Follow by Email

Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2010

ΦΩΤΟ στιγμιότυπα - ΦΩΤΟ ρεπορτάζ

Το παράπονο του παπα Σπύρου

ΓΡΑΦΕΙ Ο Μ. ΓΑΓΙΩΤΗΣ

Αφού τελείωσα από την Θρησκευτική μου επίσκεψη πάνω στο Ιερό Προσκύνημα της Παναγιάς των Βελλιανιτών και ανεμνήσθειν ημερών αγίων. Δηλαδή παρακολούθησα την περιφορά του επιταφείου, άναψα το κερί μου στην Χάρην της, είδα γνωστούς φίλους, νέους και παλαιούς, ανταλλάξαμε ευχές και έπιασα σειρά για το καναρέλι.
Έθιμο από τα βάθη του χρόνου, νόστιμο, καθαρό, με άψογη συμπεριφορά την εθελοντών στο service και στην περιποίηση. Μου άφησαν άριστες εντυπώσεις η οργάνωση, η τάξη και η περιποίηση.
Πήρα τον δρόμο να γυρίσω διότι η ζέστη ήταν ανυπόφορη και σιγά σιγά κατέβαινα το γραφικό δρομάκι, ασβεστωμένο προς την προκυμαία, τον Μώλο όπως εμείς τον λέγαμε τα χρόνια εκείνα τα παλαιά, που κατασκευάστηκε το 1936.
Μπήκα στο ταχύπλοον και με την βοήθεια της Παναγίας έφθασα στην εξέδρα όπου συνάντησα έναν σεμνό λεβίτη, έναν ταπεινό Ιερέα που είναι Εφημέριος στο Δημοτικό Διαμέρισμα του Λογγού εδώ και αρκετά χρόνια.
Δεν είναι Παξινός, είναι από την Λευκίμμη και στο ερώτημά μου γιατί δεν συμμετείχε στο Ιερό συλλειτουργό πάνω στο Ιερό Προσκύνημα, μου απάντησε: "Όσα χρόνια υπηρετώ στους Παξούς ως Εφημέριος του Λογγού ποτέ, ποτέ, ποτέ δεν έχω λειτουργίσει σαν τέτοια μέρα πάνω στο Μοναστήρι, πάντα με στέλνουν στην Αγία Παρασκευή των Μπογδανάτων που υπάρχει το Τάμα του Κουτρουμπάλη και που με πίστη το συνεχίζει ο εγγονός του, Επίτιμος Εισαγγελέας Εφετών, κ. Σταμάτης Κουβός" , μου είπε ο Παπά-Σπύρος. "Τόχω παράπονο μια φορά φίλε Γαγιώτη να πάρω και εγώ μέρος στην περιφορά του επιταφείου πάνω στο νησί", "Ίσως.." συνεχίζει ο Παπά-Σπύρος, "επειδή είμαι ξένος συνεχώς στέλνουν εμένα στο Τάμα του Κουτρουμπάλη. Θέλω να γράψεις κάτι, διότι θεωρώ αδικία, διαχωρισμό να μη το πω ρατσισμό, γιατί; Γιατί είμαι ξένος;"
Το υποσχέθηκα στον συμπαθέτατο Παπά-Σπύρο και αν υπάρχει χώρος να δεχτούν την παράκλησή μου οι υπεύθυνοι Εκκλησιαστικοί φορείς του νησιού, να άρουν την αδικία που κατά τον Παπά-Σπύρο είναι ενδεικτική και το παράπονό του δίκαιο.

Η ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ.... BY ΙΚΤΙΝΟΣ!!!

ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ
Συζητούσα πριν λίγες ημέρες με τον πρόεδρο της ΕΑΣΚ για την βιολογική καλλιέργεια της ελιάς και της ευκαιρίες που υπάρχουν. Αφορμή πήρα όταν ταξίδευα και έπεσα πάνω στο πλοίο σε κάτι μπουκαλάκια με λάδι τα οποία στοίχιζαν 10 με 12 ευρώ το καθ' ένα. Τόπος προέλευσης η Κρήτη αλλά και η Καλαμάτα.
Στην Κρήτη η ΑΝΕΚ προωθεί τα τοπικά προϊόντα, τόσο το λάδι, όσο και τη μεσογειακή δίαιτα με βάση τα κρητικά προϊόντα.
Μετά το πρώτο και δευτερο φεστιβάλ κερκυραϊκών προϊόντων, που πραγματοποιήθηκαν , θα μπορούσαν τα ξενοδοχεία της Κέρκυρας, αλλά και τα πλοία της πορθμειακής γραμμμής Κέρκυρα - Ηγουμενίτσα, να δημιουργήσουν, στα εκθετήρια τους, σταντ με τοπικά προϊόντα, ενώ σε συνεργασία με τους κερκυραίους σεφ, να βάλλουν στο μενού τους τοπικά φαγητά με βάση τα τοπικά προϊόντα. Και όλο αυτό το <<πακέτο>>, να προβάλλεται και να διαφημίζεται.
Η γαστρονομία είναι ένα κεφάλαιο το οποίο θα πρέπει να το αξιοποιήσουμε και πολύ περισσότερο να αναδείξουμε τις ιδιαιτερότητες της τοπικής μας γαστρονομίας σε συνάρτηση με τα τοπικά προϊόντα. Και αυτά είναι κομμάτι της ταυτότητας μας, το οποίο δεν το έχουμε κάνει γνωστό στους επισκέπτες μας. Και αυτό το κομμάτι, είναι...τουρισμός.
Τουρισμός δεν είναι μόνο δρόμοι και καθαριότητα.

ΜΟΝΑΔΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΗΣ ΡΥΠΑΝΣΗΣ;
Πριν από 8 περίπου χρόνια στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας τοποθετήθηκε η Μονάδα Ελέγχου Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης, η οποία, αν δεν κάνω λάθος στοίχισε τότε περίπου 200.000.000 δραχμές.
Η Μονάδα προοριζόταν να μετράει τους ρύπους κατά την απογείωση και την προσγείωση των αεροσκαφών στο αεροδρόμιο μας.
Μαθαίνω όμως ότι η συγκεκριμένα μονάδα, από την στιγμή που τοποθετήθηκε δεν λειτούργησε  ΠΟΤΕ; Ρωτώ λοιπόν, αληθεύει αυτή η πληροφορία; Λειτούργησε ή δεν λειτούργησε η Μονάδα; Και αν δεν λειτούργησε, γιατί δεν λειτούργησε; Καταλαβαίνετε λοιπόν τώρα γιατί ο ΟΗΕ μας έδιωξε από την συνθήκη του Κιότο. Μήπως τελικά είμαστε Ελαδιστάν και δεν το έχουμε πάρει χαμπάρι;

ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΘΕΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ
Επιτέλους έχουμε κουραστεί να ακούμε ...άλλοθι, για την πορεία του κερκυραϊκού τουρισμού. Έχουμε κουραστεί να ακούμε την <<καραμέλα>>, για ελλιπείς υποδομές. Όντως, δεν μπορούμε να καυχόμαστε για το επίπεδο των υποδομών μας αλλά δεν ευθύνονται μόνο οι υποδομές για την πτωτική πορεία του τουρισμού μας. Φταίνε πρωτίστως οι υπηρεσίες, οι κατεστημένες συμπεριφορές, οι ξενοδοχειακές υποδομές και πολλά, πολλά άλλα, μέχρι να φθάσουμε στις υποδομές.
Χθες στην εκπομπή μου στην τηλεόραση έδειξα εικόνες από την Βενετία και κάποιες πλατείες της που ήταν τίγκα στο σκουπίδι αλλά και μνημεία της που είχαν <<στολιστεί>> με γκράφιτι. Παρά ταύτα όμως το αποτέλεσμα μετράει.
Η Βενετία δέχεται ετησίως, περίπου 20 εκατομμύρια τουρίστες, όσους θα δεχτεί η Κέρκυρα σε 20 με 25 χρόνια. Ε, λοιπόν η Βενετία, είναι πολύ πιο βρώμικος τουριστικός προορισμός από την Κέρκυρα, παρά ταύτα όμως δέχεται  ετησίως 20 εκατομμύρια επισκεπτών.
Γι' αυτό σας λέω, ας σταματήσουμε να απαξιώνουμε τον τόπο μας, ας αρχίσουμε να αναδεικνύουμε τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα, τα οποία είναι πλούσια και ας μάθουν επιτέλους κάποιοι να συνεννοούνται και να λειτουργούν ως ομάδα.
Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να αναστρέψουμε την αρνητική εικόνα, διαφορετικά δεν υπάρχει ελπίδα.

ΑΘΛΗΤΙΣΜΌΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Απορώ γιατί οι αρμόδιοι, όλα αυτά τα χρόνια βέβαια, δεν έχουν αντιληφθεί ότι το <<όχημα>> για να μας βγάλει από την βαθιά και παρατεταμένη τουριστική κρίση, είναι ο Πολιτισμός.
Η <<βάση>> της τουριστικής πολιτικής και της τουριστικής στρατηγικής μας, θα πρέπει να είναι ο πολιτισμός, το πολιτιστικό απόθεμα του τόπου μας, και οι πολιτιστικές δυνάμεις του.
Πραγματικά πιστέψτε με, δεν χρειάζονται δρόμοι, οδικά δίκτυα, άξονες Βορά - Νότου, λιμάνια, βιολογικοί καθαρισμοί, σύγχρονα μέσα μεταφοράς, για να μας βγάλουν από την κρίση και το αδιέξοδο. Όλα αυτά, και σε πολύ καλύτερη ποιότητα, τα διαθέτουν και άλλοι τουριστικοί προορισμοί.
Οι οποίοι όμως, δεν διαθέτουν τον πολιτισμό και την ιστορία αυτού του τόπου, ούτε βέβαια, και την φυσική του ομορφιά, παρ' ότι έχουμε φροντίσει να την βιάσουμε.
 Ο πολιτισμός, είναι η ειδοποιός μας διαφορά και το συγκριτικό μας πλεονέκτημα, το οποίο μέχρι σήμερα, δυστυχώς, δεν το έχουμε αξιοποιήσει.
Ας πιστέψουν οι άρχοντες μας, ότι η λύση του προβλήματος για τον κερκυραϊκό τουρισμό, βρίσκεται στον πολιτισμό. Όπως και στον αθλητισμό. Σας έγραφα για την Φόρμουλα 1 που γινόταν στον όρμο της Γαρίτσας, ένα αθλητικό γεγονός με Παγκόσμια ακτινοβολία και το οποίο, κατορθώσαμε να τα χάσουμε!!! Όπως επίσης το καλοκαίρι μπορούμε να αναπτύξουμε στις θαυμάσιες παραλίες μας πολλά αθλήματα όπως το Μπιτς Βόλλευ, το Χαντ. Μπολ και το ποδόσφαιρο.
Θέληση, προγραμματισμός και οργάνωση χρειάζεται.

<<Η ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ>>
Ένας μεγάλος ποδοσφαιριστής, ο Γιόχαν Κρόιφ, είχε δηλώσει ότι <<Η λεπτομέρεια φέρνει την επιτυχία>>.
Και εμείς, όσον αφορά τα θέματα του τουρισμού μας, δεν προσέχουμε καθόλου την...λεπτομέρεια, αν όντως η συμμετοχή μας στις εκθέσεις θεωρηθεί <<λεπτομέρεια>>.
Και παίρνω την ευκαιρία να ρωτήσω όσους τάσσονται υπέρ της άποψης ότι είναι σχεδόν περιττή η συμμετοχή μας στις εκθέσεις, <<έχουμε επενδύσει κάπου αλλού για την προβολή μας όπως στο διαδίκτυο;>>  Όχι βέβαια. Γι'
αυτό είμαστε ΠΑΤΟΣ.
Τώρα θα μου πείτε ότι έχουν  ιστοσελίδες τόσο η Νομαρχία, όσο και ο Δήμος Κερκυραίων. Ωραία, αλλά για μπείτε στο alexa.com για να δείτε την επισκεψιμότητα τους. ΠΑΤΟΣΣΣΣΣΣΣΣ!!!! Αφού είναι άσχετοι οι άνθρωποι και δεν γνωρίζουν.

Γ ΤΡΕΠΕΚΛΗΣ: Βασική αναγκαιότητα η μεταστέγαση των υπηρεσιών της πυροσβεστικής σ΄ ένα νέο λειτουργικό και σύγχρονο κτίριο

Επίσκεψη στην Πυροσβεστική υπηρεσία πραγματοποίησε την περασμένη Πέμπτη ο υποψήφιος Δήμαρχος Κέρκυρας Γιάννης Τρεπεκλής.
Τον κ. Τρεπεκλή ενημέρωσε για το σύνολο των δράσεων αλλά και των προβλημάτων ο Περιφερειακός Διοικητής Ιονίων Νήσων κ. Αναστασίου.
Στη συνέχεια υπήρξε συνάντηση με τους εργαζόμενους κατά την οποία τέθηκαν σειρά ζητημάτων όπως η αναγκαιότητα μεταφοράς των υπηρεσιών σε άλλο κτίριο η δημιουργία αντιπυρικών ζωνών η επαρκής αγροτική οδοποιία η εφαρμογή ολοκληρωμένου σχεδίου για την προστασία της παλιάς πόλης η ενίσχυση της υπηρεσίας με προσωπικό.
Ο υποψήφιος Δήμαρχος ευχαρίστησε καταρχήν το Πυροσβεστικό Σώμα για τις πολύτιμες υπηρεσίες που προσφέρει στην ελληνική κοινωνία ενώ συνεχάρη τους παρευρισκόμενους για τον αποτελεσματικό τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκαν τη φετινή χρονιά το μεγάλο αριθμό πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν στην Κέρκυρα.
Ο Γιάννης Τρεπεκλής αναγνώρισε το μεγάλο πρόβλημα των εγκαταστάσεων και δεσμεύθηκε να συνεχίσει τη διαδικασία που είχε ξεκινήσει ως Δήμαρχος Κερκυραίων για την εύρεση οικοπέδου κατάλληλου να αναγερθεί το νέο κτίριο των πυροσβεστικών υπηρεσιών του νομού.
Παράλληλα ανέφερε ότι μέσα από συνεργασία του Δήμου και της Πυροσβεστικής θα ιεραρχηθούν τα προβλήματα και θα δρομολογηθούν λύσεις ώστε να διασφαλιστεί η προστασία των πολιτών και των περιουσιών τους στο μέγιστο δυνατό επίπεδο.

Special Olympics 2011 - Η Κέρκυρα "Πόλις -Αμφιτρύων" για αυστριακούς αθλητές

Η αντίστροφη μέτρηση άρχισε: Απομένουν 280 μέρες για τη διεξαγωγή των Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011. Ο Πρέσβης της Αυστρίας, Δρ. Μίχαελ Λίνχαρτ, παρέστη στις εορταστικές εκδηλώσεις στην Κέρκυρα, το νησί που θα φιλοξενήσει την αυστριακή ομάδα των Special Olympics (14-15/09)
Την Τρίτη, 14 Σεπτεμβρίου 2010, ο Πρέσβης της Αυστρίας, Δρ. Μίχαελ Λίνχαρτ,  παρευρέθηκε στην Τελετή Υπογραφής του Μνημονίου Συνεργασίας και Παράδοση Σημαίας SO και επίσημη αναγόρευση της Κέρκυρας σε "Πόλις - Αμφιτρύων" των Παγκόσμιων Θερινών Αγώνων Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011  στα Ανάκτορα των Αγίων Μιχαήλ και Γεωργίου στην Κέρκυρα. Το Μνημόνιο υπογράφηκε από την Πρόεδρο των εν λόγω Αγώνων, κ. Γιάννα Δεσποτοπούλου, τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, κ. Κώστα Γεωργαλίδη, τον Δήμαρχο Κέρκυρας, κ. Σωτήρη Μικάλεφ, και τον Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Κέρκυρας, κ. Παναγιώτη Μπράμο, κατά τη διάρκεια τελετής, την οποία παρακολούθησαν εκατοντάδες πολίτες κι επισκέπτες.
Οι Special Olympics της Αυστρίας θα στείλουν 223 μέλη στην Ελλάδα, τα οποία θα απαρτίσουν μια από τις μεγαλύτερες συμμετέχουσες αποστολές.  Όπως ανέφερε ο Πρέσβης, κ. Λίνχαρτ κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, θα τύχουν σίγουρα θερμής υποδοχής και στήριξης από τους πολίτες της Κέρκυρας.
Ο Πρέσβης της Αυστρίας, κ. Λίνχαρτ, είχε την ευκαιρία να εκφράσει προσωπικά τις θερμότερες ευχαριστίες του προς τον Περιφερειάρχη, τον Δήμαρχο και τον Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Κέρκυρας για τη φιλοξενία των αυστριακών αθλητών και της συνοδείας τους καθώς και προς όλους, οι οποίοι εθελοντικά θα διασφαλίσουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
Ευχαρίστησε, επίσης, και την επιχειρηματική κοινότητα της Κέρκυρας, τους ξενοδόχους που θα φιλοξενήσουν τους αθλητές, όλους τους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς και ιδιαίτερα όλες τις Κερκυραίες και τους Κερκυραίους για τη φιλοξενία τους και για τη θερμή υποδοχή που θα επιφυλάξουν στους αυστριακούς αθλητές.
Όπως επεσήμανε ο Πρέσβης κ. Λίνχαρτ, οι Αγώνες στην Αθήνα είναι σημαντικό γεγονός για τους αθλητές, τις οικογένειές τους και όλους μας. Θα συμβάλουν χωρίς αμφιβολία στο όραμα ενός κόσμου, στον οποίο άτομα με πνευματικές αναπηρίες θα γίνονται αποδεκτά και θα εκτιμώνται, με αμοιβαίο σεβασμό χωρίς προκαταλήψεις.
Στο τέλος της τελετής έστειλε ένα σαφές μήνυμα στην Πρόεδρο των Special Olympics: "Είμαι μέσα!"

Μαθήματα για τα απορρίμματα από την γειτονική μας Ιταλία

Μια τολμηρή και πρωτότυπη πρωτοβουλία του δημάρχου Στέφανο Καντιάνι της πόλης Τραντάτε (Βάρεσε-Ιταλίας): διάταξε να τοποθετούν στα κεντρικά σημεία (πλατείες, πάρκα, σχολεία, κλπ) όλα τα απορρίματα που ανεύθυνοι πολίτες είχαν εγκαταλείψει στα διοικητικά όρια του δήμου (οικόπεδα, άλση, δρόμοι).
Ο δήμαρχος στην ανακοίνωση του ζήτησε συγγνώμη από τους πολίτες γι' αυτήν την ταλαιπωρία αλλά επισήμανε  ότι σκοπός αυτής της ενέργειας ήταν να διαμαρτυρηθεί κατά των πράξεων καθημερινής απρέπειας τις οποίες η πόλη αρνείται να δεχθεί.

Πάολο Μελισσάνο
Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Κέρκυρας

Νέα ταφόπλακα από τον Αρειο Πάγο

Ο οριστικός ενταφιασμός των ελπίδων που έχουν δημιουργήσει για τους συμβασιούχους αρκετές ευνοϊκές αποφάσεις Πρωτοδικείων και Εφετείων επιχειρείται και πάλι στον Αρειο Πάγο με δικονομικές υπερβάσεις.
Δικαστική εισήγηση που θα απασχολήσει την Πέμπτη την πλήρη Ολομέλεια ΑΠ ζητεί ουσιαστικά να επαναληφθεί όλη η αρνητική για τους συμβασιούχους επιχειρηματολογία που ανέπτυξε προ τριετίας η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου με την περιβόητη "τηλεφωνική διάσκεψη" (20/07) και μετά από θεαματική στροφή 180 μοιρών μέσα σε λίγους μήνες, ύστερα από την απολύτως ευνοϊκή απόφαση 18/06 της ίδιας Ολομέλειας.
Η εισήγηση ξεπερνά τις θετικές για τους συμβασιούχους απόψεις των πρόσφατων αποφάσεων του ΔΕΚ (Δικαστηρίου Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων), οι οποίες άφησαν σαφώς ανοικτό το ενδεχόμενο δικαίωσής τους μέσω των δικαστηρίων, με εφαρμογή του ν. 2112/20 (που απαγορεύει τις καταστρατηγήσεις στις συμβάσεις εργασίας), εφόσον έτσι μπορεί να εξασφαλιστεί ότι δεν θα υποβαθμιστεί η αποτελεσματική τους προστασία.
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ, από πλευράς συμβασιούχων ετοιμάζονται κινητοποιήσεις, με απεργία, συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τον Αρειο Πάγο κατά τη συζήτηση της υπόθεσης. Παράλληλα, γίνεται λόγος για δικονομικές υπερβάσεις και ατοπήματα στη συγκεκριμένη υπόθεση, που εκτιμάται ότι έχει επιλεγεί ως "πιλότος" για να υποδειχθεί προς τα κατώτερα δικαστήρια να σταματήσουν να δικαιώνουν συμβασιούχους.
Νομικοί κύκλοι επικρίνουν δριμύτατα το γεγονός ότι η δικαστική εισήγηση αναλύει όχι το νομοθετικό καθεστώς που ίσχυε όταν υποβλήθηκε η συγκεκριμένη αγωγή (το 1998), αλλά μεταγενέστερα νομοθετήματα, όπως είναι το Σύνταγμα του 2001 και τα Π.Δ. Ρέππα (81/03) και Παυλόπουλου (164/04). Η εισήγηση αναλύει ακόμα και την κοινοτική οδηγία 1999/70/ΕΚ, παρ' όλο που δεν είχε καν θεσπιστεί όταν προέκυψαν οι αξιώσεις των συγκεκριμένων συμβασιούχων.
Με παρέμβασή της στον Αρειο Πάγο η ΓΣΕΕ επισημαίνει, διά του νομικού εκπροσώπου της, Κ. Τοκατλίδη, ότι δεν μπορεί να εφαρμοστεί στη συγκεκριμένη υπόθεση η μεταγενέστερη νομοθεσία, παρά μόνο το εθνικό δίκαιο που ίσχυε τότε. Ταυτόχρονα ζητείται να δικαιωθούν οι συμβασιούχοι με "όπλο" τον ν. 2112/20, τον οποίο η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου και το ΔΕΚ έχουν δεχθεί ως "ισοδύναμο νομοθετικό μέτρο", κατάλληλο για την αποτελεσματική τους προστασία.
Η υπόθεση που επιχειρείται να χρησιμοποιηθεί ως "μπούσουλας" για να περιοριστούν οι δικαστικές αξιώσεις αφορά καθαρίστριες του ΟΠΑΠ που προσλήφθηκαν το 1990-91 και απασχολήθηκαν για πολλά χρόνια (10-15) με ανανεούμενες συμβάσεις ορισμένου χρόνου.
Το Β' τμήμα του Αρείου Πάγου τάχθηκε κατά πλειοψηφία υπέρ των συμβασιούχων, παραπέμποντας την υπόθεση στη "μικρή" (τακτική) Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, που με τη σειρά της την παρέπεμψε στην πλήρη Ολομέλεια, προς την οποία ο αρεοπαγίτης, Αν. Δουλγεράκης, εισηγείται το τέλος των συμβασιούχων, κρίνοντας ότι υπό το νέο Σύνταγμα και το Π.Δ. 164/04 είναι αδύνατη η μονιμοποίησή τους ούτε με δικαστικές αποφάσεις.

Συνάντηση Γεωργαλίδη με αντιπροσωπεία του ΣΥΝ

Αντιπροσωπεία της Ν.Ε. Κέρκυρας του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ συναντήθηκε την Παρασκευή 10/9 με τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων κ. Κ. Γεωργαλίδη.
Η αντιπροσωπεία μετέφερε στον κ. Περιφερειάρχη την ανησυχία που επικρατεί στο νησί μας ενόψει της χειμερινής περιόδου, με την μείωση των τουριστικών εσόδων και τη διόγκωση της ανεργίας.
Η αντιπροσωπεία του ΣΥΝ επεσήμανε ιδιαίτερα την ανάγκη να μην προχωρήσουν οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί που αφορούν, σύμφωνα με πληροφορίες, στην αύξηση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης και στην ένταξη των τουριστικών προϊόντων και υπηρεσιών στον υψηλό συντελεστή ΦΠΑ.
Τυχόν τέτοια μέτρα θα επιδεινώσουν την ήδη άσχημη οικονομική θέση των οικονομικά ασθενέστερων, μισθωτών, ανέργων, χαμηλοσυνταξιούχων και μικρών επιχειρηματιών.
Για τον ΦΠΑ, η αντιπροσωπεία του ΣΥΝ ζήτησε την καθιέρωση για το Ιόνιο μειωμένου συντελεστή, όπως ισχύει στο Αιγαίο.
Επίσης στη συνάντηση τονίστηκε η χαμηλή απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ και η ανάγκη να υπάρξει πρόοδος με ταχύτατους ρυθμούς, καθόσον, τον τελευταίο ιδιαίτερα χρόνο, χάθηκε πολύτιμο έδαφος και υπήρξε μεγάλη καθυστέρηση.

ΕΛΑΣ: Συλλήψεις στον αερολιμένα Κέρκυρας

Στη σύλληψη δύο ημεδαπών, ηλικίας 33 και 63 ετών αντίστοιχα προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Αερολιμένα στον αεροδρόμιο Ι. Καποδίστριας της Κέρκυρας, καθώς κατά τον έλεγχο των διαβατηρίων τους το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου, διαπιστώθηκε ότι εκκρεμούσαν από μία καταδικαστική  απόφαση για τον καθένα από δικαστήρια της χώρας μας.
Μετά την σύλληψή τους, σύμφωνα με τα ισχύοντα, ενημερώθηκε άμεσα η κ. Εισαγγελέας Πλημ/κών Κέρκυρας. Η οποία παρήγγειλε την παραπομπή του 33χρονου ενώπιον της, και να αφεθεί ελεύθερος ο 63χρονος μετά τον ορισμό αντικλήτου.

Σκεπτικισμός στο ΠΑΣΟΚ

Το όνομα του Χρύσανθου Σαρλή ως υποψήφιου Δημάρχου της Κέρκυρας υποστηριζόμενος από το ΠΑΣΟΚ, ανακοινώθηκε αργά χθες το βράδυ από την Επιτροπή Ανάδειξης Υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ, επιβεβαιώνοντας έτσι τις σχετικές πληροφορίες των τελευταίων ημερών.
Ο Χρύσανθος Σαρλής αποδέχτηκε την απόφαση αυτή διαψεύδοντας έτσι και τις πληροφορίες που κυκλοφόρησαν το τελευταίο 48ωρο ότι είχε αρνηθεί να ηγηθεί ψηφοδελτίου υποστηριζόμενο από το ΠΑΣΟΚ λόγω της μεγάλης καθυστέρησης που είχε υπάρχει στη σχετική απόφαση και της μειωμένης κοινωνικής δυναμικής που αυτή η πραγματικότητα δημιουργούσε.
Την ίδια ώρα στο τοπικό ΠΑΣΟΚ ο προβληματισμός μεγενθύνεται και λόγω της μειωμένης ανταπόκρισης γνωστών και κορυφαίων στελεχών στην πρόσκληση παρουσίασης του επίσημου υποψήφιου Περιφερειάρχη Ηλία Μπεριάτου.
Αν και η γραμματεία της Νομαρχιακής Επιτροπής Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ είχε προχωρήσει σε πλήθος προσκλήσεων για την επίσημη πρώτη Μπεριάτου το πρωί του περασμένου Σαββάτου, τελικά η ανταπόκριση υπήρξε μικρή με κυρίαρχο στοιχείο τις ηχηρές απουσίες ενός μεγάλου αριθμού ιστορικών στελεχών του κόμματος, τα οποία χαρακτηρίζονται για την κοινωνική τους εμβέλεια και για την δυναμική που θα μπορούσε να προσδώσει στην επιλογή Μπεριάτου η παρουσία τους.
Ο ίδιος μάλιστα, ο επίσημος υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, δεν έκρυψε, σύμφωνα με ακριβείς πληροφορίες των Κερκυραϊκών Νέων, τον προβληματισμό του για τον κρίσιμο και πολύ δύσκολο πολυμέτωπο αγώνα που έχει να κάνει καθώς από τη μία έχει να ανταγωνιστεί δύο ψηφοδέλτια προερχόμενα από τον ίδιο πολιτικό χώρο με πρόσωπα να ηγούνται σ' αυτά που έχουν και πολιτικό κύρος και υπόσταση και από την άλλη το ψυχικό ρήγμα που έχει προκαλέσει στο τοπικό ΠΑΣΟΚ η επιλογή του υποψηφίου Δημάρχου.
Επιπλέον ως παλαιό πολιτικό και κοινωνικό στέλεχος έχει γνώση της δυσκολίας που δημιουργεί για την εκλογική του δυναμική το γεγονός ότι η επιλογή του δεν έγινε μέσα από γνήσιες δημοκρατικές διαδικασίες με αφετηρία το προσωπικό του ενδιαφέρον για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, αλλά καθ' υπόδειξην της ηγεσίας του κόμματος με μια λογική που απέχει των δημοκρατικών διαδικασιών που ο κ. Μπεριάτος στο παρελθόν είχε υποστηρίξει και για το λόγο αυτό αποχωρήσει από το ΠΑΣΟΚ.
Κατά τα άλλα ο κ. Μπεριάτος παρουσίαζοντας το πλαίσιο των προγραμματικών του αρχών μίλησε για την ανάγκη υποστήριξης της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και κυρίως για την ισομερή ανάπτυξη των νησιών τονίζοντας ότι ο ίδιος είναι διατεθειμένος να αγωνιστεί για την εφαρμογή νησιωτικών πολιτικών οι οποίες θα εξισορροπούν πλήθος ελλειμμάτων πολιτικής που εκδηλώνονται από την κεντρική εξουσία προς τα νησιά του Ιονίου.

Ελλείψεις στα δρομολόγια και κινητοποιήσεις χθες από μαθητές και γονείς στην Κέρκυρα

Συμπληρώθηκε μια εβδομάδα από την αρχή της νέας σχολικής περιόδου και ήδη οι κινητοποιήσεις στην Κέρκυρα ξεκίνησαν και έπονται και άλλες.
Ο λόγος των διαμαρτυριών της εκπαιδευτικής κοινότητας είναι οι δυσκολίες στην κατάρτιση του προγράμματος των μαθητικών δρομολογίων που  αντιμετωπίζουν η Νομαρχία και η Διεύθυνση Εκπαίδευσης, καθώς οι πιστώσεις είναι φέτος μειωμένες κατά 40% ενώ και τα ΚΤΕΛ δεν μπορούν να καλύψουν πολλές από τις ανάγκες.
Χθες οι μαθητές του Γυμνασίου Λυκείου Καστελάνων με τη συμπαράσταση του συλλόγου γονέων απείχαν από τα μαθήματά τους, κάτι που αναμένεται να γίνει σήμερα με τους μαθητές του μουσικού σχολείου και πιθανότατα και άλλων σχολικών μονάδων.
Σύμφωνα με το δήμαρχο Αχιλλείων Τ. Καρύδη το πρόβλημα με τα μαθητικά δρομολόγια θα πρέπει να πάρει τέλος, καθώς μέχρι σήμερα το Γυμνάσιο-Λύκειο Καστελάνων λειτουργούσε υποδειγματικά και έτσι θα πρέπει να συνεχίσει.
Στο συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα βρέθηκε χθες και ο αντινομάρχης Μ. Σκορδίλης  ο οποίος έκανε λόγο για πανελλαδικό πρόβλημα, ενώ τόνισε πως από πλευράς Ν.Α. γίνεται κάθε προσπάθεια να δοθεί λύση.
Σύμφωνα με τον κ. Σκορδίλη την αρμοδιότητα για τη μεταφορά των μαθητών θα έπρεπε να είχαν οι διευθύνσεις εκπαίδευσης, ωστόσο η Ν.Α. διαχρονικά προκειμένου να διευκολύνει, αναλάβανε τα δρομολόγια. "Επιχειρείται να αναδιαρθρωθεί το πρόγραμμα των δρομολογίων ούτως ώστε να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή κάλυψη με βάση τις δυνατότητες χρηματοδότησης που έχει η Νομαρχία. Το πρόγραμμα αναμένεται να έχει καταρτιστεί μέχρι την άλλη εβδομάδα. Για το θέμα αυτό αναμένεται να γίνει σύσκεψη στα γραφεία της περιφερειακής διεύθυνσης εκπαίδευσης".

Και άλλα σχολεία στον χορό των κινητοποιήσεων
Συγκέντρωση αναμένεται να πραγματοποιήσουν σήμερα στις 8 και μισή το πρωί έξω από τη νομαρχία γονείς και εκπαιδευτικοί του μουσικού σχολείου, οι μαθητές του οποίου αντιμετωπίζουν πρόβλημα επειδή δεν εκτελούνται τα μαθητικά δρομολόγια. Επίσης αντιπροσωπεία εκπαιδευτικών του σχολείου θα μεταβεί την ίδια ώρα στην περιφερειακή διεύθυνση.
Επίσης  ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του Δημοτικού Σπαρτύλα  αποφάσισε ομόφωνα να μην στείλουν τα παιδιά τους στο  Δημοτικό σχολείο εώς ότου γίνει επανεκκίνηση του δρομολογίου Ζυγός-Ομαλή-Σγουράδες -Σπαρτύλας και αντίστροφα με σχολικό λεωφορείο.

Η πολιτική της παρέας

Του ΣΠΥΡΟΥ ΜΠΟΥΝΙΑ Μαθηματικού

Για άλλη μια φορά, η ηγεσία του ΠΑ.ΣΟ.Κ Κέρκυρας, δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Οι επερχόμενες Δημοτικές εκλογές και το σχέδιο "Καλλικράτης" είναι σαφές πως αποτελούν πρόκληση και το μεγάλο στοίχημα για το μέλλον του νησιού μας. Απέναντι στην πρόκληση αυτή θα κληθούν οι Κερκυραίοι να πάρουν θέση και υπεύθυνα να επιλέξουν τους πιο κατάλληλους και άξιους για να κυβερνήσουν αυτό τον τόπο, που συνεχώς υποβαθμίζεται από την ανικανότητα των τοπικών αρχόντων, να δώσουν λύση στα χρονίζοντα προβλήματα της καθημερινότητας μας και όχι μόνον.
Στο σημείο αυτό θα έπρεπε ο θεσμικός ρόλος ενός δημοκρατικού κόμματος να αναδεικνύεται και μέσα από συνεχείς πολιτικές διεργασίες να προκύψουν εκείνες οι προσωπικότητες που είναι οι πλέον κατάλληλες για να αναλάβουν την ευθύνη να σπρώξουν τον τόπο μπροστά. Και δεν αναφέρομαι σε ένα πρόσωπο αλλά σε μια ομάδα αρκετών στελεχών, όχι απαραίτητα κομματικών, που να έχουν ικανότητες, γνώσεις, χρόνο και διάθεση για να φέρουν σε πέρας το δύσκολο έργο της ανασυγκρότησης της Κέρκυρας.
Εδώ που θα έπρεπε λοιπόν ένας σοβαρός πολιτικός φορέας να παρέμβει και να δώσει λύσεις, συσπειρώνοντας και δημιουργώντας τις κατάλληλες συνθήκες για μια αποτελεσματική και με όραμα νικηφόρα πρόταση, έρχεται η τοπική ηγεσία του ΠΑ.ΣΟ.Κ της Κέρκυρας να ξεπεράσει τον εαυτό της σε πολιτικά ατοπήματα:
 Δεν ζήτησε απολογισμό έργου από τις απερχόμενες Δημοτικές αρχές που υποστήριξε το κόμμα στις τελευταίες Δημοτικές εκλογές, κάνοντας με τον τρόπο αυτό ταυτόχρονα και την αντίστοιχη αξιολόγησή τους απέναντι στον Κερκυραίο δημότη.
 Δεν φρόντισε καν να καλέσει όλους τους επίδοξους επικεφαλής, αλλά και τα στελέχη που τους πλαισιώνουν, μεμονωμένα και όλους μαζί, σε μια σύσκεψη με αποκλειστικό σκοπό να ενημερώσουν για τις προθέσεις τους και μέσα από τον ειλικρινή διάλογο και τις προγραμματικές δεσμεύσεις του κόμματος να παρουσιάσουν κοινά αποδεκτή ρεαλιστική πρόταση στην Κερκυραϊκή κοινωνία.
 Συζήτησε αρχικά τη διενέργεια προκριματικών εκλογών για τον επικεφαλής (σωστά κατά τη γνώμη μου) και όταν τούτο έγινε ορατό, αναφερόμενο σε εγκύκλιο του κεντρικού ΠΑ.ΣΟ.Κ, βιάστηκε να υπαναχωρήσει προκαλώντας νέα σύσκεψη και ψηφοφορία ανατροπής.
 Κατέληξε σε πέντε υποψηφιότητες (προτάσεις - αυτοπροτάσεις) τις οποίες βιάστηκε να υποβαθμίσει και τελικά να ακυρώσει, ώστε να αναζητούνται την ύστατη ώρα "σωτήρες- μεσσίες", ακόμα κι ανάμεσα σ' αυτούς που απαξίωσαν την κομματική αξιολόγηση (το έργο επαναλαμβάνεται).
 Αντί να έχει αποκλειστικό στόχο τη σύνθεση και την συσπείρωση, ο καθένας από τους τοπικούς ηγετίσκους του κόμματος, έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού του αυτόν που ήθελε να στηρίξει, ή αυτόν στον οποίον όφειλε την στήριξη, οδήγησαν τα πράγματα σε αδιέξοδο. Αδιέξοδο που οδήγησε στη διάσπαση του περιφερειακού ψηφοδελτίου και στον κατακερματισμό των δυνάμεων όσον αφορά τις Δημοτικές εκλογές. Αδιέξοδο που με μαθηματικό τρόπο οδηγεί σε πλήρως αρνητικό αποτέλεσμα για τον τόπο.
Για όλα τα παραπάνω, με την ιδιότητα του ενεργού πολίτη και μέλους του κόμματος από το 1983, καταγγέλω την ηγεσία του ΠΑ.ΣΟ.Κ στην Κέρκυρα, το γραμματέα κ. Χ. Μπούκα και την περί αυτόν ομάδα, για ανικανότητα και υστεροβουλία, τους καλώ να αναλογιστούν επιτέλους τις ιστορικές ευθύνες που έχουν και τους καθιστώ υπεύθυνους για ότι επακολουθήσει. Δυστυχώς απεδείχθησαν κατώτεροι των περιστάσεων και οπαδοί "της πολιτικής της παρέας".

Η πρώτη επιλογή, η ιστορία και το μέλλον

Του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΚΛΗΡΟΥ Γραμματέα Περιφερειακής Επιτροπής Ιονίων Νήσων ΠΑΣΟΚ

Στο παραπέντε κυριολεκτικά ακούστηκε το όνομα του υπ. περιφερειάρχη του ΠΑΣΟΚ Ηλία Μπεριάτου.
Δεν ήταν από τα ονόματα που ΄΄έπαιζαν΄΄ αλλά είναι καλοδεχούμενος .
Οι λόγοι είναι πολλοί: Είναι γνωστό αλλά μας το θυμίζει και το πολύ περιεκτικό και δυνατό βιογραφικό του ότι ο  Ηλίας Μπεριάτος έχει συμβάλλει με τον δικό του τρόπο στην δημιουργία της περιφέρειας Ιονίων νήσων και επομένως δεν θα μάθει τώρα τα λιμάνια και τα προβλήματα της . Κουβαλάει και βιώνει την επτανησιώτικη κουλτούρα, την εκφράζει ακόμα και με μια κίνηση του χεριού του, μια έκφραση ή μια πρωτοβουλία του. Έχει δουλέψει σαν Νομάρχης Κεφαλονιάς-Ιθάκης  και έχει αυτοδιοικητική αντίληψη . Δεν είναι περαστικός  στον τόπο καταγωγής του αλλά νιώθει και είναι Επτανήσιος.
Είναι ακαδημαϊκός με ειδικές σπουδές και έδρα που θα τις ζήλευαν πολλοί, χωρίς αυτές να του στερούν την πρόσβαση στην περιφερειακή ανάπτυξη. Το αντίθετο. Ο περιφερειακός σχεδιασμός και η αυτοδιοικητική ανάπτυξη είναι και στα πολιτικά αλλά και στα ακαδημαϊκά του κεκτημένα. Το ίδιο και η βούλησή του. Λίγο να μιλήσει κανείς μαζί του κατανοεί την γρήγορη σκέψη, την άμεση ενέργεια, την αποφασιστικότητα αλλά και την ευελιξία, την ίδια την πρακτικότητα για να λυθεί το όποιο πρόβλημα.
 Ο Ηλίας Μπεριάτος ήταν η έκπληξη του Γ.Παπανδρέου που- ας μη κρυβόμαστε- δεν είχε κανείς σκεφτεί. Είναι ο μόνος υποψήφιος που δεν κατέχει κάποια θέση κυβερνητική ή αυτοδιοικητική, ούτε είναι κομματικός συμβουλάτορας. Είναι ακαδημαϊκός αλλά με θητεία στην διοίκηση και στα δρώμενα της αυτοδιοίκησης στην Ελλάδα, στο εξωτερικό αλλά και στα Ιόνια.
Αποφασίζει την στράτευσή του για την τιμητική θέση του πρώτου αιρετού περιφερειάρχη Ιονίων νήσων ή Επτανήσου με μόνο γνώμονα την υπηρεσία αυτού του ίδιου του οράματος που ο Αντώνης Τρίτσης, ο Σπύρος Ράλλης, ο Δημήτρης Μαρούδας, ο Γιώργος Κτενάς  και ο Σπύρος Καλούδης ως βουλευτές επτανήσιοι υπέγραψαν και παράδωσαν στον Ανδρέα Παπανδρέου την κοινή δήλωση για την ίδρυση της περιφέρειας των Επτανήσων.
Στηρίζουμε και συμπορευόμαστε με τον Ηλία Μπεριάτο, τον οραματιστή, τον ακαδημαϊκό και τον προσηνή επτανήσιο , με την ελπίδα αλλά και την βεβαιότητα ότι οι ακαδημαϊκές του γνώσεις και η δουλειά του καθηγητή θα έχουν πρακτικές εφαρμογές για την ανάπτυξη και το μέλλον όλων των νησιών μας και  των κατοίκων τους, όπως και ο ίδιος ανέφερε στην χαιρετιστήρια διακήρυξη του.

Επιτυχημένη η “Γιορτή του Κρίκετ”

Με μεγάλη προσέλευση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου η "Γιορτή του Κρίκετ" που διοργάνωσε  η Ελληνική Ομοσπονδία Κρίκετ προς τιμήν της ΑυστραλοΕλληνικής αποστολής, στον χώρο των περιστυλίων στα παλαιά Ανάκτορα Κέρκυρας.
Στην εκδήλωση παρευρέθησαν εκπρόσωπος του Σεβασμιοτάτου   Μητροπολίτη Κερκύρας- Παξών κ Διαποντίων Νήσων, η Βουλευτής Κ. Αγγελική Γκερέκου, ο Κ. Σπύρος Σπύρου, ο Δήμαρχος κ. Σωτήριος Μικάλεφ, η εκπρόσωπος της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων  κ. Λίνα Ρούσσου, ο Αντινομάρχης κος Χρήστος Σκούρτης η Αντιδήμαρχος κ. Χρυσούλα Τόμπρου, η Γενική Γραμματέας του Δ.Κ κΜ άχη Δαγκλή, ο Περιφερειακός Διευθυντής Α΄θμιας & Β θμιας εκπαίδευσης  κ. Τηλέμαχος Γαβαλάς, το μέλος του ΣΕΤΕ κ. Γεώργιος Δούκας, πρόεδροι, παράγοντες, μέλη αθλητικών σωματείων, αθλητές και πολλοί άλλοι παρευρισκόμενοι.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλάμβανε την παρουσίαση Κερκυραϊκών χορών από το Λύκειο Ελληνίδων και τραγουδιών από σύγχρονους Έλληνες συνθέτες από την χορωδίας Ευροπούλων "Ο  Καποδίστριας".
Ο πρόεδρος του  Ελληνικής Ομοσπονδίας Κρίκετ κ. Νικήτας Ιωσήφ στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην σημασία επιστροφής των Ελλήνων Ομογενών στην πατρίδα, στην ενδυνάμωση των αθλητικών σχέσεων  καθώς και στους μελλοντικούς στόχους της Ομοσπονδίας.
Σε ένα πολύ συγκινητικό κλίμα ακολούθησε απονομή αναμνηστικών και σύντομος χαιρετισμός  από τους επίσημους καλεσμένους. Εκτός από τα μέλη του ΔΣ της Αυστραλοελληνικής Ομοσπονδίας τιμητική απονομή έγινε στον παγκοσμίως ίσως  καλύτερο Έλληνα Αθλητή Απόστολο Μαραζιώτη. Την απονομή έκανε ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Κ. Στυλιανός Γούστης.
Ακολούθησε δεξίωση  προς τιμήν των προσκεκλημένων.

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ
Στο πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ της Ελληνικής - Αυστραλο-Ελληνικής και Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κρίκετ, υπογράφει  την Παρασκευή 17/9, στο χώρο του παλαιού Φρουρίου, στην πύλη του Αγ. Γεωργίου, σχετικό μνημόνιο "MEMORANDUM OF UNDERSTANDING" .
Το μνημόνιο συνεργασίας υπογράφηκε από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κρίκετ κ. Ιωσήφ Νικήτα, τον Πρόεδρο της Αυστραλο-Ελληνικής Ομοσπονδίας κ. Νίκο Χατζόγλου και τον Διευθυντή Ανάπτυξης της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας κ. Richard Holdsworth.
Στην τελετή υπογραφής του μνημονίου παρέστησαν  ο Γενικός Γραμματέας της ΕΛ.Ο.Κ κ. Στυλιανός Γούστης, το μέλος κ. Αλτάνη Αθηνά και τα μέλη της Αυστραλοελληνικής αποστολής.

ΕΠΣ Κέρκυρας: Έκδοση δελτίων πιστοποίησης προπονητών και τεχνικής περιοχής

Σε ανακοίνωσή της η Ενωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Κέρκυρας ενημερώνει τα σωματεία της δύναμής της ότι "μέχρι να διευθετηθεί η εκκρεμότητα που αφορά στην έκδοση δελτίων πιστοποίησης των διπλωματούχων προπονητών δεν θα εφαρμοστεί η σχετική διάταξη των προκηρύξεων της ΕΠΣΚ για τα σωματεία Α1 κατηγορίας, η οποία θα ισχύσει απαρέγκλιτα με την έναρξη των πρωταθλημάτων (02.10.2010).
Όσο αφορά τους αγώνες κυπέλλου θα μπορούν να εισέρχονται στους αγωνιστικούς  χώρους οι προπονητές που έχουν ταυτότητα 3ετούς διάρκειας.
Προϋποθέσεις έκδοσης του δελτίου πιστοποίησης υπευθύνου τεχνικών οδηγιών.
1) Αίτηση του σωματείου.
2) Υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599 ότι ο ενδιαφερόμενος δεν εμπίπτει στα κωλύματα τα προβλεπόμενα εκ του καταστατικού της Ε.Π.Ο, αποδέχεται ανεπιφύλαχτα τις διατάξεις του κανονισμού προπονητών του καταστατικού και των κανονισμών της Ε.Π.Ο.
3) Ποινικό Μητρώο γενικής χρήσης.
4) Δύο φωτογραφίες.
5) Καταβολή παράβολου των 50 Ευρώ.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
1. Σε περίπτωση αλλαγής προπονητή ή υπευθύνου τεχνικών οδηγιών θα εκδίδεται νέο δελτίο πιστοποίησης στο όνομα του νεοπροσληφθέντος.
2. Όσοι χρησιμοποίησαν κατά την περσινή περίοδο δελτίο πιστοποίησης υπευθύνου τεχνικών οδηγιών δεν μπορούν φέτος να κάνουν χρήση της ίδιας ιδιότητας.

Πρόγραμμα Παγκοσμίου Φεστιβάλ Κρίκετ Β΄ περιόδου

Το αγωνιστικό πρόγραμμα του Παγκόσμιου φεστιβάλ Κρίκετ Β' περιόδου είναι:
ΣΑΒΒΑΤΟ 25/9, ώρα 14.00: Hougham & Marston - ΓΣΚ Βύρων στη Μαρίνα Γουβιών
ΚΥΡΙΑΚΗ 26/9, ώρα 11.00 Hougham & Marston - Μικτή ΑΣ 'Ατλας &  ΑΟΚ Κερκυρα), στην κάτω πλατεία

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1/10, ώρα 14.30 Highgate Taveners - Μικτή (ΑΟΚ Κερκυρα, ΑΟ Φαίαξ, ΓΕΘ), στη Μαρίνα Γουβιών
ΣΑΒΒΑΤΟ 2/10, ώρα 13.45 Highgate Taveners - Κερκυραϊκός Γυμναστικός Σύλλογος στη Μαρίνα Γουβιών
ΚΥΡΙΑΚΗ 3/10, ώρα 11.00 Highgate Taveners - ΑΟ Φαίαξ, στην κάτω πλατεία.

Εντυπωσίασε η "Ενωση Επτανησίων Ελλάδας" με την παρουσίαση παραδοσιακών χορών στο Brindisi της Ιταλίας

Η τιμητική πρόσκληση της Ελληνορθόδοξης Κοινότητας του Μπρίντιζι έφερε την “Ενωση Επτανησίων Ελλάδας” στις 3/9/2010 να ταξιδέψουν από Πάτρα, δεκαοκτώ άτομα, για να παρευρεθούν και να παρουσιάσουν παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια από τα Επτάνησα και την υπόλοιπη Ελλάδα  προς τιμή των πολιούχων της  πόλης, Αγίου Θεοδώρου και Αγίου Λαυρεντίου.
Σε δελτίο τύπου η προσωρινή Πρόεδρος της Ενωσης Επτανησίων Ελλάδος κα Ελένη Κοφονάου αναφέρει: “Η θερμή υποδοχή τόσο από τη Πρόεδρο της Κοινότητας  κ. Μαρία Θεοδωρίδου, όσο και από τον Δήμαρχο Robert Fusco, τον Πρόξενο της Ελλάδας στην Ιταλία κ. Domenico Memmitti  και τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Luciano Loiacono   μας έκανε να αισθανθούμε τόσο οικεία,  σαν να γνωριζόμαστε από παλιά.
Η βροχή μας συνόδευε σε όλες μας τις μετακινήσεις , καθ΄ όλη την διάρκεια της ημέρας (4/9/2010) και θύμιζε Επτανησιακό τοπίο κατά τις  φθινοπωρινές μέρες. Αργά το απόγευμα ο καιρός αποφάσισε να αλλάξει πορεία και να μας οδηγήσει στο τεχνολογικά άρτια εξοπλισμένο πάλκο που είχε στηθεί για τις ανάγκες της παρουσίασης.
Οι δρόμοι της πόλης είχαν πλημμυρίσει από κόσμο, με κατεύθυνση το λιμάνι του Μπρίντιζι όπου είχε στηθεί ένα μεγάλο πανηγύρι με άσπρες τεράστιες σκηνές , παραταγμένες δεξιά και αριστερά από το κεντρικό σημείο της γιορτής και πλανόδιους πωλητές με τα κιόσκια τους απλωμένα να πουλούν κάθε λογής καλούδια , παιχνίδια, υφάσματα και π.ά.
Η περιφορά των λειψάνων του Αγίου Θεοδώρου έγινε με ένα τρόπο ξεχωριστό, γεμίζοντας μας δέος και κατάνυξη, τοποθετημένα σε σκάφος όπου έσκιζε τα  νερά της  θάλασσας ακολουθούμενο από  πολλά βαρκάκια ,  το ένα πίσω από το άλλο, συνοδεύοντας  την λιτανεία.
Βεγγαλικά άστραψαν και γέμισαν τον ουρανό με όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου, γεμίζοντας τα μάτια μας με υπέροχα σχήματα αλλά και τις ψυχές μας με μοναδικά συναισθήματα. Το cd έπαιζε Ελληνικά παραδοσιακά τραγούδια και καλούσε τον κόσμο να παρακολουθήσει την παράσταση από το Σύλλογο Παραδοσιακών και Λαογραφικών Ερευνών "ΔΡΩΜΕΝΑ" που εκπροσωπούσε την ΕΝΩΣΗ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ, στην πρώτη της αυτή συνεργασία με τον απόδημο Ελληνισμό.
Η Πρόεδρος της Ελληνορθόδοξης  Κοινότητας συγκινημένη, καλωσόρισε την ομάδα μας και αφού αντάλλαξε αναμνηστικά δώρα με την προσωρινή Πρόεδρο της ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ  κ. Ελένη Κονοφάου, κήρυξε την έναρξη της εκδήλωσης με την χορευτική ομάδα, που κέρδισε τις εντυπώσεις και ενθουσίασε τους παρευρισκομένους. Δεκαέξι αγόρια και κορίτσια ντυμένα με παραδοσιακές φορεσιές από όλη την Ελλάδα έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό στον υπαίθριο κατάμεστο από κόσμο  χώρο, που χειροκροτούσε ενθουσιασμένος.
Το πρόγραμμα ξεκίνησε με χορούς από την Κέρκυρα (ΠΕΡΑΤΖΑΔΑ,ΡΟΥΓΑ,ΑΗ-ΓΙΩΡΓΗ και τον χορό της ΝΥΦΗΣ) για να συνεχίσει με Μ. Ασία και Β. Αν. Αιγαίο (ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΣΥΡΤΟΣ γύρισμα σε ΜΠΑΛΛΟ,ΑΙΔΙΝΙΚΟΣ ΚΑΡΣΙΛΑΜΑΣ, ΠΑΤΗΜΑ ή ΠΑΤ΄ΜΑ, ΧΑΣΑΠΙΚΟ ΓΡΗΓΟΡΟ & ΑΡΓΟ, ΚΟΥΛΟΥΡΙΩΤΙΚΟ) και να κλείσει με Κρήτη (ΑΓΚΑΛΙΑΣΤΟΣ ή ΞΕΝΟΜΠΑΣΑΡΗΣ γύρισμα σε ΣΙΓΑΝΟ, ΜΑΛΕΒΙΖΙΩΤΗΣ ή ΚΑΣΤΡΙΝΟΣ,  ΣΥΡΤΟΣ  (ΧΑΝΙΩΤΙΚΟΣ), ΛΑΖΟΤΗΣ, ΠΕΝΤΟΖΑΛΙ, ΕΘΙΑΝΟΣ ΠΗΔΗΧΤΟΣ). Στα μεσοδιαστήματα της παρουσίασης γινόταν αναφορά στους χορούς , τα ήθη και τα έθιμα της Ελλάδας από την Πρόεδρο κ. Ελένη Κονοφάου στα Ελληνικά και την δικηγόρο Kakia Cataldi  στα Ιταλικά, κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον του κόσμου.
Η επιτυχία ήταν πολύ μεγάλη, καθώς ο κόσμος παρέμεινε έως το τέλος της παρουσίασης φανερά ενθουσιασμένος με την εκπροσώπηση της ΕΝΩΣΗΣ και τα Πολιτιστικά Δρώμενα της  Ελλάδας.
Η βραδιά έκλεισε με τους συμμετέχοντες να δειπνούν σε τοπικό Ιταλικό εστιατόριο με χορό και τραγούδι και έντονη την αίσθηση της σύσφιξης των σχέσεων με  Έλληνες του Εξωτερικού. Η  υπόσχεση της αντάμωσης σε άλλη μεταγενέστερη εκδήλωση δόθηκε από όλους , καθώς οι στιγμές που ζήσαμε θα μας μείνουν για πάντα αξέχαστες στο μυαλό και την καρδιά μας.
Στην επιστροφή μας τα πρόσωπα όλων μας έδειχναν την ικανοποίηση και τον ενθουσιασμό από την άψογη φιλοξενία , την ζεστασιά των ανθρώπων που συνεργάστηκαν μαζί μας και την αγάπη μας  για κάθε τι Ελληνικό.
Αξίζει να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα στο σημείο αυτό, τον Δήμαρχο του Brindisi κ. Robert Fusco, τον Δημοτικό Σύμβουλο κ.Luciano Loiacono, την Πρόεδρο της Ελληνορθόδοξης Κοινότητας κ. Μαρία Θεοδωρίδου, τον Silvano Cataldi, την Kakia Cataldi για την πολύτιμη βοηθειά τους στο σύντομο ταξίδι μας.
Ευχόμαστε από ψυχής τα καλύτερα σε όλους  και ελπίζουμε η συνεργασία μας να είναι η αρχή μίας παντοτινής φιλίας με την ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΜΠΡΙΝΤΙΖΙ”.