Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Η ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ.... BY ΙΚΤΙΝΟΣ!!!

Η ΣΤΡΑΒΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΓΥΑΛΟΣ Ή ΣΤΡΑΒΑ ΑΡΜΕΝΙΖΟΥΜΕ!!!
Με όλον τον απαιτούμενο σεβασμό και την απεριόριστη αγάπη (και το εννοώ) σε πρόσωπα, κορυφαίους αυτοδιοικητικούς παράγοντες, οι οποίοι υπηρέτησαν και πρόσφεραν σε αυτόν τον τόπο, έχω να πω, μόνο μια κουβέντα. Λένε μεγάλες μπούρδες, σχετικά με την άποψη ότι δεν θα πρέπει ο Δήμος να διεκδικήσει ώστε να περάσει ο ΟΛΚΕ στην τοπική αυτοδιοίκηση αλλά να διεκδικηθεί η υπόλοιπη λιμενική ζώνη, πλήν του λιμένος.
Είναι η μεγαλύτερη μπούρδα, μια από τις μεγαλύτερες, που έχω ακούσει το τελευταίο χρονικό διάστημα και αποδεικνύει την λαθεμένη νοοτροπία των αυτοδιοικητικών παραγόντων που κυβέρνησαν αυτόν τον τόπο και τον οδήγησαν στο σημείο που τον οδήγησαν. Αποδεικνύεται δε, ότι έχουν εντελώς λαθεμένη άποψη για την τοπική αυτοδιοίκηση. Ας μου επιτρέψουν να τους προτείνω να διαβάσουν Σπύρο Φλογαίτη <<Θεμελιώδεις έννοιες διοικητικής οργάνωσης>>, όπως επίσης <<Ευρωπαική Ένωση και Τοπική
Αυτοδιοίκηση>> Κωστόπουλος εκδόσεις Παπαζήση ή το ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
τόμος 1 της Ευρυδίκης Μπέσιλα - Βήκα.
Αντί να ζητάνε το <<φιλέτο>>, ζητάνε το... <<κόκκαλο>>. Πολύ φοβάμαι ότι ο Καλικράτης θα πάει...τσάμπα, με αυτές τις νοοτροπίες. Το ζητούμενο είναι να επιτευχθεί και στον τόπο μας, η ουσιαστική αποκέντρωση.
Ζητώ συγνώμη για την σκληρή γλώσσα, αλλά θα πρέπει να αντιληφθούμε όλοι μας ότι έχουν αλλάξει οι εποχές.
Καλό θα είναι οι αρχοντές μας να μπορέσουν να συνομιλήσουν με τους νέους ανθρώπους. Να ακούσουν τους νέους ανθρώπους. Αν όντως επιθυμούν να προσφέρουν ουσιαστικές υπηρεσίες στον τόπο μας. Διαφορετικά, φοβάμαι ότι θα βρεθούν προ εκπλήξεως στις επερχόμενες εκλογές. Ας μπουν λιγάκι στο Facebook να δουν τις αγωνίες των σύγχρονων νέων και τότε θα καταλάβουν. Με τα ίδια <<υλικά>> δεν κτίζεις <<σπίτι>>.

ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΜΠΟΥΣΟΥΛΑ
Μέχρι τώρα το βασικότερο πρόβλημα του κερκυραϊκού τουρισμού, είναι η έλλειψη στρατηγικού σχεδιασμού. Μέχρι τώρα, βαδίζαμε και βαδίζουμε στο άγνωστο με βάρκα την.....ελπίδα.
Απόρροια αυτού του γεγονότος, είναι να έχουν ξεχαστεί στόχοι που είχαν τεθεί κατά το παρελθόν και τώρα πλέον έχουν εγκαταλειφθεί. Γιατί κανείς δεν μιλά πλέον για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου; Γιατί έχουμε εγκαταλείψει τον στόχο του ποιοτικού τουρισμού; Γιατί πλέον έχουμε αφήσει το μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα που διαθέτει ο τουριστικός μας προορισμός, τον συγκερασμό του τουρισμού με τον πολιτισμό; Γιατί δεν μιλάμε, και προφανώς δεν δημιουργούμε, τις κατάλληλες υποδομές για την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού; Γιατί δεν αναπτύσσουμε τον θαλάσσιο τουρισμό και παρεμφερείς μορφές τουρισμού, οι οποίες  σχετίζονται με την θάλασσα  και συμβαδίζουν με τον στόχο του ποιοτικού τουρισμού; Γιατί δεν προχωράμε σε ένα στρατηγικό σχέδιο για τον τουρισμό μας;

ΕΛΕΓΧΟΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ;
Επιτέλους η Τροχαία πρέπει  να προχωρήσει σε αυστηρούς ελέγχους,  για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα μεγάλα οχήματα και τα τριαξονικά και οι νταλίκες.
Όχι, δεν θα πω, ότι η τροχαία κάνει τα στραβά μάτια, δεν το δέχομαι, αλλά λόγω ανεπάρκειας του προσωπικού, δεν κάνει αυτούς τους ελέγχους που όφειλε να κάνει.
Έχω δει δίπλα μου, στο δρόμο, να περνούν νταλίκες που είναι ....κινητοί λαιμητόμοι. Ε, δεν μπορεί να τα βλέπω μόνο εγώ; Έτσι δεν είναι; Με φθαρμένα λάστιχα, χωρίς πινακίδες ή με άλλες πινακίδες και σας κλείνω το μάτι πονηρά.
Δεν δέχομαι ότι αυτά δεν τα βλέπουν οι αστυνομικοί. Δεν μπορώ να το δεχτώ. Με συγχωρείτε δηλαδή. Εντάξει το αναγνωρίζω ότι η αστυνομική δύναμη δεν επαρκεί, αλλά προέχει η ζωή και η ασφάλεια των πολιτών. Και υπάρχουν μάλιστα συγκεκριμένα οχήματα σε αυτή την κατάσταση, συγκεκριμένων εταιριών. Δεν μπορώ να βλέπω αστυνομικούς να κόβουν κλήσεις, σε φουκαριάρηδες που έχουν παρκάρει παράνομα και δίπλα τους, που λέει ο λόγος, να περνούν....δρεπανοφόρα!!!

ΑΝΤΕ ΡΕ ΚΟΕΛΙΟ
Αντε ρε Κοέλιο, που θα μου πεις πως όταν θέλεις κάτι τόσο πολύ συνωμοτεί το σύμπαν για να γίνει. Bullishit. Αερολογίες που δίνουν στον κόσμο ελπίδες άδικα. Άμαν θέλεις κάτι τόσο πολύ βρίσκεις τρόπο να το πετύχεις, δεν κάθεσαι να περιμένεις το σύμπαν να συνωμοτήσει.
Κάνεις θυσίες, ζυγίζεις τα πράγματα και προχωρείς.
Απλά τα πράγματα.
Επίσης, όταν θέλεις κάτι πολύ, το πιο πιθανόν είναι να συμβεί ο νόμος του Μέρφι και τα πράγματα να πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο. Αν είχες μια μέρα τρεχάλας και ονειρεύεσαι το κρεβάτι σου, το σίγουρο σενάριο είναι ότι θα ξυπνήσουν μαρσάροντας τη μηχανή κάτω από το δωματιό σου. Αν θέλεις να σου πετύχει το γλύκισμα, θα ξεχάσεις κάποιο συστατικό πίσω, αν θέλεις αύξηση, θα πάρεις μόνο τον τιμάριθμο.
Αν για παράδειγμα θέλω να <<βουλιάξει>> το νησί από κόσμο τώρα το καλοκαίρι, όπως γίνεται στη Ρόδο, θα συνωμοτήσει το σύμπαν και θα γίνει;;; Κουταμάρες. Οι αρχαίοι πρόγονοί μας έλεγαν <<συν Αθηνά και χείρα κίνει>>, αλλά εμείς δεν το μάθαμε το μαθηματάκι μας. Έτσι λοιπόν οι άρχοντές μας, αυτό το καλοκαίρι, εγκατέλειψαν κάθε προσπάθεια για να προβάλλουν το νησί, μπας και σωθεί η παρτίδα και κοιτάζουν πώς να <<σώσουν>> τις ...καρέκλες τους. Αυτό τους ενδιαφέρει μόνο, κατά τα άλλα ...γαία πυρι μιχθείτω!!!
Δεν πάει να έχει η Ρόδος αύξηση 10% και εμείς μείωση -5,7% στις αφίξεις των τουριστών; Ε και; Τι τους ενδιαφέρει; Αυτοί έχουν εξασφαλισμένη την αποζημίωσή τους. Δεν πάει να κλείνει το ένα μαγαζί μετά το άλλο; Και πάλι, τι έγινε; Θα σώσουν αυτοί την <<καρέκλα>> τους; Αυτό μετράει. Δεν πάει να χαθεί το έργο των φραγμάτων; Ε, καλά μωρέ και τι έγινε; Έχει ο Θεός, αρκεί να είναι αυτοί μέσα στα πράγματα και μεθαύριο. Δεν τελειώνει το Δικαστικό Μέγαρο; Σιγά τα ωά. Αυτοί θα μπορέσουν να εξασφαλίσουν την θεσούλα τους και μετά τις εκλογές του Νοεμβρίου; Δεν γίνεται η μεταγκατάσταση στο νέο Νοσοκομείο; Οχου, γιατι τους κουράζετε με ανούσια ζητήματα; Ποιος θα κατεβεί επικεφαλής, ποιος θα πάει με ποιόν συνδυασμό και τι θέση θα εξασφαλίσει εφόσον κερδίσει ο συνδυασμός τις εκλογές, αυτά είναι τα ...ενδιαφέροντα ζητήματα. Όλα τα άλλα είναι μπούρδες.
Και μετά να έχεις και τον Κοέλιο να σου λέει κουταμάρες για συνωμοσίες του σύμπαντος και τα λοιπά!!!
Α ρε Κοέλιο!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: