Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Ο Λαοδάμας στη Ζάκυνθο σε πολιτιστική Επτανησιακή πανδαισία

Στις εκδηλώσεις για την επέτειο της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου που οργάνωσε το Μιλάνειο  ναυτικό μουσείο βρέθηκε ο Λαοδάμας κατόπιν προσκλήσεως του ιδρύματος.
Στη ναυμαχία της Ναυπάκτου (1571 ,7 Οκτώβρη) μετείχαν Ζακυνθινοί, Κεφαλλονίτες  και Κερκυραίοι και οι οργανωτές έκριναν πως στις παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις έπρεπε να συμμετέχουν φορείς και από τα τρία νησιά
Τη Ζάκυνθο εκπροσώπησε η Χορωδία-μαντολινάτα Ζακύνθου και ο χορευτικός όμιλος Κερίου "η Αμπελος".
Τη  Κεφαλλονιά  η "Κεφαλλονίτικη τραγουδιστική παρέα" και ο χορευτικός όμιλος Φραγκάτων  "Ο Μέρμηγκας".
Τη Κέρκυρα ο Λαοδάμας με τη χορευτική και τραγουδιστική ομάδα και το φωνητικό -τραγουδιστικό σχήμα ΤΑΡΓΑΣΤΗΡΙ.
Οι συμμετέχοντες κατενθουσίασαν το κοινό που για τρείς και πλέον ώρες καθηλωμένο από τη μαγεία της βραδιάς χειροκροτούσε αδιάκοπα τους καλλιτεχνικούς συντελεστές.
Αυτή η ονειρεμένη -κατά τους ντόπιους-βραδιά ήταν η πρώτη περιφερειακή πολιτιστική συνάντηση από δημιουργίας της ΠΙΝ  και έγινε από φυσικό πρόσωπο.
Στην εκδήλωση απεύθυνε χαιρετισμό ο εκπρόσωπος της ΝΑ Κέρκυρας, αντινομάρχης κος Σκούρτης και διαβάστηκε χαιρετισμός του υποψήφιου περιφερειάρχη, κ. Γιώργου Καλούδη.
Στο σημείο τούτο θα πρέπει να διευκρινιστεί  πως η συμμετοχή της ΝΑ Κέρκυρας και η συμμετοχή του Λαοδάμαντα υπήρξαν ανεξάρτητες τόσο  ως πρόσκληση όσο και ως συμμετοχή.
Το ΔΣ του συλλόγου σε ανακοίνωσή του σημειώνει πως “οφείλει να ευχαριστήσει τους χορηγούς που ανταποκρίθηκαν για τη κάλυψη του ταξιδιού μας στη Ζάκυνθο που είναι: ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ, Ο ΟΛΚΕ, Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ,Η ΠΙΝ
Επίσης  ευχαριστεί τα μέλη του που μετείχαν της εκδήλωσης καθώς τους χορωδούς από ΤΑΡΓΑΣΤΗΡΙ  που "μάγεψαν" τους Ζακυνθινούς, τις χορωδούς που τους εξέπληξαν και τους μουσικούς μας που τους "ταξίδεψαν" στο Ιόνιο.
Τέλος ευχαριστεί τους τραγουδιστές της 'ΑΡΕΚΕΙΑΣ' για τη θαυμάσια βραδιά που μας χάρισε καθώς και την οικογένεια Μιλάνου και ειδικά το θαυμάσιο άνθρωπο-καλλιτέχνη Αντώνη Μιλάνο, τον εξαίρετο Νίκο Γιακουμέλο για τη φιλοξενία του και τέλος το θαυμάσιο Ζακυνθινό κοινό για τη θερμή του υποδοχή και παραδοχή. Πάντα τέτοια”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: