Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡEΙΑΣ VPRC ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ “ΗΜΕΡΑ ΤΣΗ ΖΑΚΥΝΘΟΣ”: Μονομάχοι Σπύρου - Καλούδης

Μονομάχους στο δεύτερο γύρο των περιφερειακών εκλογών εκτιμά πως θα είναι ο Σπύρος Σπύρου και ο Γιώργος Καλούδης η νεά δημοσκόπηση που είδε το φως της δημοσιότητα χθες από την έγκυρη εταιρία VPRC την οποία διενήργησε για λογαριασμό της Εφημερίας "Ημέρα τση Ζάκυνθος".








Η έρευνα αυτή έχει το ενδιαφερόν στοιχείο ότι έγινε σε όλο το εύρος της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων σε δείγμα 1000 ατόμων και σε κάθε νησί ξεχωριστά καταγράφοντας έτσι την δυναμική των υποψηφίων σε κάθε κομμάτι της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.
Τα αποτελέσματα της έρευνας για τον πρώτο γύρο δείχνουν το συνδυασμό του Σπύρου Σπύρου πρώτο με ποσοστό 35,6%, το συνδυασμό του Γιώργου Καλούδη με ποσοστό 27,5%, το συνδυασμό του Ηλία Μπεριάτου τρίτο με ποσοστό 14,1%, το συνδυασμό του Θόδωρου Γουλή τέταρτο με ποσοστό 8,8%, το συνδυασμό του Θόδωρου Γαλιατσάτου πέμπτο με ποσοστό 6,9% και το συνδυασμό που ηγείται ο Σωτήρης Βλάχος τελευταίο με ποσοστό 5,6%.
Ενδιαφέρον στοιχείο της έρευνας είναι και τα σενάρια του δευτέρου γύρου όπου στην πιθανότητα να αναμετρηθούν ο Σπύρος Σπύρου και ο Ηλίας Μπεριάτος ο υποψήφιος της Ν.Δ. παίρνει 23% και ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ 13%, ενώ δεν ξέρω - δεν απαντώ καταλαμβάνει ποσοστό 38% και κανέναν από τους δύο, 26%.
Τελείως διαφορετική εικόνα υπάρχει για το σενάριο αν αναμετρηθούν στον δεύτερο γύρο ο Σπύρος Σπύρου και ο Γιώργος Καλούδης. Στο ενδεχόμενο αυτό ο υποψήφιος της ΝΔ παίρνει 19% και ο ανεξάρτητος υποψήφιος επίσης 19%, με ένα ποσοστό δεν ξέρω - δεν απαντά της τάξεως του 37% ενώ 37% απαντά κανέναν από τους δύο.
Ενδιαφέρον στοιχείο της έρευνας η οποία δημοσιοποιήθηκε χθες το βράδυ και από την εκπομπή Λόγος - Αντίλογος του Corfu Channel είναι ότι ο συνδυασμός Καλούδης Γιώργου - Φόρτε Μάρτη είναι ο συνδυασμός ο οποίος παίρνει τις περισσότερες ψήφους από όλους τους πολιτικούς χώρους έχοντας την μεγαλύτερη διεισδυτικότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: