚΕΔΚΕ, τις προτάσεις του για την διοικητική μεταρρύθμιση.
Τα φάγαμε το πρώτο δεκαήμερο και δεν έχω ακούσει τίποτα, κανένα νέο δηλαδή. Εσείς ακούσατε τίποτα;

Δεν υπάρχουν σχόλια: