Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Επικριτικός ο Σαμαράς για τα έργα που καθυστερούν στην Κέρκυρα

Με την κεντρική του ομιλία στην αίθουσα του Επιμελητήριου ολοκληρώθηκε την Δευτέρα το βράδυ η επίσκεψη του Προέδρου της Ν.Δ Αντώνη Σαμαρά στην Κέρκυρα.
Ο κ. Σαμαράς κατηγόρησε την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ότι δεν προωθεί μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές. Αντίθετα, πάνω στις στρεβλώσεις που υπάρχουν, δημιουργεί νέες χειρότερες στρεβλώσεις.
Σημείωσε ακόμη ότι "είναι μια μεγάλη διοικητική μεταρρύθμιση που τη σχεδίασε και την προώθησε η Νέα Δημοκρατία. Όταν, όμως, έφτασε η διεθνής κρίση, η προηγούμενη κυβέρνηση την ανέβαλε".  Ο κ. Σαμαράς, ανέφερε ακόμη ότι η Ν.Δ. προτίθεται να προβεί σε αλλαγές ή και σε κατάργηση του Καλλικράτη.

 Αναφορά στα έργα Ν.Δ. που κωλυσιεργούν
Ο κ. Σαμαράς ανέφερε ακόμη και τα εξής: "Εδώ στα Ιόνια ξέρετε τα έργα που έγιναν ή που ξεκίνησαν ή που ξεμπλόκαραν στην προηγούμενη πενταετία:
 Έργα όπως το νέο Νοσοκομείο Κέρκυρας, που ολοκληρώθηκε ήδη από τον Αύγουστο του 2009, αλλά ακόμα δεν έχει λειτουργήσει.
 Όπως η ύδρευση Κερκύρας και Παξών, το μεγαλύτερο των τελευταίων δεκαετιών, που εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ, εξασφαλίστηκε η χρηματοδότησή του ήδη από το Μάρτιο του 2009 κι ακόμα κωλυσιεργεί.
 Όπως το νέο Δικαστικό Μέγαρο Κέρκυρας, που εισήλθε στην τελική φάση ολοκλήρωσής του από τον Μάρτιο του 2009 και προβλεπόταν η αποπεράτωσή του τον Ιούλιο του 2010. Αλλά οι εργασίες διακόπηκαν από τον Απρίλιο που μας πέρασε και το έργο είναι μπλοκαρισμένο.
 Όπως το Εθνικό Στάδιο της Κέρκυρας που χρηματοδοτήθηκε από την κυβέρνηση της Ν.Δ. Και δεν ολοκληρώθηκε επί ΠΑΣΟΚ. Και σήμερα η Κέρκυρα βρίσκεται στην πρώτη Εθνική, αλλά δίνει τους εντός έδρας αγώνες της στην Πάτρα!
 Κι όπως η ένταξη της παλιάς πόλης της Κέρκυρας στα μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNΕSCO. Κι εδώ είχαν δρομολογηθεί όλα τα βήματα, είχα προσωπικά ως Υπουργός Πολιτισμού προχωρήσει κι ήταν έτοιμο το Σχέδιο από τον Αύγουστο του 2009. Από τότε μετατίθεται από μήνα σε μήνα. Και τώρα αγνοούνται τα ίχνη του..."

Στήριξη σε Τρεπεκλή - Σπύρου
Ο Αντ.Σαμαράς απήθυνε κάλεσμα στήριξης των υποψηφιοτήτων Σπύρου και Τρεπεκλή:
Εδώ στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων υποστηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις για Περιφερειάρχη τον Σπύρο Σπύρου. Υπηρέτησε την τοπική κοινωνία ως γιατρός, βουλευτής και Διοικητής της ΔΥΠΕ Ιονίων νήσων. Άνθρωπος που έχει επαφή με τον πολίτη, διαθέτει γερές ρίζες με τις τοπικές κοινωνίες και βαθιά γνώση των προβλημάτων. Κι ακόμα διαθέτει πολιτική πείρα, μεγάλη και πολύτιμη. Τι καλύτερη επιλογή;
Και στην Κέρκυρα, υποστηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις για Δήμαρχο τον Γιάννη Τρεπεκλή. Τον ξέρετε. Αρχιτέκτονας Μηχανικός, με μακρά πείρα στα αυτοδιοικητικά¨.
Αυτές είναι επιλογές ανθρώπων που μπορούν να εκπροσωπήσουν, μπορούν να ενώσουν και ξέρουν να διεκδικήσουν. Που κινούνται πέρα από τα κομματικά στεγανά".

Δεν υπάρχουν σχόλια: