Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Απέρριψε το Ελεγκτικό Συνέδριο της δεύτερη σύμβαση που έγινε επί Μικάλεφ

Σε νέα περιπέτεια οδεύει το έργο της λαϊκής αγοράς της πόλης της Κέρκυρας, αφού σύμφωνα με χθεσινές δηλώσεις στο Κερκυραϊκό Κανάλι του Αντιδημάρχου των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου της Κέρκυρας Σπύρου Μωραΐτη, το Ελεγκτικό Συνέδριο για δεύτερη φορά δεν ενέκρινε το ένταλμα πληρωμής στην εργολήπτρια εταιρεία, καθώς έκρινε ως μη νόμιμη τη συμπληρωματική σύμβαση που είχε συνάψει η δημοτική αρχή του κ. Σωτήρη Μικάλεφ, μετά από κατά πλειοψηφία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Μάλιστα σύμφωνα με τον κ., Μωραΐτη στο σκεπτικό της απόφασης το Ελεγκτικό Συνέδριο κάνει μια εκτενή αναφορά στην κείμενη νομοθεσία επισημαίνοντας το τρωτό της σύμβασης ως προς την έννοια της απευθείας ανάθεσης και ως προς τον κατεπείγοντα χαρακτήρα του έργου στον οποίον βασίστηκε η απόφαση της απευθείας ανάθεσης.
Ετσι, σύμφωνα με τις ίδιες δηλώσεις του κ. Μωραΐτη η εργολαβία διαλύεται και η δημοτική αρχή θα προχωρήσει στη διαδικασία εκκαθάρισης με την εργολήπτρια εταιρία.
Ο κ. Μωραΐτης σημείωσε ακόμη ότι ουσιαστικά δικαιώνεται η σημερινή δημοτική αρχή καθώς ως αντιπολίτευση στο Δήμο Κερκυραίων είχε εκφράσει πλήθος αντιρρήσεων για την αύξηση του ύψους του έργου σε σχέση με το ποσό στο οποίο κατακυρωθεί η εργολαβία, αλλά και τις επιφυλάξεις για τις συμπληρωματικές συμβάσεις που είχε εισηγηθεί η δημοτική αρχή του κ. Μικάλεφ.
Παράλληλα ο κ. Μωραΐτης χαρακτήρισε από ένα σημείο και μετά αναμενόμενη γι' αυτούς που γνωρίζουν νομικά την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, σημειώνοντας παράλληλα ότι η δημοτική αρχή θα ξεκαθαρίσει επακριβώς τα δεδομένα του έργου για να αποσαφηνιστεί τι ακριβώς οφείλει στην ανάδοχη του έργου εταιρεία.
Ο Αντιδήμαρχος Τ.Υ. επιφυλάχτηκε να δώσει ημερομηνία ολοκλήρωσης του έργου ωστόσο είπε η δημοτική αρχή, μετά την εξέλιξη αυτή, είναι αποφασισμένη να προχωρήσει η ίδια με συνεργεία του Δήμου στην αποπεράτωση του έργου καθώς απομένει ένα μικρό κομμάτι για την εκτέλεσή του και  οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου έχουν την επάρκεια να το καλύψουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: