Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΛΟΥΔΗ ΣΤΗΝ ΕΡΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΤΣΑΡΟΥ
Συνέντευξη στο κρατικό ραδιόφωνο και την προϊσταμένη της ΕΡΑ Κέρκυρας, δημοσιογράφο Κατερίνα Κατσαρού, παραχώρησε την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010 ο υποψήφιος Περιφερειάρχης και επικεφαλής της "ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ" Γιώργος Καλούδης.
Η συνοχή της Περιφέρειας και οι τρόποι διατήρησης και ενίσχυσής της, τα αποτελέσματα των επαφών του στα Ιόνια και η ιεράρχηση που έχει θέσει στην επίλυση των προβλημάτων και την χάραξη δράσεων, ήταν τα θέματα γύρω από τα οποία περιστράφηκε η συζήτηση.
Ο κ. Καλούδης επίσης απάντησε και σε ερωτήσεις για την επιλογή του να καταθέσει ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο, με το οποίο ζητά την ψήφο του λαού των Ιονίων, τα περί "διάσπασης" που του προσάπτουν από το τοπικό ΠΑΣΟΚ και την έλευση του Πρωθυπουργού στην Κέρκυρα.
Συνοχή της Περιφέρειας
Η συνοχή της Περιφέρειας, κατά τον κ. Καλούδη, αποτελεί το μεγάλο στοίχημα για όποιον εκλεγεί Περιφερειάρχης στις επερχόμενες εκλογές. Η αεροπορική και ακτοπλοϊκή σύνδεση των Ιονίων νησιών αποτελεί το πρώτο μέλημα του υποψήφιου Περιφερειάρχη, ο οποίος τόνισε μάλιστα ότι μπορούν να αναληφθούν δράσεις τέτοιες που σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα το θέμα μπορεί να επιλυθεί.
Επίσης, κινήσεις όπως η διεκδίκηση της μείωσης του ΦΠΑ, κάτι που ισχύει στα νησιά του Αιγαίου, λόγω νησιωτικότητας της ΠΙΝ, αλλά και των κονδυλίων για τα Επτάνησα από το  ΕΣΠΑ κ.α. κρίνονται επιβεβλημένες.
Η επόμενη κατά σειρά κίνηση, στην ιεράρχηση του κ. Καλούδη, είναι η αξιοποίηση του Ιονίου Πανεπιστημίου, του πρώτου Πανεπιστημίου της Ελλάδας, ενώ ορμώμενος από το γεγονός της φιλοξενίας του στην ΕΡΑ Κέρκυρας δήλωσε ότι είναι στις άμεσες σκέψεις του, η επαναφορά των εκπομπών διαπεριφερειακών συνδέσεων στα Ιόνια.
Γιατί δημιούργησε ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο
Ερωτώμενος ο κ. Καλούδης για το λόγο δημιουργίας ενός ανεξάρτητου ψηφοδελτίου με το οποίο κατέρχεται ως επικεφαλής στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, δήλωσε: "Η υποψηφιότητα μου είναι λαογέννητη και αποφασίστηκε μετά την συγκέντρωση της 10ης Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο. Προέκυψε μέσα από κοινωνικές, πολιτικές, οικονομικές, και επτανησιακές ανάγκες κι όχι από διαδικασίες που έγιναν στο… Κολωνάκι. Και γι' αυτό δεν είναι τυχαία η μεγάλη ανταπόκριση του συνδυασμού της Επτανησιακής Αναγέννησης σε όλα τα Ιόνια νησιά".
Για τα περί "διασπαστών"
Όσον αφορά, τις πρόσφατες δηλώσεις του υπεύθυνου για τον προεκλογικό αγώνα του ΠΑΣΟΚ στα Ιόνια Νησιά, Λ. Πλασκοβίτη, περί διασπαστών, ο κ. Καλούδης δήλωσε: "Τα γεγονότα είναι πιο σύνθετα απ΄ ότι τα παρουσίασε. Όλοι μας είμαστε άνθρωποι με θέσεις και άποψη, και τα προβλήματα στα Ιόνια είναι αμέτρητα. Ωστόσο, δυστυχώς κάποιοι ανακαλύπτουν την Κέρκυρα παραμονές εκλογών. Εγώ δεν ντρέπομαι για το όνομα μου. Λέγομαι Καλούδης, δεν λέγομαι… Καλός".
Για το μνημόνιο
Πολλές συζητήσεις προκάλεσε η ξεκάθαρη θέση του κ. Καλούδη και όσων συμμετέχουν στον συνδυασμό "ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ" κατά του μνημονίου. Ο ίδιος εξήγησε ότι "το μνημόνιο δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα του λαού, και φάνηκε από όταν άρχισαν οι διαδικασίες του. Κανονικά για να εφαρμοστεί το μνημόνιο θα έπρεπε να έχει περάσει ΦΕΚ, κάτι το οποίο μέχρι τώρα δεν έχει συμβεί!" .
Και για την επίσκεψη του πρωθυπουργού
Ερωτηθείς και για την έλευση στην Κέρκυρα του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου ο κ. Καλούδης δήλωσε: "Εύχομαι να μπορέσει να λύσει όσο το δυνατόν περισσότερα προβλήματα, αν γίνεται και τώρα, άμεσα, πριν τις εκλογές".

ΠΕΡΙΟΔΕΙΕΣ ΣΕ ΚΕΡΚΥΡΑ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΠΥΡΟ ΣΠΥΡΟΥ
Το Σύλλογο Εργαζομένων στη Νομαρχία Κέρκυρας θα επισκεφτεί χθες το πρωί, ο υποψήφιος περιφερειάρχης, Σπύρος Σπύρου και στη συνέχεια μετέβη στο ΚΤΕΛ.
Το απόγευμα περιόδευσε σε χωριά της Κέρκυρας και συγκεκριμένα τους Μακράδες, την Κρήνη, τους Λάκωνες τους Λιαπάδες, για να καταλήξει το  βράδυ στο Τεμπλόνι.
Στην Κεφαλονιά
Ο κ. Σπύρος Σπύρου θ' αναχωρήσει σήμερα το πρωί για την Κεφαλονιά, όπου θα έχει συναντήσεις με τα μέλη της ΝΟΔΕ, παρουσία του βουλευτή Καρδίτσας, Κ. Τσιάρα, υπεύθυνο εκλογών της Ν.Δ. για τα Ιόνια Νησιά.
Την επομένη ο κ. Σπύρου με τον αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς - Ιθάκης, Σωτήρη Κουρή και μέλη του συνδυασμού θα περιοδεύσουν στην Κεφαλονιά.      

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΗΛΙΑ ΜΠΕΡΙΑΤΟΥ ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Συνεχίζοντας τη διαδικασία επαφών και συναντήσεων εργασίας με κερκυραϊκούς φορείς, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηλίας Μπεριάτος με το συνδυασμό ΙΟΝΙΟ ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ, επισκέφθηκε σήμερα την Ιερά Μητρόπολη Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων και την Ένωση Ξενοδόχων Κέρκυρας.
Ειδικότερα, ο κ. Μπεριάτος αναγνώρισε και συνεχάρη τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ.κ. Νεκτάριο, για τη μέχρι σήμερα προσφορά του σε θέματα πρόνοιας αλλά ιδιαίτερα για την ουσιαστική και αποτελεσματική συμβολή του στην προώθηση του θρησκευτικού τουρισμού στην Κέρκυρα. Από τις δύο πλευρές διαπιστώθηκε η ανάγκη και οι προοπτικές συνεργασίας Εκκλησίας με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων σε πολλούς τομείς σημαντικούς και χρήσιμους για την τοπική κοινωνία και οικονομία.
Στη συνάντηση με τον κ. Μπράμο, πρόεδρο του Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδόχων Κέρκυρας, τον κ. Ζούπα και μελών του Δ.Σ. της Ένωσης, υπήρξε απόλυτη ομοφωνία στην ανάγκη αντιμετώπισης θεμάτων αιχμής, όπως της παράκαμψης του αεροδρομίου, του θέματος της μη αύξησης του ΦΠΑ στον τουριστικό κλάδο, της βελτίωσης των θαλασσίων συγκοινωνιών του νησιού (πρωτίστως της σύνδεσης με την Ηγουμενίτσα), της βελτίωσης των λιμενικών εγκαταστάσεων, αλλά και στα θέματα μεσομακροπρόθεσμης στόχευσης, όπως τα θέματα του χωροταξικού σχεδιασμού και της ανάγκης δημιουργίας πάρκων οχλουσών δραστηριοτήτων και βιοτεχνικού πάρκου. Συμφωνήθηκε η ανάγκη και η χρησιμότητα καθιέρωσης "επιχειρηματικού τέλους" στις επιχειρήσεις και συμφωνήθηκε η χρησιμότητα σταθερής και μόνιμης συνεργασίας με την Περιφέρεια.

Ο ΤΑΚΗΣ ΚΑΡΥΔΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΤΡΕΠΕΚΛΗ
Ο υποψήφιος Δήμαρχος Κέρκυρας Γιάννης Τρεπεκλής, ανακοίνωσε σήμερα την υποψηφιότητα του Δημάρχου Αχιλλείων κ. Ερωτόκριτου Καρύδη, ως δημοτικού συμβούλου, στην εκλογική Περιφέρεια του Δήμου Κερκυραίων, με το συνδυασμό "Κέρκυρα να ζεις".
Αμέσως μετά ο κ. Καρύδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
"Είναι γνωστό ότι συμπορεύτηκα με το Γιάννη Τρεπεκλή, από την πρώτη στιγμή που εκδήλωσε την επιθυμία του, να διεκδικήσει το νέο Δήμο της Κέρκυρας.
Είμαι βέβαιος ότι η πρότασή μας, η πρόταση του συνδυασμού "Κέρκυρα να ζεις", θα αγκαλιαστεί από την κοινωνία της Κέρκυρας.΄΄
Από την πλευρά του, ο Γιάννης Τρεπεκλής δήλωσε:
"Είναι τεράστια τιμή, η συμμετοχή του Δημάρχου Αχιλλείων και φίλου Τάκη Καρύδη, στο συνδυασμό μας. Η εμπειρία, η αποτελεσματικότητα και η χρηστή διαχείριση, τόσο του ίδιου, όσο και των συνεργατών του, στο Δήμο Αχιλλείων, είναι πολύτιμα εφόδια που θα τα αξιοποιήσουμε στο νέο εγχείρημα που ξεκινά από το νέο έτος, για το δήμο μας".

ΝαΚ: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ
Ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννης Ζωχιός προσκαλεί τους ενδιαφερόμενους να συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο που συγκροτεί στέλνοντας ένα βιογραφικό και τυπικά στοιχεία: επώνυμο-όνομα-πατρώνυμο-ημερομηνία γέννησης-Δήμος στον οποίο ανήκει-αρ.ταυτότητας-τηλέφωνα (κινητό,σταθερό)-e-mail, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: izochios@tellas.gr. Όπως τονίζει ο κ. Ζωχιός "η ΝαΚ δεν αρκείται στο εύκολο ποσοτικό σκέλος, ικανό για τη συμμετοχή στις εκλογές. Θέτει ως απόλυτα αναγκαίο τη γνώση και συμφωνία στη Διακήρυξη και Προγραμματικές αρχές. Δηλαδή στη συνολική ανατροπή στην Κέρκυρα. Μόνο γι αυτό ξεκίνησε και μόνο γι αυτό θα συνεχίσει. Δεν ενδιαφέρεται για "έδρανα" μικρής ή μεγάλης "γκρινιάρικης" αντιπολίτευσης”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: