Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2008

Γ. Μαχειμάρης: Καταγγελία κατά Πουλημένου για το θέμα των φαρμάκων

Για έλλειψη αγωνιστικότητας στην περίπτωση του ΟΠΑΔ, κατηγορεί το Νομάρχη Στέφανο Πουλημένο η Νομαρχιακή παράταξη του Γιώργου Μαχειμάρη με ανακοίνωση την οποία υπογράφουν τα μέλη της.
Πιο συγκεκριμένα κατηγορεί τον κ. Πουλημένο ότι δεν υπερασπίστηκε όπως όφειλε την υπόθεση χιλιάδων ασφαλισμένων του δημοσίου στην Κέρκυρα.
Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:
“Ο Πουλημένος Νομάρχης Κέρκυρας, απέχει των ευθυνών του… μέσα σε μια περιόδο που η φτώχεια αυξάνει, η ανεργία καλπάζει και η οικονομική κρίση φουντώνει…
Αδιαφορεί για τους χιλιάδες ασφαλισμένους των ταμείων από την ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ. Αδιαφορεί για την ταλαιπωρία τόσων ανθρώπων. Αδιαφορεί για τους αρρώστους συνταξιούχους που ταξιδεύουν για να βρούν φάρμακα. Αδιαφορεί για τους ασφαλισμένους που εκλιπαρούν τα φαρμακεία για δανεικά φάρμακα. Αδιαφορεί για τους ασφαλισμένους που δανείζονται χρήματα για να αγοράσουν τα φάρμακα των. Αδιαφορεί ακόμη για αυτούς που μη έχοντας άλλη λύση διακόπτουν τη λήψη φαρμάκων βάζοντας σε κίνδυνο την ίδια τη ζωή τους. Αδιαφορεί για τους επί πολλούς μήνες απλήρωτους γιατρούς και φαρμακοποιούς. Αδιαφορεί για την ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΩΝ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ.
Στοιχεία αναφέρουν πως οι απώλειες ξεπερνούν τα 6 δις ευρώ. Επίσης οι πρόσφατες κατευθυνόμενες τοποθετήσεις σε "δομημένα ομόλογα" ζημίωσαν τα ασφαλιστικά ταμεία κατά 240 εκατομμύρια ευρώ. Αδιαφορεί για την κατάρρευση του όλου συστήματος ΥΓΕΙΑΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ. Για τα βάρβαρα αντιασφαλιστικά μέτρα και τη παράδοση της Υγείας στους φαρμακοβιομηχάνους με τη κατάργηση της λίστας φαρμάκων και παράδοση της υγείας στους μεγαλοκλινικάρχες ιδιώτες. Παράλληλα συμμετέχει προσωπικά ο ίδιος στον εμπαιγμό του Κερκυραϊκού λαού μαζί με τους εκάστοτε Υπουργούς της κυβέρνησης για την αποπεράτωση και στελέχωση του νέου Νοσοκομείου της Κέρκυρας και στην αδιαφορία του κράτους.
Μέσα σ' αυτή την απόγνωση η παράταξη ΚΕΡΚΥΡΑ ΖΩΗΣ κατέθεσε πρόταση να κλείσει η Νομαρχία μια μέρα ως συμπαράσταση και διεκδίκηση λύσης του προβλήματος στήριξη των αιτημάτων των ασφαλισμένων όπως κατετέθησαν από το Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ.
Το μεγάλο αυτό ζήτημα σε συνδυασμό με την πολύμηνη άρνηση και συστηματική αναβολή συζήτησης στο ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ με τους φορείς του τουρισμού για την κρίση στο ΤΟΥΡΙΣΜΟ υποχρέωσε όλα τα μέλη της παράταξης μας να αποχωρήσουν από την συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου ως ελάχιστη ένδειξη διαμαρτυρίας.
Κε Πουλημένε δεν δίνεται την πρέπουσα σημασία στα μεγάλα θέματα του τόπου.
Σας θέσαμε προ των ευθυνών σας όταν σας ζητήσαμε το Νομαρχιακό Συμβούλιο να μπεί μπροστά στα προβλήματα που συνεχώς αυξάνονται, εσείς το ΑΡΝΗΘΗΚΑΤΕ.
Αυτό γίνεται γιατί ΕΠΙΛΕΓΕΤΕ να δημιουργείτε τεχνητές πλαστές μικροσυγκρούσεις για εύκολα επικοινωνιακά θέματα και ΑΠΕΧΕΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ. ΑΠΕΧΕΤΕ από τα πραγματικά προβλήματα της Κέρκυρας δεν ΔΡΟΜΟΛΟΓΕΙΤΕ ΛΥΣΕΙΣ δεν ΑΣΧΟΛΕΙΣΘΕ δεν ΔΙΕΚΔΙΚΕΙΤΕ δεν ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΕ… με ΑΛΛΑ ΤΥΡΒΑΖΕΤΕ….
Πρέπει να μάθετε ότι τα προβλήματα ζητάνε απαντήσεις και χάραξη ορθολογικής ρεαλιστικής πολιτικής. Η κοινωνία απαιτεί επειγόντως στήριξη. Ο κόσμος βρίσκεται σε απόγνωση.
Η φτώχεια αυξάνεται η ανεργία καλπάζει η οικονομική κρίση φουντώνει, είναι πλέον εντός των πυλών. Οι τομείς ΥΓΕΙΑΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ, ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ, ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ, ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, Η ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ, ΟΙ ΥΠΟΔΟΜΕΣ, ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ ΣΩΣΤΟΥΣ ΒΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ. ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ.
Κε ΠΟΥΛΗΜΕΝΕ, ΣΤΑΜΑΤΕΙΣΤΕ ΝΑ ΑΠΕΧΕΤΕ… ΕΓΕΡΘΗΤΙ… ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΟΥ ΜΕΝΕΤΟΙ”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: