Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Αρνείται την επαναπρόσληψη των ξενοδοχοϋπαλλήλων το Ακτή Μεσογγής

Διαδοχικές συναντήσεις για το θέμα που ταλανίζει τους εργαζόμενους του ξενοδοχείου "Ακτή Μεσογγή" είχε χθες ο Δήμαρχος Κέρκυρας Γιάννης Τρεπεκλής.
Έτσι μετά από τη χθεσινή συνάντησή του με την Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Σοφία Λίβερη, ο κ. Δήμαρχος συναντήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Σταμάτη Πελάη, το μέλος της διοίκησης του κλάδου Νικηφόρο Ζερβό και τον εκπρόσωπο της δημοτικής παράταξης "Λαϊκή Συσπείρωση" Βασίλη Αρμενιάκο.
Οι εργαζόμενοι έθεσαν στον Δήμαρχο Κέρκυρας σειρά παραμέτρων που αφορούν τη λειτουργία της ξενοδοχειακής μονάδας και συζήτησαν μαζί του το αίτημά τους για επαναπρόσληψη των εργαζομένων από την νέα εργοδοσία του ξενοδοχείου. "Η θέση μας αυτή δικαιώθηκε και από την Επιθεώρηση Εργασίας" τόνισε ο κ. Πελάης και ζήτησε από τον Δήμαρχο στήριξη στα αιτήματα των ξενοδοχοϋπαλλήλων.
Εντελώς διαφορετική θέση εξέφρασαν στον Δήμαρχο Κέρκυρας οι νέοι ενοικιαστές του "Ακτή Μεσογγή", οι οποίοι τον επισκέφθηκαν αμέσως μετά, υποστηρίζοντας ότι δεν αποτελούν διάδοχη κατάσταση της προηγούμενης ιδιοκτησίας, συνεπώς δεν έχουν υποχρέωση επαναπρόσληψης των εργαζομένων.
"Θα πρέπει να τηρηθεί η νομοθεσία, δεν μπορεί ο καθένας να ενεργεί όπως νομίζει" τόνισε για ακόμη μια φορά ο Δήμαρχος Κέρκυρας Γ. Τρεπεκλής, δηλώνοντας ότι θα πρέπει να εξευρεθεί τρόπος να επέλθει εργασιακή ειρήνη. "Οι εργαζόμενοι διεκδικούν τα αυτονόητα, το δικαίωμά τους στην εργασία, δεν μπορούμε παρά να είμαστε στο πλευρό τους", κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: