Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Τέσσερις Ελληνες και τέσσερις Αυστριακοί μουσικοί σε μία μοναδική συναυλία στο Αχίλλειο

Ένα κουαρτέτο διακεκριμένων σολίστ από τη Βιέννη, οι "Wiener Solisten", θα συμπράξουν για πρώτη φορά με Έλληνες μουσικούς σε τέσσερις συναυλίες-μουσικές διαδρομές που συνδυάζουν λόγο και μουσική, φέτος το καλοκαίρι από 13 έως και 18 Ιουλίου,σε Γρεβενά, Ιωάννινα, Κέρκυρα και Ζάκυνθο, ερμηνεύοντας μεγαλειώδη έργα των Haydn, Mozart, Mendelssohn, Mahler, Richard Strauss, αλλά και των δικών μας Γεωργίου και Ναπολέοντα Λαμπελέτ, Σαμάρα και Καμηλιέρη.
Η μουσική θα εναλλάσσεται με κείμενα βασισμένα στη ζωή των μεγάλων αυτών συνθετών, μέσα από τα οποία θα διαγράφεται παράλληλα η εποχή τους.
Το εγχείρημα αυτού του πρωτότυπου πολιτιστικού διαλόγου μεταξύ Ελλήνων και Αυστριακών μουσικών, τόσο των σύγχρονων εκτελεστών όσο και των συνθετών που σφράγισαν με το έργο τους τη μουσική των δύο χωρών, τελεί υπό την αιγίδα της Αυστριακής Πρεσβείας στην Αθήνα και διοργανώνεται από την specs 'n' arts.
Η Κέρκυρα αποτελεί τον τρίτο σταθμό της περιοδείας αυτής.
Η συναυλία, με τίτλο "Σίσσυ - Φύλλα ημερολογίου" θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 Ιουλίου, στις 21:15, στο Αχίλλειο, το οποίο ειναι στενά συνδεδεμένο με την Αυστριακή ιστορία, χάρη στην Αυτοκράτειρα Ελισάβετ.
Πρόκειται για ένα μουσικο-θεατρικό αναλόγιο εμπνευσμένο από τη ζωή της θλιμμένης πριγκίπισσας Σίσσυ και βασισμένο στο έργο "Το βιβλίο της Αυτοκράτειρας Ελισάβετ" του λογοτέχνη, μεγάλου ανανεωτή του ελληνικού θεάτρου, και περιηγητή Κωνσταντίνου Χριστομάνου.
Έργα Αυστριακών κλασικών διαδέχονται έργα Επτανήσιων συνθετών που αντιμετώπισαν το πρόβλημα της Εθνικής Μουσικής με θάρρος και χωρίς προλήψεις, σε μια εποχή που η αντίληψη περί τέχνης στην Ελλάδα ήταν απόλυτα εξαρτημένη από τα συμβαίνοντα "Εν Εσπερία”
Συμπράττουν οι:
Wiener Solisten
Edua Amarilla Zadory και Verena Stourzh, βιολί
Manuel Hofer, βιόλα και Jorg Ulrich Krah, τσέλο
και Χριστίνα Γιανακοπούλου, σοπράνο / Δημήτρης Γιάκας, πιάνο
Μάγδα Μαυρογιάννη, κείμενα/αφήγηση
Η είσοδος είναι ελεύθερη
Η συναυλία πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Δήμου Κέρκυρας, του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Κέρκυρας και την ευγενική χορηγία της Cosmote

Δεν υπάρχουν σχόλια: