Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Αναψε κόκκινο για το Νοσοκομείο της Κέρκυρας

Φωνή απόγνωσης εκφράζουν για μια ακόμη φορά οι εργαζόμενοι στο Γενικό Νοσοκομείο της Κέρκυρας λόγω της έλλειψης του αναγκαίου προσωπικού είτε ιατρικού, είτε νοσηλευτικού είτε διοικητικού.
Τα προβλήματα όπως είπαν στα ΚΝ γίνονται μέρα με τη μέρα όλο και πιο εκρηκτικά με ένα κλίμα έντασης να έχει επικρατήσει στο νοσηλευτικό ίδρυμα λόγω της υπερκόπωσης και της αδυναμίας κάλυψης ακόμη και μιας έκτακτης ανάγκης του προσωπικού, αν αυτό χρειαστεί να απουσιάσει.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι Παθολογικές κλινικές του Νοσηλευτικού ιδρύματος οι οποίες λειτουργούν με το μίνιμουμ προσωπικό το οποίο όμως κι αυτό βρίσκεται στα όρια της αντοχής του.
Δηλωτικό του πιο πάνω είναι ότι η Παθολογική Κλινική το Σάββατο το απόγευμα αν και εφημέρευε δεν διέθετε γιατρό καθώς αυτός ήταν ασθενής, σύμφωνα με την απάντηση που έδωσε ο Διοικητής του Νοσοκομείου Κώστας Γρηγορόπουλος.
Η έλλειψη πάντως αντικαταστάτη ακόμη και σ’ αυτήν την περίπτωση δείχνει την αδυναμία της διοίκησης να υποστηρίξει με το αναγκαίο προσωπικό μία από τις μονάδες ακόμη και σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.
Πάντως ο Διοικητής του Νοσοκομείου Κ. Γρηγορόπουλος απαντώντας το βράδυ της Δευτέρας στην εκπομπή Λόγος Αντίλογος του Corfu Channel, ισχυρίστηκε ότι η διοίκηση προσπαθεί να καλύψει τα όποια κενά παρουσιάζονται με γιατρούς που υπηρετούν στα Κέντρα Υγείας του Νομού.
Πάντως οι εργαζόμενοι, όπως δήλωσαν εκπρόσωποί τους χθες, είναι αποφασισμένοι το ερχόμενο διάστημα να συζητήσουν το ενδεχόμενο δυναμικών κινητοποιήσεων καθώς παρά τις υποσχέσεις που έδωσε τόσο ο Υφυπουργός Υγείας Μιχάλης Τιμοσίδης όσο και ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, αλλά και η βουλευτής του Νομού Αντζελα Γκερέκου για κάλυψη με γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό δεν έχουν υλοποιηθεί.
Ωστόσο ο κ. Γρηγορόπουλος μιλώντας πάντα στην ίδια εκπομπή του Corfu Channel ανακοίνωσε ότι το Νοσοκομείο της Κέρκυρας έρχεται πρώτο στη διαδικασία αξιολόγησης που έγινε ανάμεσα στα Νοσοκομεία της χώρας καθώς κατάφερε να ακολουθήσει τα κριτήρια περιστολής δαπανών που η πολιτική ηγεσία είχε θέσει.
Αξίζει ακόμη να σημειωθεί ότι αυτοδιοικητικοί παράγοντες, όπως ο Θόδωρος Γουλής, ζητούν την άμεση λειτουργία των θεσμικών αυτοδιοικητικών οργάνων της Κέρκυρας για τη συζήτηση του όλου θέματος καταγγέλλοντας παράλληλα ότι ενώ το όλο ζήτημα έχει εκρηκτικά χαρακτηριστικά και έχει ζητηθεί να συζητηθεί στο Περιφερειακό συμβούλιο Ιονίων Νήσων ο Περιφερειάρχης κ. Σπύρος Σπύρου το έχει απορρίψει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: