Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ Γ. ΚΑΛΟΥΔΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΡΙΚΕΤ
Ο υπ. Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων και επικεφαλής της "Επτανησιακής Αναγέννησης", Γιώργος Καλούδης, μαζί με υποψήφιους Περιφερειακούς συμβούλους, επισκέφτηκαν την Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010 τα γραφεία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κρίκετ όπου συζήτησαν με τον Πρόεδρο της ΕΛ.Ο.Κ., κ. Ι. Νικήτα και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.
Ο κ. Νικήτας ανέπτυξε στον υπ. Περιφερειάρχη τις δράσεις της Ομοσπονδίας στα χρόνια της Προεδρίας του, καθώς και το πλάνο που έχει τεθεί από την ΕΛ.Ο.Κ.  για τα επόμενα χρόνια. Συγκεκριμένα, ο κ. Νικήτας ανέφερε τις συνεργασίες της Ομοσπονδίας με ομάδες Άγγλων Λόρδων που επισκέφτηκαν την Κέρκυρα για αγώνες, τη συμμετοχή της ΕΛ.Ο.Κ. στην World Travel Market του Λονδίνου, αλλά και  σε αυτή της Αυστραλίας, μέσα από την οποία αναπτύχθηκαν στενοί δεσμοί μεταξύ των Ελλήνων και των ομογενών μας σε Σίδνεϋ και Μελβούρνη. Μάλιστα, αποτέλεσμα της τελευταίας δράσης ήταν η υπογραφή μνημονίου συνεργασίας της Ελληνικής Ομοσπονδίας με την αντίστοιχη Ελληνοαυστραλιανή και οι αγώνες που έγιναν στην Κέρκυρα με τη συμμετοχή πολλών Ελληνοαυστραλών.
Όσον αφορά τις μελλοντικές δράσεις της ΕΛ.Ο.Κ., ο Αντιπρόεδρος της ΕΛ.Ο.Κ., κ. Κ. Κατσόρας δήλωσε ότι στους άμεσους στόχους είναι η δημιουργία του δικού της αθλητικού κέντρου σε έκταση στην Αγ. Αικατερίνη, που παραχωρήθηκε από το Δήμο Κερκυραίων και η συνέχιση του Φεστιβάλ Κρίκετ με τη συμμετοχή της Ελληνοαυστραλιανής Ομοσπονδίας, σε μήνες μάλιστα που η τουριστική κίνηση του νησιού δεν είναι στα ύψη, λειτουργώντας ως εναλλακτική μορφή τουρισμού, αλλά και η ανάπτυξη σχέσεων με την Νοτιοαφρικανική Ένωση.

Ο ΣΠΥΡΟΣ ΣΠΥΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΑΛΙΑΣ ΠΟΛΗΣ
 Το θέμα της πυροπροστασίας της πόλης Κέρκυρας  - Μνημείο Ουνέσκο κυριάρχησε στη συζήτηση μεταξύ του υποψηφίου περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Σπύρου Σπύρου και του αρχιπύραρχου, Μηλτιάδη Αναστασίου, περιφερειακού διευθυντή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.  
Η συνάντηση έγινε χθες, κατά τη διάρκεια επαφών με φορείς της πόλης αλλά και προϊσταμένους υπηρεσιών.
Ο κ. Σπύρου άκουσε προσεκτικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πυροσβέστες και ενημερώθηκε για το έργο τους κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, που ο αγώνας τους και οι παρεμβάσεις τους στις περιπτώσεις πυρκαγιών ήταν αποτελεσματικές.

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΜΠΕΡΙΑΤΟΥ
ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗ
Συνεχίζοντας την περιοδεία του στα Ιόνια νησιά ο υποψήφιος περιφερειάρχης Ηλίας Μπεριάτος  επικεφαλής του συνδυασμού "ΙΟΝΙΟ ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ" που στηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ, επισκέφθηκε την Τετάρτη 5-10-2010  την Ιθάκη όπου συναντήθηκε με τοπικά πολιτικά στελέχη και κατοίκους του νησιού και είχε μαζί τους πολύωρη και διεξοδική συζήτηση, στην οποία αναλύθηκαν τα κρίσιμα θέματα σχετικά με τις θαλάσσιες συγκοινωνίες και τις υποδομές που είναι απαραίτητες για τη βιώσιμη τουριστική  ανάπτυξη του νησιού.
Την Πέμπτη το πρωί (6-10-2010) επισκέφτηκε το Ληξούρι όπου συναντήθηκε στο δημαρχιακό μέγαρο με τη Δήμαρχο κα Νόπη Αλεξανδροπούλου, ενώ στη συνέχεια επισκέφθηκε το Μαντζαβινάτειο Γενικό Νοσοκομείο όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου κ Μαρκάτο και το προσωπικό. Ακολούθως επισκέφθηκε τα καταστήματα της κεντρικής περιοχής της πόλης και συζήτησε με τους επιχειρηματίες και τους κατοίκους. Το μεσημέρι, επιστρέφοντας στο Αργοστόλι, ο κ. Μπεριάτος συναντήθηκε με το Διοικητή και το προσωπικό της  Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ενώ στη συνέχεια πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με τον πρόεδρο του Νομαρχιακού Νοσοκομείου Κεφαλληνίας κ. Αυγουστάτο.

Γ. ΤΡΕΠΕΚΛΗΣ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ 12 ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΔΗΜΟΤ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ
Την Πέμπτη 7 Οκτωβρίου ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννης Τρεπεκλής παρουσίασε τους πρώτους δώδεκα υποψηφίους του συνδυασμού "Κέρκυρα να ζεις" για την πόλη της Κέρκυρας.
Οι υποψήφιοι που ανακοινώθηκαν είναι:
Βεντούρας Σπυρίδων Επιχειρηματίας
Βλάσση Βαρβάρα Δημοτική Σύμβουλος πρώην
Αντιδήμαρχος του Δήμου Κερκυραίων
Διαβάτης Μιχάλης Νομαρχιακός Σύμβουλος
Διαβάτης Χρήστος Επιχειρηματίας
Δήμου Αλέκος Απόστρατος Αστυνομικός
Ζερβοπούλου- Γιάννου Πέπη Φιλόλογος
Νίκου Κώστας Δημοτικός Σύμβουλος
Πουλής Αλέκος Ιατρός Δημοτικός Σύμβουλος
Ρίγγας Γιάννης Δικηγόρος
Καββαδία Νικολέτα Δικηγόρος Πρόεδρος του Συλλόγου Μαντουκιωτών
Τριανταφύλλου Σπύρος Επιχειρηματίας Μέλος του Δ.Σ. Εμπορικού Συλλόγου Κέρκυρας.
Ο Γιάννης Τρεπεκλής αφού ευχήθηκε καλή επιτυχία στους υποψηφίους δήλωσε:
"Κάνουμε πράξη όπως αναφέραμε στην ιδρυτική διακήρυξη του συνδυασμού μας τη δέσμευσή μας για ένα ψηφοδέλτιο πολυσυλλεκτικό που θα περιλαμβάνει εκπροσώπους από όλους τους επαγγελματικούς επιστημονικούς και κοινωνικούς τομείς. Παράλληλα συνδυάζουμε την εμπειρία με την ανανέωση αφού σήμερα ανακοινώσαμε ήδη πέντε νέους και ηλικιακά αλλά και πολιτικά υποψηφίους. Είμαι βέβαιος ότι η κερκυραϊκή κοινωνία θα επιβραβεύσει την προσπάθειά μας και θα ανταποκριθεί θετικά στη συνολική μας πρόταση για τη διαχείριση του νέου Δήμου".

ΤΟ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ Η ΜΕΡΟΠΗ ΥΔΡΑΙΟΥ
Με επισκέψεις στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο, στην Ένωση Πολυτέκνων Κέρκυρας, στον ΟΑΕΔ και την Επιθεώρηση Εργασίας συνέχισε τις ενημερωτικές της συναντήσεις προχθές η υποψήφια Δήμαρχος Κέρκυρας "Κερκυραίων Δήμος" Μερόπη Υδραίου.
Στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο η  κ. Υδραίου ενημερώθηκε από τον διοικητή Γιάννη Αλαμάνο για την πορεία του προγράμματος αποασυλοποίησης αλλά και για το μεγάλο χρέος που αντιμετωπίζει το ίδρυμα κυρίως λόγω των αυξημένων λειτουργικών εξόδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: