Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Η ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ.... BY ΙΚΤΙΝΟΣ!!!

ΘΑ ΨΗΦΙΣΩ ΤΟΝ ΝΤΙΡΙΝΤΑΧΤΑ
<<Θα ψηφίσω τον Ντιριντάχτα γιατί μου έβγαλε κάτι έγγραφα χωρίς να χρειαστεί να ακολουθήσω την διαδικασία>>. <<Θα ψηφίσω τον Κατσαπλιά, γιατί μου έβγαλε.... ένα ψεύτικο πιστοποιητικό ότι είμαι μόνιμος κάτοικος εδώ στο νησί και έτσι γλίτωσα έναν σκασμό λεφτά στην αγορά που έκανα>>. <<Θα ψηφίσω την Πατσαβούρα γιατί προσέλαβε και τα δυο παιδιά μου σε υπηρεσίες του δήμου>>.
Η χώρα έχει χρεοκοπήσει, αλλά οι πάντες συνεχίζουν να ψηφίζουν όχι με γνώμονα το καλό του τόπου αλλά με τα ιδιοτελή κριτήρια τα οποία οδήγησαν στη χρεοκοπία.
Διεξάγεται αυτές τις ημέρες ένας -τάχα μου- δημόσιος διάλογος, για το αν οι δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές έχουν μορφή δημοψηφίσματος για το μνημόνιο ή είναι εκλογές που αφορούν μόνο την αυτοδιοίκηση. Η γνώμη μου είναι πως αυτό το δίλημμα είναι ψεύτικο και κατασκευασμένο, και έχει ως αποκλειστικό σκοπό να οδηγήσει τους πολίτες στις κάλπες και να νομιμοποιήσει το καθεστώς.
Δεν υπάρχει κανένα δίλημμα στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές.
Απλώς, μετά την τεράστια αποχή στις ευρωεκλογές και στις εθνικές εκλογές, αυτό που φοβάται όλο το άθλιο κομματικό σύστημα -και το οικονομικό κατεστημένο- είναι την πιθανότητα η αποχή να ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, να απαξιώσει εντελώς το υπάρχον πολιτικό σκηνικό και να οδηγήσει στην ανατροπή του.
Να μην ξεχνάμε πως στις εθνικές εκλογές η αποχή ήταν δεύτερο κόμμα με 30% -δηλαδή με 1% λιγότερο από το ΠΑΣΟΚ, που κυβερνά με το 31% του εκλογικού σώματος και έχει το θράσος να μιλάει και για δημοκρατία.
Αφού -ας είμαστε ειλικρινείς- οι Έλληνες ψηφίζουν με γνώμονα το ατομικό τους συμφέρον, η ταπεινή μου γνώμη είναι πως οι συνειδητοί και τίμιοι Έλληνες δεν πρέπει να ψηφίσουν. Έτσι, θα ξεχωρίσουν τη θέση τους από όλα αυτά τα τομάρια που θα ψηφίσουν για κάποιο ρουσφέτι.
Δεν θα ψηφίσω στις δημοτικές εκλογές, όπως δεν ψήφισα και στις εθνικές εκλογές. Δεν ξέρεις πολλά για εμένα, αλλά ξέρεις τουλάχιστον πως δεν είμαι ένα καθίκι που θα πάει να ψηφίσει για το...καλό του.

Η ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ...ΕΡΓΑ!!!
Επειδή έχω κουραστεί εδώ στην Κέρκυρα από τις πολλές μαλακίες, θα ήθελα πραγματικά κάποιος να μου εξηγήσει, γιατί κάποιοι επιμένουν τόσο πολύ στα έργα!!! Η τοπική αυτοδιοίκηση δεν είναι μόνο έργα. Ούτε είναι το...ΥΠΕΧΩΔΕ!!!! Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι ο κατ΄εξοχήν ανθρωποκεντρικός θεσμός. Πρώτα ο άνθρωπος, πρώτα οι πολιτικές για τον άνθρωπο και μετά τα έργα. Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω αυτόν τον..οίστρο για τα έργα. Αντί να κοιτάξουμε πολιτικές ανάπτυξης, πολιτικές για το περιβάλλον, πολιτικές ανάδειξης του πολιτιστικού και ιστορικού μας αποθέματος, πολιτικές ενσωμάτωσης των μεταναστών σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία, όπως είναι η δική μας, καθόμαστε και συζητάμε για άξονα βορά - νότου, για παρακάμψεις και τα λοιπά.
Εντάξει, δεν λέω να ζήσουν και οι εργολάβοι, να γίνουν έργα υποδομών, τα χρειάζεται ο τόπος μας αλλά τοπική αυτοδιοίκηση δεν είναι μόνο αυτό. Δηλαδή έργα. Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι ο άνθρωπος. Εγώ πάντως, αν θέλει κάποιος, μπορώ να του δανείσω τα βιβλία του Φλογαίτη για να ενημερωθεί λίγο περισσότερο, με μεγάλη ευχαρίστηση θα το κάνω.

Η ΠΟΛΗ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΡΓΑ
Η πόλη πάντως, το υπογράφω αυτό, δεν χρειάζεται έργα και μην αρχίσει κανένας τώρα να μας λέει μπούρδες για έργα, γιατι θα τα πάρω στο κρανίο. Και ξέρετε μετά τι έχει να γίνει. Όχι τίποτε άλλο, γιατι κάποιοι το παίζουν έξυπνοι.
Αυτό που χρειάζεται η πόλη, είναι ΤΑΞΗ. Τίποτε άλλο. Αν μπει τάξη, τότε όλα θα πάνε καλά. Προφανώς βέβαια και θα πρέπει να ολοκληρωθούν τα έργα, όπως η λαική αγορά, η παράκαμψη αεροδρομίου, η ανάπλαση του άλσους και τα λοιπά. Προφανώς και θα πρέπει να ολοκληρωθούν τα έργα αυτά. Αλλά από κει και πέρα αν δεν λυθεί το κυκλοφοριακό, αν δεν γίνει σωστή διαχείριση των κρουαζιέρων, αν δεν απαληφθεί η εικόνα του Αλ Χαλίλι, αν δεν μπει τάξη στην τροφοδοσία των καταστημάτων, τότε μην περιμένετε προκοπή.

ΠΑΛΑΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ. ΚΑΙ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ;
Τώρα να πω ότι δικαιώνομαι και πάλι; Να μην το πω. Όχι θα το πω. Εδώ και τουλάχιστον τρία χρόνια φωνάζαμε από τα Κερκυραϊκά Νέα ότι θα έπρεπε να είχε ληφθεί μια τελική απόφαση, από όλους τους αρμόδιους φορείς, για το τι θα κάνουμε το παλιό νοσοκομείο και θα έπρεπε να δρομολογηθούν και οι διαδικασίες, ούτως ώστε, μετά την μετεγκατάσταση στο νέο νοσοκομείο, αυτό να λειτουργήσει άμεσα. Και όταν λέω άμεσα, για να αποφευχθεί ο κίνδυνος να μας μείνει αμανάτι το κτίριο και να ερειπώνεται όπως η Βίλα Ρόσσα.
Τώρα καλώς γίνεται η συζήτηση αλλά έχουμε αργήσει, πολύ. Μα πάρα πολύ.
Βέβαια όπως λέει ο λαός μας, κάλλιο αργά παρά ποτέ. Από προτάσεις καλά πάμε. Αλλά μέχρι στιγμής κατάληξη δεν έχουμε. Ούτε ουσία. Με λίγα λόγια, <<ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι>>. Ή τον Μάη ποτε!!!!

ΔΕΝ ΚΤΙΖΕΙΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΗ ΜΕ ΠΑΛΙΑ ΥΛΙΚΑ
Να πω και κάτι άλλο. Ο Καλλικράτης είναι ένα νέο εγχείρημα, το οποίο ενέχει αρκετά ρίσκα. Όπως είναι γνωστό, είτε μας αρέσει, είτε όχι, το υπάρχον πολιτικό δυναμικό, δεν τα πήγε καλά. Δεν τα πήγε καλά, σύμφωνα με τις ανάγκες του τόπου και δεν τα πήγε καλά όσο προσδοκούσαν οι πολίτες. Όχι ότι δεν προσπάθησαν οι άνθρωποι, προσπάθησαν αλλά δεν τα κατάφεραν. Και αυτό που λέω, δεν είναι υποκειμενικό είναι αντικειμενικό. Δείτε, το ίδιο χρονικό διάστημα, πόσο προόδευσαν οι υπόλοιποι τόποι της χώρας και πόσο πίσω μείναμε εμείς.
Άρα, πολύ φοβάμαι ότι, στη νέα εποχή που διανοίγεται με τον Καλλικράτη, δεν μπορούμε να ελπίζουμε και να προσδοκούμε πολλά πράγματα, αν πάμε με το ίδιο στελεχιακό δυναμικό. Κτίζεις μια καινούργια οικοδομή, με τα μπάζα από κάποια άλλη παλιά; Προφανώς και όχι.
Αλλά και οι νέοι ρε παιδάκι μου, μέχρι τώρα, δεν έχουν αποδείξει ότι μπορούν. Μόνο η ταυτότητα που δείχνει την ηλικία, δεν είναι τεκμήριο ικανότητας και αποτελεσματικότητας, στοιχεία τα οποία χρειάζεται επειγόντως ο τόπος.
Πρέπει να αποδείξουν και οι νέοι ότι μπορούν. Βέβαια θα πρέπει να τους δοθούν και οι ευκαιρίες. Και εδώ τα κόμματα έχουν ευθύνη. Πρέπει να προχωρήσουν στην <<παραγωγή>>, νέων στελεχών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: