Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Ν.Ε. Κέρκυρας ΚΚΕ: Ας θυμούνται οι επαγγελματίες της Κέρκυρας τη στάση του κόμματός μας

Σε ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή Κέρκυρας του ΚΚΕ αναφέρει: Στις 26 Ιουνίου 2011, ο Εμπορικός Σύλλογος Κέρκυρας με Δελτίο Τύπου που απέστειλε στα τοπικά ΜΜΕ και στους 3 βουλευτές του νησιού μας, τους "παρακαλεί" να μην ψηφίσει κανείς τους το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα κατά την ψηφοφορία της 29ης Ιουνίου.  
Να διευκρινίσουμε ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ και ο βουλευτής του ΚΚΕ στην Κέρκυρα, Μ. Χαραλάμπους, όχι μόνο δεν ψήφισαν το Μνημόνιο πριν από περίπου ένα χρόνο, αλλά το αντιπάλεψαν και το αντιπαλεύουν με κάθε τρόπο μέσα και έξω από τη Βουλή.
Αναφορικά με το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ έγκαιρα από τις 24 Ιούνη εκδήλωσε της προθέσεις της και αντί άλλης απάντησης παραθέτουμε ολόκληρη τη σχετική ανακοίνωση η οποία αναφέρει τα παρακάτω:
"Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ εξετάζοντας την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μπροστά στη συζήτηση που θα γίνει στη Βουλή για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και τον εφαρμοστικό νόμο και προκειμένου το ΚΚΕ να αντιμετωπίσει κάθε προσπάθεια σπέκουλας και αποπροσανατολισμού ενημερώνει το λαό ότι:
Πρώτο, θα πάρει μέρος στην ψηφοφορία και θα καταψηφίσει το αντιλαϊκό έκτρωμα, το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και τον εφαρμοστικό νόμο.
Δεύτερο, θα ζητήσει να γίνει ονομαστική ψηφοφορία.
Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ καλεί την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα να απορρίψουν κάθε εκβιασμό. Να πάρουν μέρος καθολικά στη 48ωρη απεργία την Τρίτη 28 και την Τετάρτη 29 Ιουνίου και στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ."
Είναι διαφορετικό να μην συμφωνεί κάποιος με τη θέση του ΚΚΕ και να ασκεί κριτική και διαφορετικό να γνωρίζει τη θέση του ΚΚΕ και ανεξάρτητα από προθέσεις να βάζει όλους τους βουλευτές της Κέρκυρας στο ίδιο τσουβάλι, δημιουργώντας αντικειμενικά  συγχύσεις στον κόσμο. Υπάρχει άραγε κάποιος καλοπροαίρετος, ο οποίος θα πίστευε ότι ο βουλευτής του ΚΚΕ θα υπερψήφιζε το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην εξαθλίωση και την πτώχευση του λαού;
Η συντριπτική πλειοψηφία των επαγγελματιών που ανήκουν στον Εμπορικό Σύλλογο είναι αυτοαπασχολούμενοι και μικροί επαγγελματίες που όλοι θίγονται από τη συγκεκριμένη πολιτική. Τα μέτρα παίρνονται για να κερδοφορήσουν οι πολυεθνικές και τα πολυκαταστήματα οδηγώντας μικρούς επαγγελματίες στο κλείσιμο και την ανεργία.
Αντί λοιπόν, ο Εμπορικός Σύλλογος να χτυπά ανοιχτές θύρες στέλνοντας επιστολή στο ΚΚΕ και τον βουλευτή του στην Κέρκυρα, καλό θα ήταν ως όφειλε και οφείλει, να μπει μπροστά στην οργάνωση της πάλης των ελεύθερων επαγγελματιών προκηρύσσοντας και παλεύοντας για την ημέρα της πανελλαδικής απεργίας το μαζικό κλείσιμο των μαγαζιών στο νησί και την κοινή πάλη των επαγγελματιών με τους εργαζόμενους.
Έτσι δίνεται άμεσα, μαζικά και αποτελεσματικά η μάχη ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική!”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: