Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Ξεχάσατε τις προεκλογικές υποσχέσεις λένε οι λιμενικοί της Β.Δ. Ελλάδος στη Κυβέρνηση

Το ζήτημα της διάσπασης των αρμοδιοτήτων του λιμενικού σώματος σε δύο Υπουργεία με κορυφαία περίπτωση διαμαρτυρίας την παραίτηση του αρχηγού του Λιμενικού Σώματος και κυρίως το ότι οι προεκλογικές υποσχέσεις του ΠΑΣΟΚ έχουν ξεχαστεί, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο των εργαζομένων στο Λιμενικό Σώμα στην περιοχή της Β.Δ. Ελλάδος.
Το πλήρες περιεχόμενο έχει ως εξής:
“Ενας χρόνος νέας διακυβέρνησης, ένας χρόνος παλινωδίες και απαξίωση για 7500 εργαζόμενους σε ένα Σώμα με ιστορία 90 ετών και προσφοράς στη χώρα, στο ναυτικό, στον ακρίτα και σε όποιον έχει ανάγκη στη θάλασσα.
Προεκλογικές και μετεκλογικές δεσμεύσεις για ένα ισχυρό Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος με κάθετη ιεραρχική δομή που θα περιλαμβάνει όλα τα στελέχη και τα επιχειρησιακά μέσα (πλωτά, χερσαία, εναέρια). Ένα χρόνο μετά παραμένουν στο επίπεδο των υποσχέσεων. Αλληλοαναιρούμενα Π.Δ., καταργήσεις και επανασυστάσεις Υπουργείων, Υπουργοί να αντιπαρατίθενται δημόσια για τα ιμάτια του τριχοτομημένου  πλέον Λιμενικού Σώματος, αν μη τι άλλο προκαλούν θυμηδία στα στελέχη του Λ.Σ. και στον Ελληνα φορολογούμενο που φορολογείται για να του παρέχονται Υπηρεσίες και αντί αυτού βλέπει 7500 εργαζόμενους να γίνονται πειραματόζωα. Θυμό και συσσωρευμένη αγανάκτηση νιώθουν πλέον 7500 εργαζόμενοι στο Λιμενικό Σώμα από την απαξίωση και των δύο τελευταίων κυβερνήσεων, απλήρωτα οδοιπορικά, ελλιπέστατη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, αδυναμία κάλυψης λειτουργικών αναγκών στις Υπηρεσίες και περικοπές μισθών πείνας.
Οι εργαζόμενοι στο Λιμενικό Σώμα δηλώνουμε την αντίθεσή μας στην τριχοτόμηση του Σώματος και στην εξευτελιστική για μας αντιμετώπιση από την πολιτεία. Η παραίτηση του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος δικαιώνει την αντίθεση στην επαγγελματική μας απαξίωση και υπενθυμίζει ότι επιβάλλεται πλεόν δυναμική αντίδραση την επαπειλούμενη διάλυση του Λ.Σ. Φτάνει πια!!! Ή αλλάζετε ή βουλιάζετε… Τέλος να θυμίσουμε στον κ. Αντιπρόεδρο της Κυβερνήσεως ότι δεν τα φάγαμε μαζί… Εχουμε ήσυχη την συνείδησή μας".

Δεν υπάρχουν σχόλια: