Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Φορέας Κορφιάτικης έκφρασης: Παρέμβαση για το Αγγελόκαστρο

Επιστολή προς την Προϊσταμένη της 21ης Εφορίας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων κα Αδ. Ρηγάκου απέστειλε το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου “Φορέας Κορφιάτικης Εκφρασης” με την οποία ζητούν το βυζαντινό μνημείο του Αγγελόκαστρου να παραμένει επισκέψιμο για το κοινό τα Σαββατοκύριακα καθώς και τα απογεύματα της εβδομάδας, προς εξυπηρέτηση των επισκεπτών και τουριστών.
Το κείμενο της επιστολής αναφέρει:
“Κυρία Ρηγάκου,
Με την παρούσα θέλουμε να δηλώσουμε, ως ένας Φορέας που ως κύρια αποστολή του έχει και την προάσπιση των ιστορικών μνημείων της Κέρκυρας, την έντονη ανησυχία μας για την υπολειτουργία ουσιαστικά του Βυζαντινού Μνημείου του Αγγελόκαστρου.
Συγκεκριμένα το ιστορικό αυτό Μνημείο με την ένδοξη βυζαντινή, αλλά και τοπική, ιστορία, είναι επισκέψιμο σε ωράρια δημοσίου, δηλαδή κατά τις καθημερινές από 8:00 π.μ. έως 3:00 μ.μ, όχι απογεύματα και όχι Σαββατοκύριακα, λόγω ελλείψεως προσωπικού, ενώ και το ελάχιστο προσωπικό που χρησιμοποιείται κατά την περίοδο αυτή δεν είναι μόνιμο, με κίνδυνο ανά πάσα στιγμή να κλείσουν εντελώς οι πύλες στους επισκέπτες.
Η ανησυχία μας είναι εντονότατη ιδιαίτερα κατά την κρίσιμη αυτή χρονική περίοδο, όπου ο Πολιτισμός μας και κατ' επέκταση ο Τουρισμός, αποτελούν τη βαριά βιομηχανία που έχει να επιδείξει διεθνώς η σύγχρονη Ελλάδα. Κατανοούμε την έλλειψη πόρων και τη δυσχερή οικονομική συγκυρία για τη χώρα μας, αλλά δεν συμμεριζόμαστε σε καμία περίπτωση την περικοπή κονδυλίων, ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες, από τους δύο αναφερόμενους τομείς, οι οποίοι προβάλλουν τον τόπο μας, αλλά και αποφέρουν έσοδα στα κρατικά ταμεία, λειτουργώντας ανταποδοτικά στις όποιες επενδύσεις γίνονται σε αυτούς.
Ζητούμε από την Υπηρεσία σας, να βρει άμεση λύση, διότι το ζήτημα αυτό έχει δυσμενείς επιπτώσεις και στην ευρύτερη περιοχή του Αγγελόκαστρου, η οποία ουσιαστικά ζει από τη λειτουργία του ιστορικού αυτού μνημείου και να μας ενημερώσετε σχετικά. Μέχρι να επιτευχθεί η πολυπόθητη από τους πολιτικούς μας Ανάπτυξη, καλό είναι να μη συντελούμε με υπηρεσιακές αποφάσεις  ή την ολιγωρία μας στην περαιτέρω υπανάπτυξη και ερήμωση της περιφέρειάς μας”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: