Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Ανοιχτά Ξενοδοχεία και επαναπρόσληψη όλων των εργαζομένων λέει η Επτανησιακή Αναγέννηση

Η ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ με ανακοίνωσή της "εκφράζει την ανησυχία της για τις εξελίξεις στο ΑΚΤΗ ΜΕΣΟΓΓΗΣ, οι οποίες στην αρχή εφέτος, με την ανακοίνωση επαναλειτουργίας του, είχαν ανοίξει ένα παράθυρο αισιοδοξίας.
Οι θέσεις είναι οι εξής:
1. "Είμαστε υπέρ των ανοιχτών ξενοδοχείων και όχι των κλειστών ξενοδοχείων. Είμαστε υπέρ της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας.
2. Με βάση την ισχύουσα από το 1982 νομοθεσία οι επιχειρηματίες υποχρεούνται αλλά είναι ΚΑΙ  ΗΘΙΚΑ ΠΡΕΠΟΝ, ως διάδοχη επιχείρηση του ίδιου ξενοδοχείου, να επαναπροσλάβουν όλο το προσωπικό που εργαζόνταν  στο ξενοδοχείο τη τελευταία χρονιά λειτουργίας του.
3. Κανένας, μα κανένας, δεν πρέπει να χρησιμοποιεί τους εργαζόμενους για τα κομματικά του ή προσωπικά παιγνίδια.
4. Ανοιχτά ξενοδοχεία σημαίνει εργαζόμενους ξενοδοχοϋπαλλήλους ενώ κλειστά ξενοδοχεία σημαίνει ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΞΕΝΟΔΟΧΟΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ, και λιγότερο εισόδημα στα νησιά μας.
5. Πρέπει να αποφεύγονται και από τις δύο πλευρές οι ενέργειες και οι δράσεις που δημιουργούν κακό κλίμα για τους τουρίστες, οι οποίοι έρχονται για διακοπές και για να περάσουν καλά και ευχάριστα και όχι να αντιμετωπίζουν άγριες καταστάσεις οι οποίες τους φοβίζουν και τις μεταφέρουν πολλαπλασιαστικά στους φίλους και στα ΜΜΕ της πατρίδας τους, δημιουργώντας δυσφημιστικό κλίμα για τον τουρισμό της Κέρκυρας και των νησιών μας.
Μετά από αυτά η παρουσία στις εκθέσεις διαφόρων Δημάρχων, Περιφερειαρχών, Αντιπεριφερειαρχών και των συνοδειών τους και των υπευθύνων δημοσίων σχέσεών τους, είναι καθαρή σπατάλη χρημάτων και καθαρή σπατάλη χρόνου".

Δεν υπάρχουν σχόλια: