Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Προτροπές K. Νίκου για αντιπυρική οργάνωση της Κέρκυρας

Στην πρόσληψη εκδήλωσης πυρκαγιάς ιδιαίτερα κατά τη θερινή περίοδο είναι απαραίτητη η συνεργασία των δημοτών, τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Κέρκυρας κ. Κωνσταντίνος Νίκου.
Ο κ. Νίκου προς αποφυγή εκδήλωσης πυρκαγιάς καλεί όλους όσοι είναι ιδιοκτήτες ή με οποιοδήποτε τρόπο εκμεταλλευτές οικοπέδων ή άλλων ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται μέσα σε κατοικημένες περιοχές ή κοντά σε αυτές και υπάρχει βλάστηση επικίνδυνη για εκδήλωση πυρκαγιάς να προβούν άμεσα στην αποψίλωση αυτών από τα ξηρά χόρτα και την απομάκρυνση και τον καθαρισμό των χώρων αυτών καθώς επίσης και στην απομάκρυνση τυχόν εύφλεκτων υλικών που βρίσκονται μέσα σε αυτά.
Επίσης ανακοινώθηκε ότι σύμφωνα με την πυροσβεστική διάταξη 4 του έτους 1987 απαγορεύεται το άναμμα φωτιάς κατά το χρονικό διάστημα από 1 Μαΐου μέχρι 31 Οκτωβρίου στους παραπάνω αναφερόμενους χώρους.
Η ανακοίνωση έχει επίσης αποσταλεί στους Αντιδημάρχους Δημοτικών Ενοτήτων, τους Προέδρους και εκπροσώπους Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων προκειμένου να προβούν σε ευρεία ενημέρωση των δημοτών για την αποφυγή εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: