Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Η ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ.... BY ΙΚΤΙΝΟΣ!!!

ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΑ ΛΕΝΕ ΚΑΛΑΑΑΑΑ
Ο αρμόδιος Υπουργός ο οποίος χειρίζεται το θέμα των Φραγμάτων και ο οποίος βρέθηκε στην Κέρκυρα την περασμένη Κυριακή, συνοδεύοντας τον Πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου, δεν μας τα λέει καθόλου καλά. Είπε ότι <<όσον αφορά το Υπουργείο μας είμαστε έτοιμοι να το δημοπρατήσουμε το έργο, αλλά αυτό εξαρτάται από το Ταμείο Συνοχής και από το Υπουργείο Οικονομικών>>. Εμένα αυτό μου ακούγεται σαν μπαλάκι.
Κάτι άλλο τώρα. Θα περίμενα, προσωπικά, από τον Φορέα Διαχείρισης Υδάτινων Πόρων και τον Πρόεδρο του, Δήμαρχο Εσπερίων Αλέκο Αυλωνίτη, να βρισκόταν την Κυριακή το απόγευμα στο Κορφού Παλλάς και να διεκδικούσε την υλοποίηση του έργου. Δυστυχώς δεν βρέθηκε εκεί ο κύριος Αυλωνίτης, ούτε κανένας άλλος από τον Φορέα Διαχείρισης Υδάτινων Πόρων του νομού μας.

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ
Με όλη μου την αγάπη να πω δυο κουβέντες προς την Πολιτών Εξουσία, τους συμπολίτες μας που το πήραν απόφαση να κατεβούν στις εκλογές. Θα σας εξηγήσω πως γίνονται οι εκλογές, για να αρχίσετε να μαθαίνετε. Όχι που δεν τα ξέρετε.
Λοιπόν, 20 μέρες πριν την προσυγή στις κάλπες, οι υπηρεσίες, στις οποίες ηγείται ο αρμόδιος αντινομάρχης, ο οποίος όλως τυχαίως είναι και υποψήφιος στο Συνδυασμό του Δημάρχου Εσπερίων, εκτελούν έργο οδοποιίας στον Αρίλλα, σε δημοτικό δρόμο.
Προσέχτε, κανείς δεν λέει ότι δεν είναι χρήσιμο το έργο, γιατί πραγματικά η κατάσταση του οδικού δικτύου στην συγκεκριμένη περιοχή είναι τουλάχιστον άθλια.
Ρωτώ όμως, γιατι 20 μέρες πριν τις εκλογές και όχι αμέσως μετά τις εκλογές; Ρωτώ επίσης, γιατί όχι στην αρχή της τουριστικής περιόδου και γίνεται τώρα; Ρωτώ επίσης, τόσα χρόνια αυτός ο δρόμος ήταν σε αυτή την άθλια κατάσταση, τώρα το θυμήθηκαν; Και κάτι τελευταίο. Να δεχτώ ότι, Ο.Κ έτσι συνέπεσε ο σχεδιασμός, το fair play, όπως λέμε στο ποδόσφαιρο, δεν επιβάλλει να μην γίνει το έργο 20 μέρες πριν τις εκλογές; Γι' αυτό σας λέω φίλοι μου, που πηγαίνετε ξυπόλητοι στα αγκάθια;; Άντε να πάρετε ψήφο στη συγκεκριμένη περιοχή, που λέει ο λόγος.

ΝΑ ΠΩΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΦΡΟΥΡΙΟ
Θα επαναδιατυπωσω μια ακόμα πρόταση, για το πώς θα έπρεπε να αξιοποιηθεί το Νέο Φρούριο. Αυτή η πρόταση εδράζεται στη φιλοσοφία, ότι το Ν. Φρούριο είναι ένας χώρος ιστορίας και πολιτισμού, ευρωπαϊκής ιστορίας και ευρωπαϊκού πολιτισμού, καθώς επίσης, στηρίζεται στην αναγκαιότητα διασύνδεσης του πολιτισμού μας με τον τουρισμό μας.
Η πρόταση τώρα. Σε συνεργασία, με τα προξενεία και τις πρεσβείες των χωρών που αποτελούν τις βασικές <<πηγές>> προέλευσης των τουριστών μας και των επισκεπτών μας, θα δημιουργούσα το <<Σπίτι της Βρετανίας>>, το <<Σπίτι της Ιταλίας>>, το <<Σπίτι της Ρωσίας>>, το <<Σπίτι της Γαλλίας>>, το <<Σπίτι της Γερμανίας>> και έχει ο Θεός. Είναι οι χώρες με τις οποίες, λίγο πολύ, είναι δεμένη η ιστορία του τόπου μας, με αυτές.
Στην προσπάθεια αυτή, ο Δήμος θα μπορούσε να συνεργαστεί με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο  και το Επιμελητήριο.
Καθ' όλη τη διάρκεια της θερινής περιόδου, στα <<Σπίτια>> θα γινόταν εκδηλώσεις με την μετάκληση καλλιτεχνών και δημιουργών από αυτές τις χώρες, ενώ ο επισκέπτης θα μπορούσε να δει και να μάθει, πως δένεται η ιστορία του τόπου που επέλεξε να επισκεφτεί, με την πατρίδα του. Θα μπορούσε βεβαίως να αγοράσει και διάφορα ..... <<σουβενίρ>>.
Αντιλαμβάνεστε, τον ρόλο που θα μπορούσαν  να διαδραματίσουν, στη διάχυση αυτής της πρωτοβουλίας, οι ξενοδόχοι και οι τουριστικοί πράκτορες, κυρίως οι πράκτορες που διακινούν τις κρουαζιέρες.
Και επειδή το Νέο Φρούριο, είναι ο χώρος στον οποίο έφαγαν τα μούτρα τους οι Οθωμανοί, στην προσπάθεια να καταλάβουν την Κέρκυρα και να την χρησιμοποιήσουν ως προγεφύρωμα, για την τελική έφοδο προς την Ευρώπη, θα διοργάνωνα, εκεί γύρω στις 11 Αυγούστου, με την συμβολή των Υπουργείων  Πολιτισμού και Εξωτερικών, μια μεγάλη εκδήλωση, διήμερη ή τριήμερη, πανευρωπαϊκής εμβέλειας και αίγλης. Να γιατί φωνάζω χρόνια τώρα, ότι πρέπει να αξιοποιηθεί ο χώρος των <<Σπαρτών>> για πολιτιστικές εκδηλώσεις. Ποιος με ακούει όμως; Λέω τώρα, στη  Φλώρινα που διοργανώνουν τα Πρέσπεια, είναι πιο μάγκες από εμάς; Αυτός είναι ένας συμβατός τρόπος αξιοποίησης του Ν. Φρουρίου και έτσι αυξάνεται η επισκεψιμότητα του χώρου αυτού.
Πείτε την αλήθεια, ποιος από εσάς έχει πάει στην Βενετία και δεν έχει επισκεφθεί τον Άγιο  Γεώργιο των Ελλήνων; Αν υπάρχουν stand στα ξενοδοχεία και αν είναι ενημερωμένοι για το <<Σπίτι>> της χώρας τους, οι επισκέπτες μας, θα επισκεφθούν από περιέργεια το Ν. Φρούριο. Οι Μάνατζερ του τουρισμού!!! θα σας έλεγαν ότι, αυτή η τεχνική ονομάζεται <<ομολογιακή ταυτότητα>>. Ανοίγω παρένθεση τώρα, γιατί πραγματικά είμαι εξοργισμένος, με την άλλη μπούρδα που ακούω συχνά, για τους μάνατζερ για τον τουρισμό. Κάποτε, στις αρχαϊκές κοινωνίες ή στις κοινότητες των Ινδιάνων, επειδή δεν μπορούσαν να εξηγήσουν τα διαφορά φυσικά φαινόμενα, είχαν δώσει <<εξουσία>> στους Μάγους. Έτσι και εμείς κάνουμε τώρα με τον τουρισμό μας. Επειδή οι πολιτικοί μας είναι ανίκανοι και το υπογράφω, να διαχειριστούν τα τουριστικά πράγματα, ψάχνουμε όλοι για ....Μάνατζερ για να μας σώσουν.
Κλείνω την παρένθεση και επανέρχομαι. Με αυτή την πρόταση, τι πετυχαίνουμε; Πρώτον, αξιοποιείται  με συμβατό τρόπο το Ν. Φρούριο, αυξάνεται σίγουρα η επισκεψιμότητα, δημιουργούμε νέες θέσεις εργασίες, βελτιώνουμε τις ανύπαρκτες δημόσιες σχέσεις μας με τις χώρες από τις οποίες προέρχονται οι βασικοί μας πελάτες, βάζουμε στο <<παιγνίδι>> το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και μπορούμε να δημιουργήσουμε μια μικρή <<βιομηχανία>>, ενώ το κυριότερο, ξαναζωντανεύει η Σπηλιά.
Απλά πράγματα , μόνο που χρειάζεται όραμα, σχέδιο και τόλμη, τα οποία καμία δημοτική  αρχή, δεν τα διέθετε. Να γιατί βούλιαξε η πόλη μας.
Και είναι αυτό το <<γαμώτο>>, που σου τρώει τα σωθικά, γιατί μιλάμε για μια πόλη με πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα, τα οποία όμως, αντί να τα αξιοποιήσουμε, τα θάβουμε. Ή στην καλύτερη των περιπτώσεων, τα αφήνουμε αναξιοποίητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: