Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Επιτροπή του Συμβουλίου της Ευρώπης θα συνεδριάσει στην Κέρκυρα

Στην Κέρκυρα θα διεξαχθούν την Τετάρτη 1η και την Πέμπτη 2 Ιουνίου οι συνεδριάσεις της Επιτροπής Μετανάστευσης, Προσφύγων και Πληθυσμού της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης και της Υποεπιτροπής Μετανάστευσης, της οποίας Πρόεδρος είναι ο Νίκος Δένδιας.
H διεξαγωγή των εν λόγω συνεδριάσεων στην Κέρκυρα είναι απόρροια πρωτοβουλίας και προσωπικής παρέμβασης του Νίκου Δένδια προς το Συμβούλιο της Ευρώπης και τη Βουλή των Ελλήνων.
Πρόκειται αναμφίβολα για εκδήλωση εξαιρετικής σημασίας, καθώς τα θέματα που θα συζητηθούν περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την αθρόα προσέλευση λαθρομεταναστών, αιτούντων άσυλο και προσφύγων στα νότια παράλια της Ευρώπης, την αναχαίτιση και διάσωση στη θάλασσα αιτούντων άσυλο, προσφύγων και λαθρομεταναστών, ενώ κατά τη διάρκεια των εργασιών της Υποεπιτροπής θα συζητηθεί το θέμα της εικόνας των μεταναστών, όπως αυτή προβάλλεται στις προεκλογικές εκστρατείες.
Στις εργασίες της Επιτροπής Μετανάστευσης θα μετάσχουν, πέραν των αξιωματούχων του Συμβουλίου της Ευρώπης και των εκπροσώπων των Κρατών Μελών στη Συνέλευση του Συμβουλίου, ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστος Παπουτσής, η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κα Άννα Νταλάρα, και ο κ. Κωνσταντίνος Βρεττός, επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στην ΚΣ ΣτΕ, ενώ την έναρξη των εργασιών  θα κηρύξει εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων η Αντιπρόεδρος κα Ροδούλα Ζήση.
Σημειώνεται, επιπροσθέτως, η παρουσία του Περιφερειάρχη κ. Σπύρου Σπύρου και του Δημάρχου κ. Ιωάννη Τρεπεκλή, καθώς και αντιπροσώπων των τοπικών φορέων στις εργασίες και η σημαντική συμβολή του Δήμου Κερκυραίων στη πραγματοποίηση εκδήλωσης προς τιμήν των επίσημων προσκεκλημένων και εκπροσώπων των χωρών που μετέχουν στη Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: