Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Θ. ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ: Ακυρη η Γενική Συνέλευση της ΕΤΙΝ

Σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της ΑΝΑΣΑ, Περιφερειακός Σύμβουλος θεόδωρος Γαλιατσάτος αναφέρει πως η Γενι΄κη Συνε΄λευση της ΕΤΙΝ είναι άκυρη καθώς ο Περιφερειάρχης δεν έχει πάρει εξουσιοδότηση από το Περιφερειακό Συμβούλιο.
Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Γαλιατσάτος αναφέρει: "Όπως διαβάσαμε στα δελτία τύπου που κυκλοφόρησαν πραγματοποιήθηκε Γ.Σ των μετόχων της Εταιρείας Τουρισμού Ιονίων Νήσων (ΕΤΙΝ), όπου εξελέγη το νέο διοικητικό συμβούλιο με πρόεδρο τον περιφερειάρχη κ. Σπύρου.
Όμως ο κος περιφερειάρχης ξέχασε (;) να ζητήσει και να λάβει από το ΠΣ την απαραίτητη κατά νόμο εξουσιοδότηση για να εκπροσωπήσει τις μετοχές της ΠΙΝ.
Κατά συνέπεια η όλη διαδικασία είναι άκυρη στερούμενη της νομιμότητας!
Είτε πρόκειται για άγνοια διαδικασιών, είτε για σκόπιμη παράκαμψη του Περιφερειακού Συμβουλίου, είτε οτιδήποτε άλλο συμβαίνει ,η ΑΝ.Α.Σ.Α εκτιμά όλα αυτά  ως μια τεράστια προχειρότητα της διοίκησης της ΠΙΝ σε ένα τόσο κρίσιμο θέμα όπως ο τουρισμός και η τουριστική μας προβολή.
Καλούμε τον περιφερειάρχη να αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι στο ΠΣ , φέρνοντας το θέμα στην επόμενη συνεδρίαση, να συζητήσουμε για την τουριστική πολιτική της ΠΙΝ αφ ενός και να αποκατασταθεί η νομιμότητα αφ ετέρου.
Με την ευκαιρία θέτουμε και δύο ακόμη εύλογα ερωτήματα:
- ποια είναι η σχέση της επιτροπής του ΠΣ για το τουρισμό με την ΕΤΙΝ; Γιατί δεν ζητήθηκε η γνώμη της;
Έλαβε μέρος στην σχετική διαδικασία η αρμόδια Δ/νση Τουρισμού της ΠΙΝ; Αν όχι γιατί;
Η παράταξη μας πιστεύει στην ανάγκη μιας συλλογικής προσπάθειας για τον καθορισμό της τουριστικής μας πολιτικής, όπου τον πρώτο λόγο θα έχουν οι ίδιοι οι επαγγελματίες του χώρου. Οι επικοινωνιακού χαρακτήρα κινήσεις, που μάλιστα όπως αυτή καταλήγουν σε ένα φιάσκο,το μόνο που πετυχαίνουν είναι να υπονομεύουν την επιτυχία του βασικού ,σήμερα, προϊόντος των Ιόνιων Νησιών".

Δεν υπάρχουν σχόλια: