Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Προτιμώ την έντονη κριτική από το να χρεωκοπήσει η Ελλάδα...


Η κρίση της οικονομίας και οι αλλαγές στην δημόσια διοίκηση μέσω του "Καλλικράτη" αποτέλεσαν τα κεντρικά θέματα της ομιλίας του Γ. Παπανδρέου, στην Κέρκυρα.
Ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε επίθεση στην αντιπολίτευση και ειδικότερα στην ΝΔ για την αντίθεσή της στο Μνημόνιο, ενώ την κατηγόρησε ότι έστελνε ψεύτικα στοιχεία για το έλλειμμα. Μίλησε εκ νέου για δεξιά και η αριστερή συντήρηση, οι οποίες, όπως τόνισε, είναι δυνάμεις που δεν θέλουν καμία αλλαγή.
Για την οικονομική κρίση ανέφερε ότι είναι η μεγαλύτερη που αντιμετωπίζει η Ελλάδα και κατηγόρησε για αυτό την προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ., η οποία, όπως ανέφερε, έκανε εγκληματικές επιλογές από το 2004 και μετά, με συνέπεια να "οδηγηθούμε στα πρόθυρα της χρεοκοπίας".
Παραδέχθηκε ότι η κυβέρνησή του έλαβε αυστηρά μέτρα ("έπρεπε να αντιμετωπίσουμε τον άμεσο κίνδυνο που ήταν η χρεοκοπία",) και τόνισε ότι καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια να ξαναμπεί η χώρα σε τροχιά ανάπτυξης και να βοηθηθούν οι αδύναμοι..
Ο πρωθυπουργός είπε ότι γνωρίζει πως υποφέρουν πολλοί και ότι είναι ενήμερος για την κριτική που ασκείται στην κυβέρνηση. "Προτιμώ όμως", είπε, την κριτική αυτή από το να αφήναμε την Ελλάδα να χρεοκοπήσει. Οι δυσκολίες δεν είναι τίποτα μπροστά στις συνέπειες μιας χρεοκοπίας, ειδικότερα για τους ασθενέστερους και την μεσαία τάξη". "Δεν θ' αφήσω την Ελλάδα να λυγίσει, είναι πατριωτικό μου καθήκον" ανέφερε ο κ. Παπανδρέου.
Αναφερόμενος σε όσους αντιδρούν στο Μνημόνιο έκανε λόγο για "τουφεκιές στον αέρα και μάλιστα χωρίς σκάγια". Ο Πρωθυπουργός έθεσε το δίλλημα μεταξύ "κομπορρημοσύνης ή έργων", "άρνησης και ηττοπάθειας ή αισιοδοξίας" και "νέας αρχής για την έξοδο από το Μνημόνιο ή συντήρησης". Επίσης, μίλησε για "κούφια λόγια περί ανυπακοής και αντίδρασης" και κάλεσε σε αντίδραση σε εκείνους που επιχειρούν να κρατήσουν την Ελλάδα εγκλωβισμένη.
"Η ΝΔ" είπε, "είναι ίδια με την χθεσινή". Την κατηγόρησε ότι ως κυβέρνηση συνειδητά εξαπατούσε τον ελληνικό λαό, καθώς ακόμα και στις 2 Οκτωβρίου του 2009 έστελνε ψεύτικα στοιχεία για το έλλειμμα: "η μαγική λύση για την ΝΔ ήταν να σκάσει η ωρολογιακή βόμβα στα χέρια άλλων, όμως αυτό δεν έγινε γιατί κάναμε ό,τι περνούσε από το χέρι μας για να μην χρεοκοπήσει η χώρα" . Πρόσθεσε ότι "η δεξιά και η αριστερή συντήρηση δεν θέλουν καμία αλλαγή και η ιστορία θα τους κρίνει γι' αυτή τους την στάση". Όσον αφορά στις εκλογές του Νοεμβρίου, περιέγραψε το δίλλημα της αναμέτρησης λέγοντας: "Θα στηρίξουμε υποψήφιους που πιστεύουν στον "Καλλικράτη" ή αυτούς που πιστεύουν μόνο την καρέκλα τους".

Δεν υπάρχουν σχόλια: