Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

ΕΠΣΚ: SOS για το γήπεδο της Κέρκυρας

Επιστολή διαμαρτυρίας για το δημοτικό γήπεδο Κοντοκαλίου απέστειλε στο Δήμο Κερκυραίων η Ενωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Κέρκυρας αναφέροντας ότι παρά τις διαβεβαιώσεις του Δήμου για επίλυση των προβλημάτων του γηπέδου ώστε να παραχωρηθεί σε χρήση στα σωματεία της Ενωσης, καμία ενέργεια δεν υπήρξε μέχρι σήμερα με αποτέλεσμα οι αθλητές να αναγκάζονται να μετακινούνται σε άλλα γήπεδα για προπόνηση και αγώνες.
Το πλήρες κείμενο της επιστολής αναφέρει:
"Το Δ.Σ της Ε.Π.Σ. Κέρκυρας  είναι πλέον υποχρεωμένο να εκφράσει την έντονη διαμαρτυρία του και να καταγγείλει την πρωτοφανή αδιαφορία του Δήμου Κερκυραίων, για την κατάσταση που επικρατεί στο μοναδικό ποδοσφαιρικό γήπεδο του Δήμου στο Κοντόκαλι.
Μια πελώρια αδιαφορία που φανερώνει έλλειμμα κοινωνικής ευαισθησίας για τις ανάγκες των δημοτών και ιδιαίτερα της αθλούμενης νεολαίας. Πέρασαν πολλοί μήνες που αναγκαστήκαμε να διακόψουμε την αγωνιστική δραστηριότητα στο γήπεδο αυτό. Από τότε πήραμε αλλεπάλληλες διαβεβαιώσεις ότι ο Δήμος θα παρέμβει για να επιλύσει τα προβλήματα του γηπέδου, ώστε να παραχωρηθεί και πάλι σε χρήση στα σωματεία μας.
Δυστυχώς μέχρι σήμερα καμία απολύτως ενέργεια δεν υπήρξε με αποτέλεσμα οι αθλητές μας να τριγυρνούν σε διάφορα γήπεδα για να προπονηθούν, τα σωματεία να αναγκάζονται να μετακινούνται και να αγωνίζονται σε άλλα γήπεδα, ακόμα και εκτός Δήμου Κερκυραίων με σημαντική οικονομική επιβάρυνση και να προκαλείται μια αδικαιολόγητη οργή και αγανάκτηση.
Εκφράζουμε τη βαθιά λύπη μας γι' αυτήν την εξέλιξη και τη συμπαράστασή μας στους αθλητές και στα σωματεία που υποβάλλονται σ' αυτήν τη φρικτή ταλαιπωρία.
Δυστυχώς πέρα από το " αθηνοκεντρικό κράτος", όπου συνηθίσαμε να αποδίδουμε ευθύνες, υπάρχουν και τοπικές δυνάμεις ανήμπορες και αδύναμες να ανταποκριθούν στο στοιχειώδες κοινωνικό έργο τους, προσπαθώντας να καλύψουν αυτή την αδυναμία με πολλά λόγια, υπεκφυγές και υποσχέσεις.
Καλούμε τα σωματεία μας να βρίσκονται σε εγρήγορση για να διεκδικήσουμε όλοι μαζί αυτά που δικαιούνται τα παιδιά μας και κάποιοι τα ιεραρχούν ως ασήμαντα, ακόμη και όταν βγάζουν πομπώδεις επικήδειους για το χαμό τους.
Εμείς θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε δυναμικά όσα δικαιούται το ποδόσφαιρο και η νεολαία μας".

Παρέμβαση για την επίσπευση των έργων στο Ε.Α.Κ. Κέρκυρας
Επιστολή - παρέμβαση προς τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού κ. Π. Μπιτσαξή για την επίσπευση των έργων στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Κέρκυρας απέστειλε η Ενωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Κέρκυρας, ζητώντας την παρέμβασή του ώστε να ολοκληρωθούν τα έργα.
Συγκεκριμένα η ΕΠΣΚ στην επιστολή της αναφέρει:
"Κύριε Γενικέ,
Ο Κερκυραϊκός αθλητισμός βιώνει για πολλά χρόνια την αδιαφορία και την έλλειψη στοιχειώδους ενδιαφέροντος από την πλευρά της πολιτείας, για την κάλυψη των μεγάλων αναγκών της νεολαίας μας και όλης της τοπικής κοινωνίας.
Μια εγκατάλειψη που γεμίζει πίκρα όλους τους Κερκυραίους από την τεραστία αδικία που συντελείται σε βάρος μας, αφού γινόμαστε μάρτυρες μιας θεαματικής βελτίωσης που υπάρχει στις υποδομές άλλων περιοχών της χώρας μας την ώρα που εμείς αναγκαζόμαστε να διεκδικήσουμε αυτονόητες πρωτογενείς παροχές και οι διεκδικήσεις μας να περιορίζονται και να αφορούν την κατασκευή ενός ποδοσφαιρικού γηπέδου ή ενός κλειστού γυμναστηρίου.
Επίκαιρη ένδειξη της δικαιολογημένης αγανάκτησής μας αποτελεί το σύγχρονο "γιοφύρι" της Κέρκυρας το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο της πόλης μας, που εδώ και πολλά χρόνια "ολημερίς το χτίζουμε" και πάντα στο ίδιο χάλι μένει. Ένα αθλητικό στάδιο που η κατάσταση του παραπέμπει σ' άλλες δεκαετίες. Καλείται να καλύψει ανάγκες του 21ου αιώνα με υποδομές και συνθήκες της δεκαετίας του 1970.
Κύριε Γενικέ,
Πολλές φορές επισημάναμε στους φορείς της κυβέρνησης την ανάγκη κατασκευής ενός σύγχρονου αθλητικού κέντρου στο νομό μας, γι' αυτό και θεωρούμε περιττή κάθε επιχειρηματολογία που θα ενισχύσει το δίκαιο αυτό αίτημα μας.
 Σήμερα, όμως, δυστυχώς περιοριζόμαστε να απαιτήσουμε από εσάς την απλή και αυτονόητη διαχείριση του υπάρχοντος σταδίου και τη βελτίωση του, ώστε να καλύπτει τις ανάγκες των σωματείων μας.
Γνωρίζετε ότι εδώ και ένα δίμηνο που άρχισαν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις του σωματείου μας (ΠΑΕ ΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑ) η ταλαιπωρία έχει ξεπεράσει κάθε όριο και προηγούμενο στην επαγγελματική κατηγορία, γεγονός που προκαλεί δίκαιο εκνευρισμό και διαμαρτυρίες από τους φιλάθλους και όλη την κερκυραϊκή αθλητική κοινότητα. Τα έργα που άρχισαν με ανεξήγητα μεγάλη καθυστέρηση τελειωμό δεν έχουν κι έτσι οι φίλαθλοι και το Κερκυραϊκό ποδόσφαιρο στερούνται την ομάδα τους, η οποία αντιμετωπίζει τεράστιο αγωνιστικό, οικονομικό και ψυχολογικό πρόβλημα.
Κύριε Γενικέ,
Σας καλούμε να παρέμβετε ώστε άμεσα να ολοκληρωθούν τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και όλα όσα απαιτούνται για τη λειτουργικότητα του γηπέδου για την κάλυψη των αναγκών μας.
Εμείς δεν είναι δυνατόν να ανεχτούμε άλλη καθυστέρηση που προκαλεί πλέον εύλογα ερωτηματικά για τη σκοπιμότητα όλης αυτής της ταλαιπωρίας σε σχέση με την αγωνιστική παρουσία της ομάδας μας στο πρωτάθλημα της Super League.
Εκφράζοντας, τέλος τη βούληση όλων των Κερκυραίων σας καλούμε να στρέψετε το βλέμμα σας και προς την πολύ μακρινή περιφέρειά μας και να σταθείτε αρωγός στη λύση των τεράστιων προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε στο θέμα των αθλητικών υποδομών και ποτέ μην ξεχνάτε πως είναι μια επένδυση για τον άνθρωπο και την κοινωνία πρώτης προτεραιότητας”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: