Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Υποσχέσεις για παλιά πόλη και Νοσοκομείο

Την υπόσχεση για την έναρξη της άμεσης διαδικασίας πρόσληψης του εποχιακού προσωπικού στο Γενικό Νοσοκομείο της Κέρκυρας ώστε να επιτευχθεί η μεταφορά του νοσηλευτικού ιδρύματος στο νέο κτήριο, έδωσε την Κυριακή που βρέθηκε στο νησί ο Υφυπουργός Υγείας Μιχάλης Τιμοσίδης κατά τη διάρκεια της συνάντησή του με μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ αλλά και εκπροσώπους θεσμικών και κοινωνικών φορέων.
Ο κ. Τιμοσίδης ο οποίος συμμετείχε σε ένα από τα δύο στρογγυλά τραπέζια που οργανώθηκαν στα πλαίσια της παρουσίας του Γιώργου Παπανδρέου στην Κέρκυρας, δέχτηκε δυναμικά το αίτημα της πρόσληψης του εποχιακού προσωπικού από τους συνδικαλιστικούς φορείς των εργαζομένων στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο της Κέρκυρας οι οποίοι παράλληλα του επεσήμαναν πως δεν είναι δυνατόν μέχρι σήμερα η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να μην έχει υλοποιήσει την δέσμευσή της πολύ περισσότερο όταν έχει καταστεί με πάμπολλους τρόπους γνωστό ότι το Νοσοκομείο λειτουργεί με το 33% του προσωπικού που προβλέπεται στον οργανισμό του.

ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΑΛΙΑΣ ΠΟΛΗΣ
Δυναμικά το αίτημα της άμεσης υπογραφής του φορέα διαχείρισης της παλιάς πόλης δέχτηκε και η Γενική Γραμματέας του ΥπΠο Λίνα Μενδώνη η οποία επίσης βρέθηκε στην Κέρκυρα και συμμετείχε στο τραπέζι που συζητήθηκε το θέμα των υποδομών στην Κέρκυρα.
Η κα Μενδώνη "δικαιολόγησε" την καθυστέρηση υπογραφής του φορέα διαχείρισης με το επιχείρημα ότι το Υπουργείο Πολιτισμού δέχτηκε ενστάσεις από κατοίκους της παλιάς πόλης αλλά… και για το λόγο ότι το σχέδιο που είχε προετοιμαστεί από τις Υπηρεσίες του Υπουργείου την περίοδο της διακυβέρνησης της Ν.Δ. ήταν αρκετά δαπανηρό.
Η τελευταία  μάλιστα επισήμανση της κας Μενδώνη προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στους συμμετέχοντες στον κύκλο της συζήτησης, καθώς επί της ουσίας η κα Μενδώνη δικαίωσε τις καταγγελίες και τις επισημάνσεις του βουλευτή της Ν.Δ. και πρώην Υπουργού Νίκου Δένδια ο οποίος εδώ και ένα χρόνο ισχυρίζονταν ότι το σχέδιο του φορέα διαχείρισης ήταν έτοιμο προς υπογραφή.
Ωστόσο η κα Μενδώνη υποσχέθηκε ότι θα βρίσκεται στην Κέρκυρα ξανά σε 10 ημέρες προκειμένου να συζητήσει τις λεπτομέρειες του νέου σχεδίου με τις αυτοδιοικητικές αρχές του νησιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: