Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2008

Η ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ... "ΧΤΥΠΑ" ΚΑΙ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ

ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΙΔΑΝ ΤΗΝ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ;
Με συγχωρείτε που εμφανίζομαι λίγο δύσπιστος σχετικά με την επερχόμενη τουριστική περίοδο, αλλά δεν μπορώ να συναισθανθώ την αισιοδοξία, έστω και την συγκρατημένη, των πολιτικών παραγόντων.
Όχι μόνο δεν μπορώ να την συναισθανθώ αλλά ούτε την καταλαβαίνω. Δεν την καταλαβαίνω γιατί θεωρώ ότι δεν εδράζεται σε συγκεκριμένα επιχειρήματα.
Να σας φέρω ένα παράδειγμα. Από τους παραδοσιακούς μας πελάτες, εκτός των Άγγλων, θεωρούνται και οι Γερμανοί. Φέτος, δηλαδή στη χρονιά που έκλεισε πριν μερικές μέρες η μείωση από τη Γερμανία, έφθασε περίπου στο 10%.
Τώρα τι θα συμβεί του χρόνου, όσον αφορά τη Γερμανική αγορά; Να σας πω την αλήθεια, δεν γνωρίζω, αλλά έχω κάποιες υποψίες.
Η Germanwings έκανε τον προγραμματισμό της για το 2009 και μεταξύ των άλλων συνδέει Γερμανικές πόλεις με απευθείας πτήσεις με κάποιες ελληνικές πόλεις. Ποιες είναι αυτές;
Έχουμε και λέμε. Από τις 2 Μαΐου κάθε Σάββατο υπάρχει πτήση Κολονία- Βόννη με κατάληξη την Κω.
Από τις 3 Μαΐου και μέχρι το τέλος της περιόδου κάθε Κυριακή υπάρχει πτήση Στουτγάρδη - Ηράκλειο.
Και τέλος από τις 2 Μαΐου υπάρχει απευθείας πτήση Βερολίνο - Καβάλα!!!!
Είδατε εσείς πουθενά το Ιόνιο; Είδατε πουθενά την Κέρκυρα; ΌΧΙ.
Τότε πως βγαίνει ο Περιφερειάρχης και μας λέει ότι είναι αισιόδοξος; Από πού του προκύπτει; Έχει κάνει κάτι, για να μπορεί να είναι αισιόδοξος; ΟΧΙ. Τότε τι μας λέει;
Σας έφερα ένα μικρό δείγμα, γιατί αν συνεχίσω, τότε ...κλάφτα Χαράλαμπε.

ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΩΘΟΥΝ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΙ;
Βέβαια οφείλω να ομολογήσω ότι ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας, δεν είναι ο μόνος πολιτικός παράγοντας που διαπνέεται από... αισιοδοξία, εν όψει της ερχόμενης τουριστικής περιόδου. Υπάρχουν αρκετοί ακόμα πολιτικοί παράγοντες οι οποίοι εμφανίζονται αισιόδοξοι.
Το ερώτημα είναι ένα και μοναδικό. Τι έχουν κάνει για να νιώθουν αισιόδοξοι ότι όλα θα πάνε καλά; Έχουν καταστρώσει κάποια στρατηγική για την αντιμετώπιση της κρίσης; ΟΧΙ. Έχουν αναλάβει πρωτοβουλίες για να δημιουργήσουν ένα ελκυστικό τουριστικό προϊόν; ΟΧΙ. Έχουν προχωρήσει τα έργα υποδομών; ΟΧΙ. Έχουν οργανώσει σε υψηλά επίπεδα την προβολή του νησιού μας; ΌΧΙ. Έχουν προγραμματίσει μια σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων με διεθνή ακτινοβολία; ΟΧΙ. Έχουν λύσει το κυκλοφοριακό πρόβλημα; ΟΧΙ, Έχουν λύσει το πρόβλημα της καθαριότητας; ΟΧΙ.
Πείτε μου σας παρακαλώ τι έχουν κάνει γι' αυτόν τον τόπο και αισθάνονται δικαίως αισιόδοξοι για την επόμενη τουριστική περίοδο; Πείτε μου εσείς.

ΝΑ ΜΠΕΙ ΤΑΞΗ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ
Και μια που το έφερε η συζήτηση, θα πρέπει να μπει ΤΑΞΗ στην παλιά πόλη. Είδατε προχθές τι έγινε στην Σπηλιά; Πέρασε ένα φορτηγό και ξήλωσε ότι βρήκε μπροστά του. Μα είναι δυνατόν να περνούν φορτηγά από τους στενούς δρόμους της πλαιάς πόλης; Που ακούστηκε αυτό.
Να κλείσει η πόλη στα αυτοκίνητα και στα τροχοφόρα οχήματα, όσον το δυνατόν γρηγορότερα.
Και άσε κάποιους να φωνάζουν. Θα φωνάξουν μια, θα φωνάξουν δύο, άντε και μια τρίτη φορά και αυτό ήταν... Δεν θα τους δώσει σημασία κανείς και μετά θα αναγκαστούν αν προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες. Οι οποίες νέες συνθήκες, ειρήσθω εν παρόδω, θα ευνοήσουν τους καταστηματάρχες. Και βεβαίως όλους τους υπόλοιπους.

ΝΑ ΣΥΝΕΝΝΟΗΘΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ
Νομίζω ότι η πρόταση του Λευτέρη Λιντοβόη, για να καθίσουν σε ένα τραπέζι όλοι οι παράγοντες αυτού του τόπου και να εξετάσουν τις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται μετά την διεθνή οικονομική κρίση, κινείται στην σωστή κατεύθυνση.
Νέα δεδομένα πλέον δημιουργούνται και θα πρέπει να τα αξιολογήσουμε και να προσαρμόσουμε την στρατηγική μας, αν έχουμε, κυρίως για τον τουρισμό, πάνω σε αυτά τα νέα δεδομένα.
Και στον πάτο της γραφής, θα πρέπει να συνεννοηθούν μεταξύ τους οι παράγοντες αυτού του τόπου και να αναλάβουν δεσμεύσεις πάνω σε θέματα των αρμοδιοτήτων τους. Δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά.

ΠΑΕΙ ΚΑΙ Ο "ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ 2"
Για τους ανησυχούντες να σας πούμε ότι ο Καποδίστριας 2 ...μετατίθεται. Χρονικά στο αόριστο μέλλον. Με λίγα λόγια πηγαίνει στις καλένδες. Που να βρει χρήματα η Κυβέρνηση για να προχωρήσει στον Καποδίστρια 2
Βέβαια αν ήθελε θα μπορούσε να βρει χρήματα για να γίνει η διοικητική μεταρρύθμιση. Από πού θα βρει χρήματα; Να ζητήσει δανεικά από τον Εφραίμ. Ε, μεταξύ φίλων πρέπει να υπάρχει κατανόηση. Άλλωστε στις δύσκολες στιγμές φαίνεται ο φίλος. Έτσι δεν μας έλεγαν στο σχολείο;

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ
Την Κυριακή, αν δεν κάνω λάθος, η Ν.Ε του Κ.Κ.Ε διοργανώνει εκδήλωση για τις Φυλακές. Δεν λέω, καλά κάνει, αν και με κάποια καθυστέρηση. Τέλος πάντων, κάλλιο αργά παρά ποτέ.
Πάντως το θέμα μας δεν θα πρέπει να είναι μόνο οι Φυλακές. Προφανώς, όπως έγραφα προχθές, δεν μπορείς να αποδέχεσαι να λειτουργούν Φυλακές δίπλα σε σχολεία, ούτε να αποδέχεσαι τον 21ο αιώνα Φυλακές που είναι κάτεργα τα οποία λειτουργούσαν τον 19ο αιώνα και όπου καταπατούνται τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Και βεβαίως θα πρέπει να προβληθεί το παγκερκυραικό αίτημα για τη μετατροπή των σημερινών Φυλάκών σε μουσείο.
Όμως θα πρέπει να προβληθεί κυρίως και το ζητούμενο που είναι η αξιοποίηση του λόφου των Φυλακών για την ίδια την πόλη. Το έχω γράψει πολλές φορές, ο λόφος των Φυλακών εκτός από ένα υπέροχο πάρκο, όπου θα μπορούσε να λειτουργήσει και θέατρο, μπορώ να σας υποδείξω τον χώρο, από την κάτω πλευρά της δεξαμενής, θα μπορούσε να λειτουργήσει και ως χώρος υπόγειου πάρκινγκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: