Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Συνέδριο για τη Μεσόγειο σε συνεργασία με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο

Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο φιλοξενεί στις αίθουσες του Τμήματος Ιστορίας (1ος όροφος του νέου κτηρίου των Τμ. Ιστορίας και Αρχειονομίας-Βιβλιοθηκονομίας) στο διάστημα 25-28/5/2011 το 14ο Ετήσιο Συνέδριο της Mediterranean Studies Association, που έχει στόχο την προώθηση της μελέτης του/των πολιτισμού/ών της Μεσογείου σε όλες τις πτυχές του/τους και σε ποικίλα επιστημονικά πεδία.
Η πρώτη συνεδρία πραγματοποιήθηκε στην Ιόνιο Ακαδημία στις 18.00, ενώ οι λοιπές συνεδρίες θα γίνουν στις αίθουσες του Τμήματος Ιστορίας.
Η θεματική του φετινού συνεδρίου καλύπτει τις περιόδους από την αρχαιότητα μέχρι τους νεότερους χρόνους (Για περισσότερες πληροφορίες βλ. www.mediterraneanstudies.org καθώς και στο site του Πανεπιστημίου www.ionio.gr).
Η Mediterranean Studies Association είναι μία διεπιστημονική οργάνωση που προωθεί την επιστημονική μελέτη της περιοχής της Μεσογείου σε όλους τους τομείς και κλάδους. Ανησυχεί ιδιαίτερα με τις ιδέες και τα ιδανικά του δυτικού πολιτισμού της Μεσογείου από την ύστερη αρχαιότητα έως τον Διαφωτισμό και την επιρροή τους πέρα από αυτά τα γεωγραφικά και χρονικά όρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: