Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Γ. ΚΑΛΟΥΔΗ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΣΥΝΕΧΙΣΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ
ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ "ΛΕΥΚΑΤΑΣ TV"
Επίσκεψη στον μοναδικό Ραδιοτηλεοπτικό Σταθμό της Λευκάδας "ΛΕΥΚΑΤΑΣ TV"" πραγματοποίησε την Τετάρτη ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Δικηγόρος Γιώργος Καλούδης με τον συνδυασμό "ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ", συνοδευόμενος από τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας Γιώργο Κούρτη και τους υποψηφίους Περιφερειακούς Συμβούλους Λευκάδας: Τασία Αρβανίτη και Σπύρο Δρακόπουλο και με τον υπ. Περιφερειακό Σύμβουλο Κέρκυρας Αλέκο Μιχαλά.
Με έκπληξη διαπίστωσε ότι μοναδικός τηλεοπτικός σταθμός έκλεισε με κυβερνητική απόφαση παραμονές εκλογών, ενώ εκκρεμεί η εκδίκαση της προσφυγής του στις 16 Νοέμβρη 2010 στο Σ.τ.Ε.
Η αδικία εις βάρος δύο ανθρώπων που επί σειρά ετών υπηρετούν την δημόσια πληροφόρηση χωρίς να έχουν πλουτίσει από το επάγγελμά τους, της Βάσως Κτενά και του Βαγγέλη Κτενά είναι τεράστια, δήλωσε ο κ. Καλούδης, επισημαίνοντας ότι "είναι απίστευτο αυτό που συμβαίνει με το STUDIO LEFKATAS να κλείνουν τον μόνο τηλεοπτικό σταθμό της Λευκάδας και μάλιστα παραμονές εκλογών.  Καλώ τη Κυβέρνηση να αναθεωρήσει την απόφασή της μέχρι να εκδοθεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας".

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΠ. ΣΠΥΡΟΥ ΜΕ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ
  Στις 15 Οκτωβρίου ο κ. Σπύρου θα μεταβεί στην Αθήνα, όπου ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς, θα μιλήσει στους υποψήφιους περιφερειάρχης που υποστηρίζει το Κόμμα.
Πρόγραμμα δράσης - Ψηφοδέλτιο
Στο τελικό στάδιο διαμόρφωσης βρίσκεται το πρόγραμμα δράσης του συνδυασμού "Νέα - Ιόνιος Πολιτεία", ενώ ολοκληρώνονται αυτή την εβδομάδα οι διαδικασίες κατάρτισης του ψηφοδελτίου σε όλα τα νησιά του Ιονίου.

ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ Ο ΗΛΙΑΣ ΜΠΕΡΙΑΤΟΣ
Συνεχίζοντας την περιοδεία του, ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηλίας Μπεριάτος με το συνδυασμό "ΙΟΝΙΟ ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ - Συμμαχία για το Περιβάλλον την Ανάπτυξη και τον Πολιτισμό" , επισκέφθηκε την Τρίτη την Ζάκυνθο προκειμένου να έρθει σε επαφή με τους φορείς και τις υπηρεσίες της πόλης και του νησιού.
Ειδικότερα, ο κ. Μπεριάτος επισκέφθηκε το πρωί την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών, όπου αντάλλαξε απόψεις για τα προβλήματα της αγροτικής οικονομίας, και εξέφρασε τη θέση του για την ανάγκη σύνδεσης της νησιωτικής γεωργίας με τον ποιοτικό τουρισμό με στόχο την προώθηση των τοπικών προϊόντων.
Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας μετέβη στο Δήμο Ζακυνθίων όπου αναπτύχθηκαν σημαντικά θέματα που απασχολούν το Δήμο και τους εργαζόμενους σε αυτόν. Έπειτα, ο υποψήφιος περιφερειάρχης επισκέφθηκε το Δήμο Αλυκών όπου πραγματοποιήθηκε ενημερωτική συνάντηση με το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο.

ΣΤΟΥΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ Ο ΜΠΑΜΠΗΣ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ
Το πρωί της Τετάρτης αντιπροσωπεία της Λαϊκής Συσπείρωσης Κέρκυρας και Ιονίων Νήσων με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Κέρκυρας Μ. Χαραλάμπους και τον υποψήφιο Περιφερειακό Σύμβουλο Σ. Σαμοΐλη, επισκέφθηκαν τις δημοτικές υπηρεσίες στους Δήμους Εσπερίων, Αγίου Γεωργίου και το Κέντρο Υγείας Αγίου Αθανασίου.
Την ίδια μέρα αντιπροσωπεία βρέθηκε στη Νομαρχία όπου έγινε συγκέντρωση διαμαρτυρίας από εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές σχετικά με το ζήτημα των μαθητικών μεταφορών στο Νομό της Κέρκυρας. Ακολούθησε παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο του Νομάρχη Κέρκυρας.

Ο Θ. ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ
Το απόγευμα της περασμένης Τρίτης ο υπ. περιφερειάρχης και επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αυτοδιοικητικής Συνεργασίας Αρχών για τα Ιόνια Νησιά Θ. Γαλιατσάτος, συναντήθηκε με τριμελη αντιπροσωπεία του σωματείου των εργαζομένων στο καζίνο της Κέρκυρας προς τους οποίους εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση της παράταξης και τους διαβεβαίωσε ότι με κάθε ευκαιρία θα θέτει το πρόβλημα της οριστικής εργασιακής τους αποκατάστασης.
Επίσης το πρωί της Τετάρτης ο Θ. Γαλιατσάτος συνοδευόμενος  από στελέχη της παράταξης επισκέφθηκε τον αρμόδιο για τις μεταφορές μαθητών αντινομάρχη και συζήτησε μαζί του  το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει αυτήν την εποχή στην Κέρκυρα και δυσκολεύει την πρόσβαση των μαθητών στα σχολεία. Ο υπ. περιφερειάρχης της ΑΝ.Α.Σ.Α εξέφρασε την  πλήρη αντίθεση του στην μεγάλη περικοπή των πιστώσεων για την μεταφορά μαθητών  που επέβαλλε η δέσμια του μνημονίου κυβερνητική πολιτική και συζήτησε τρόπους για την άμεση αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας των μεταφορών και των σχολείων.

Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΛΑΥΔΙΑΝΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΣΩΤ. ΒΛΑΧΟ
Με το συνδυασμό της Αριστερής Κίνησης Ιονίου, στον οποίο επικεφαλής είναι ο Σωτήρης Βλάχος, κατεβαίνει ο Ανδρέας Κλαυδιανός ως υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου. Ο Ανδρέας Κλαυδιανός είναι γνωστό στέλεχος της αριστεράς με μακρά πορεία στο λαϊκό κίνημα και τους αγώνες για τη δημοκρατία.

ΜΕ ΜΙΚΑΛΕΦ Η Μ. ΥΔΡΑΙΟΥ
Συνάντηση με τον Δήμαρχο Κερκυραίων Σωτήρη Μικάλεφ πραγματοποίησε σήμερα η υποψήφια Δήμαρχος Κέρκυρας, επικεφαλής του συνδυασμού "Κερκυραίων Δήμος" Μερόπη Υδραίου. Η συνάντηση είχε ενημερωτικό χαρακτήρα και αφορούσε κυρίως ζητήματα οικονομικά αλλά και έργων και υποδομών,  το κυκλοφοριακό καθώς και θέματα που σχετίζονται με το μόνιμο προσωπικό και τους συμβασιούχους.

ΜΕ ΑΠΟΔΗΜΟΥΣ Ο Γ. ΖΩΧΙΟΣ
Συνεργασίες σε Πάτρα, Κόρινθο και Ελευσίνα είχε κατά τη μετάβαση στην Αθήνα ο υποψήφιος Δήμαρχος κ. Γιάννης Ζωχιός. Αξιοποιώντας την παρουσία του στην πρωτεύουσα και προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία θεμάτων σχετικών με φράγματα, Ουνέσκο κ.α. επικοινώνησε με τις αρμόδιες διευθύνσεις των υπουργείων και ζήτησε συνεργασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: