Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

"Αναγνώριση"

“Στις 4-10-2010 χρειάσθηκε να νοσηλευτώ στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας για μια προγραμματισμένη χειρουργική επέμβαση από τον γιατρό κ. Καλλίνικο Χριστοδούλου, τον οποίο συγχαίρω ιδιαίτερα σαν Επιστήμονα, Άνθρωπο και Καλλιτέχνη ακόμα στις τομές του, καθώς και την απαραίτητη επιλεκτική ομάδα συνεργατών του.
Παρακάμπτοντας την μπολιασμένη σε μας νοοτροπία που στην πλειοψηφία της έχει κατάλοιπα της μιζέριας και παράπονου για όλα δεν μπορώ παρά να αναγνωρίσω πως αυτό το ρημάδι το Νοσοκομείο μας δεν έχει σώμα, έχει μόνο ψυχή, και η ψυχή αυτή δεν είναι τίποτα άλλο από το προσωπικό που το απαρτίζει.
Εξαιρετικοί γιατροί, όλων των ειδικοτήτων που υπάρχουν, νοσηλευτιό, υπαλληλικό, εργατικό και σε όλες τις βαθμίδες δυναμικό, λειτουργίας του.
Παρά τις περιορισμένες αμοιβές, τα ωράρια και τις συνθήκες εργασίας οι άνθρωποι αυτοί αγκωμαχούν προσπαθώντας να καλυτερεύσουν και να σώσουν ζωές καθημερινών ανθρώπων και ασθενών.
Παρατηρώντας προσεκτικά τα σοβαρά λόγω λειτουργίας του, πρόσωπά τους, διακρίνεις ένα φανερό "χαμόγελο ψυχής"… και έτσι βγαίνει από την καρδιά μια "Αναγνώριση" και ένα ταπεινό ευχαριστώ.

ΥΓ. O John F. Kennedy είπε: "Αν αμοίβεις τον γιατρό που σου σώζει τη ζωή και τον Δάσκαλο που διαμορφώνει τον χαρακτήρα του παιδιού σου, το ίδιο μ' αυτόν που ξεβουλώνει το νεροχύτη σου… έχεις ήδη αποτύχει".
Νίκος Παπαβλασόπουλος
Χλωμός Κέρκυρας

Δεν υπάρχουν σχόλια: