Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Δριμεία επίθεση Παπανδρέου σε Σαμαρά

Από την Κέρκυρα, ο Γ. Παπανδρέου έκανε σφοδρότατη επίθεση και άσκησε σκληρή κριτική για τα δημοσιονομικά "μαγειρέματα" της ΝΔ στη διακυβέρνηση Καραμανλή. Εσπευσε δε να ταυτίσει τη σημερινή Νέα Δημοκρατία με τη "προχθεσινή" - "δυστυχώς", είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρωθυπουργός, χρησιμοποιώντας δηκτικές εκφράσεις, υπογράμμισε ότι "το βάρος των ευθυνών το γνώριζαν εκείνοι που κυβερνούσαν". Το γνωρίζουν -συμπλήρωσε- και οι πολίτες για τις ημέρες Καραμανλή. Οσον αφορά την κριτική που δέχεται η κυβέρνηση για την εφαρμογή του "μνημονίου", μίλησε με σιγουριά για την κυβερνητική κορυφαία επιλογή, επαναλαμβάνοντας ότι "ο μηχανισμός στήριξης έσωσε την Ελλάδα - η βόμβα τελικά δεν έσκασε". Προσέθεσε μάλιστα: "Γνωρίζω πολύ καλά ότι υποφέρουν πολλοί. Επρεπε όμως να αντιμετωπίσουμε τον άμεσο κίνδυνο. Προτιμώ αυτήν την κριτική από τις συνέπειες που θα είχαν προκληθεί αν είχαμε σηκώσει τα χέρια ψηλά". Εν συνεχεία επανήλθε στην περίοδο Καραμανλή από το 2004 και την πορεία προς τη χρεοκοπία: "Αν είχαμε επιτρέψει να συμβεί αυτό, σήμερα ίσως να μην ήμασταν εδώ. Δεν θα είχαμε σήμερα καν την πολυτέλεια να μιλάμε για εκλογές, για τον "Καλλικράτη", για την προοπτική κάθε περιφέρειας".
Απευθυνόμενος δε στο κομματικό ακροατήριο, όπλισε με επιχειρήματα τον προεκλογικό λόγο επιτιθέμενος στους φορείς της άποψης για άμεση έξοδο από τη Συμφωνία Στήριξης. Τα πυρά που εξαπέλυσε είχαν ως αποδέκτες και τα κόμματα της Αριστεράς: "Μας λένε να φύγουμε από την επιτήρηση - αλλά στην ουσία τι λένε; Συντήρηση. Είτε δεξιά συντήρηση είτε αριστερή συντήρηση. Να μην κάνουμε καμία αλλαγή". Τέλος, ο πρωθυπουργός έκλεισε την ομιλία του κάνοντας απολογισμό των όσων έχουν γίνει (και των όσων θα γίνουν) από την κυβέρνησή του και βάζοντας έναν "αστερίσκο", λέγοντας: "Ο συναγερμός βέβαια δεν έχει λήξει. Το 2011 θα είναι το δεύτερο κρίσιμο ημίχρονο"...

Δεν υπάρχουν σχόλια: