Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Κομματισμός και τοπικισμός τορπιλίζουν την ενότητα του Επτανησιακού λαού

Του ΑΛΕΚΟΥ ΔΕΣΥΛΛΑ
πρ. Βουλευτή Κέρκυρας


Ενώ διανύουμε τον τελευταίο μήνα της προεκλογικής περιόδου ανησυχούμε όλο και περισσότερο για το μέλλον της περιφέρειας μας.
Οι προεκλογικές σκοπιμότητες οδηγούν σε αφανείς επικοινωνιακές τακτικές που τορπιλίζουν την ζητούμενη ενότητα του Επτανησιακού Λαού.
Ενώ οι δημόσιες τοποθετήσεις και όλα τα προγράμματα των υποψήφιων περιφερειαρχών αναφέρονται στην ανάγκη  ενίσχυσης της ενότητας και στην ανεξαρτησία των ψηφοδελτίων από τα κόμματα ,στην πραγματικότητα ενεργούν και πράττουν σε τελείως διαφορετική κατεύθυνση.
Η σύνθεση των ψηφοδελτίων καθοδηγείται από τα κόμματα.
Οι επιλογές των αντιπεριφερειαχων έχουν ήδη γίνει με κομματικά κριτήρια και σε συγκεκριμένη περίπτωση από προσωπική υποχρέωση του επικεφαλής του συνδυασμού, όπως ο ίδιος με……περρισή ειλικρίνεια δήλωσε.
Για λόγους προσωπικών στρατηγικών και σκοπιμοτήτων διαδίδεται το παντελώς αβάσιμο επιχείρημα “αν ο Περιφερειάρχης δεν είναι Κερκυραίος θα φύγει η έδρα της Περιφέρειας από το Νησί μας”.
Για καθαρά μικροκομματικούς λόγους ψιθυρίζουν…..στα αυτιά των ψηφοφόρων “αν χρειαστείτε κάτι θα το ζητήσετε από άνθρωπο που δεν σας γνωρίζει;”.
 Με δεδομένες αυτές τις συνθήκες πως είναι δυνατόν να  μην ανησυχούμε για το μέλλον της Περιφέρειάς μας;
Αν τελικά το αποτέλεσμα των εκλογών διαμορφωθεί από τέτοια σαθρά κριτήρια,ποιό μπορεί να είναι το μέλλον της Περιφέρειάς μας;
Ποιος θα μπορέσει να πείσει πλέον ότι η ΚΕΡΚΥΡΑ ΔΕΝ ΤΑ ΘΕΛΕΙ ΟΛΑ ΔΙΚΑ ΤΗΣ, ιδιαίτερα βέβαια στην περίπτωση που το αποτέλεσμα θα απέχει πολύ από το να είναι αξιοκρατικό;
Είναι γνωστό ότι ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ, ανήκει η έδρα της περιφέρειας και η πλειοψηφία του περιφερειακού συμβουλίoυ αν η επιλογή του Περιφερειάρχη γίνει χωρίς αξιοκρατικά κριτήρια, αλλά με καθαρά τοπικιστικές σκοπιμότητες, το μέλλον της Περιφέρειας ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ εκ των πραγμάτων θα καταστεί ιδιαίτερα αβέβαιο.
Επιβάλλεται λοιπόν άμεσα αν πιστεύουμε στην διατήρηση της Περιφέρειάς μας και στην ενότητα του Επτανησιακού Λαού, οι επικεφαλείς των συνδυασμών να τοποθετηθούν και να ζητήσουν Καθαρά και Δημόσια από τους ψηφοφόρους να κάνουν τις επιλογές τους χωρίς κομματικές και τοπικιστικές σκοπιμότητες, διαψεύδοντας έτσι έμπρακτα τα όσα θρυλούνται και διαδίδονται.
Διαφορετικά να γνωρίζουν ότι η ιστορία θα καταγράψει κάποτε τις δικές τους προσωπικές ευθύνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: