Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Συναυλία για σύνολα Ομποε

Το 6ο Διεθνές Σεμινάριο Όμποε της Κέρκυρας παρουσιάζει συναυλία των φοιτητών, την Παρασκευή 8 Ιουλίου ώρα 9μμ στον Άγιο Γεώργιο, Παλαιό Φρούριο.
Μια συναυλία για μικρά και μεγαλύτερα σύνολα όμποε, με έργα του ορχηστρικού ρεπερτορίου σε πρωτότυπες και ευφάνταστες μεταγραφές, η οποία επαναλαμβάνεται και φέτος μετά την επιτυχία της περασμένης χρονιάς.
Το πρόγραμμα της συναυλίας περιλαμβάνει μεταγραφές έργων των Mozart, Mahler, Schubert, Mussorgsky για σύνολα όμποε (με αγγλικά κόρνα και όμποε βαρύτονο). Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Το σεμινάριο φέτος έχει 15 συμμετοχές από Ελλάδα, Ολλανδία, Ιταλία, Ισπανία, Βέλγιο, Αυστραλία, Εσθονία, Κύπρο, Γαλλία, Χονγκ Κονγκ, Ιαπωνία, Ρωσία και Βρετανία.
Πραγματοποιείται κάθε χρόνο με την υποστήριξη της Φιλαρμονικής Μάντζαρος την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου, δίνοντας την ευκαιρία σε μουσικούς από ολόκληρο τον κόσμο να συναντηθούν σε ένα εξαιρετικά όμορφο και φιλόμουσο νησί όπως είναι η Κέρκυρα.
Το σεμινάριο διοργανώνει ο κερκυραίος ομποΐστας Σπύρος Κοντός σε συνεργασία με τον διάσημο καθηγητή Thomas Inderm?hle, ο οποίος αναγνωρίζεται εδώ και δεκαετίες ως σπουδαίος παιδαγωγός, με πολλούς και επιτυχημένους μαθητές. Χορηγός του σεμιναρίου είναι η γαλλική εταιρία κατασκευής όμποε Rigoutat - Paris.
Ο ξένος καθηγητής διαμένει στο ξενοδοχείο "Αρκάδιο" στο κέντρο της πόλης, ενώ η φιλοξενία των φοιτητών γίνεται στο ξενοδοχείο "Αρίων" στην περιοχή Mon Repo.
Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα http://oboecoursecorfu.wordpress.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια: