Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Δεν θα "στεγνώσουμε"

Του δημοσιογράφου
Γιώργου Ν. Τσιούνη


Αναμφισβήτητο είναι, ότι ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και η κυβέρνησή του εργάζονται εντατικά για την εξυγίανση και ανάκαμψη της εθνικής μας οικονομίας, την οποία η ΝΔ κυριολεκτικά είχε εκμηδενίσει κατά την εξαετή περίοδο που είχαμε την ατυχία να κυβερνήσει τη χώρα.
Ο κ. Καραμανλής ο νεότερος, πριν ένα χρόνο παρέδωσε στο ΠΑΣΟΚ τα ράκη της ισχυρής οικονομίας που είχε παραλάβει και, επιπλέον, παρέδωσε το ρεζίλεμα της χώρας μας στην ΕΕ και στον κόσμο ολόκληρο, εξ' αιτίας των σκανδάλων, της διαφθοράς, της ευνοιοκρατίας, της κατασπατάλησης του δημόσιου χρήματος, του ιδρώτα του λαού, του ξεπουλήματος του εθνικού μας πλούτου και πολλά άλλα.
Το χειρότερο όμως ήταν τα ασύστολα ψεύδη των "φωστήρων" της οικονομίας, του καθηγητή κ. Αλογοσκούφη και της παρέας του για την δημοσιονομική κατάσταση της χώρας και τα παραπλανητικά στοιχεία που έδιναν στην ΕΕ και αλλού για δήθεν ευεξία της οικονομίας μας, την οποία παρουσίαζαν ως συνεχώς ανερχόμενη, ενώ στην πραγματικότητα… είχε πιάσει πάτο!
Κορόιδευαν τους… "κουτόφραγκους"!
Ψέματα, ψέματα, ψέματα και διεθνές ρεζίλεμα.
Παρέδωσαν στο ΠΑΣΟΚ μια Ελλάδα σε κατάσταση πτώχευσης και εκτεθειμένη στους εταίρους της και στον κόσμο και από πάνω ζητούν και τα ρέστα!
"Εκεί που μας χρωστούσαν, μας πήραν και το βόδι" κατά τη σοφή λαϊκή ρήση.
Έχουν μούτρα οι υπεύθυνοι της οικονομικής μας κατάρρευσης να επικρίνουν τη σημερινή κυβέρνηση για το "μνημόνιο" και να κάνουν υποδείξεις για την ταχεία ανάρρωση της δημοσιονομικής μας κατάστασης, την οποία αυτοί οι ίδιοι έπληξαν καίρια και παρ' ολίγον να την ενταφιάσουν.
Αιδώς κ. Σαμαρά…
Είσθε ικανός, έντιμος, μετριοπαθής και άξιος πολιτικός γι' αυτό ξενίζουν όσα, προεκλογικά πιστεύουμε, υποστηρίζετε για την οικονομία τον τελευταίο καιρό, κυρίως κατά τις περιοδείες σας. Μας εξοργίζουν.
Ας έλθουμε τώρα στα αναγκαία σκληρά μέτρα που παίρνει ο Παπανδρέου και η κυβέρνησή του για να ξανασταθούμε στα πόδια μας.
Είναι ένας δύσκολος για όλους μας αγώνας που ευτυχώς, άρχισε να αποδίδει κατά κοινή αναγνώριση, πράγμα που δεν παραλείπουν να υπενθυμίζουν συνεχώς οι αρμόδιοι της ΕΕ, του ΔΝΤ, κορυφαίοι διεθνούς κύρους οικονομολόγοι, καθώς και ο τύπος πολλών χωρών.
Ο λαός μας, οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι επαγγελματίες και άλλες τάξεις, με τις θυσίες τους, με την προσφορά τους από τα ήδη χαμηλά εισοδήματά τους, βοηθούν αποτελεσματικά στην ανόρθωση της εθνικής μας οικονομίας.
Συντάξεις, δώρα, επιδόματα, άλλες απολαβές, συρρικνώθηκαν δραματικά ή μηδενίσθηκαν.
Φόροι όπως ο ΦΠΑ, άμεσοι και έμμεσοι αυξήθηκαν, ενώ ο πληθωρισμός σημείωσε επικίνδυνη άνοδο, η οποία περιορίζει ακόμη περισσότερο τα εισοδήματα των λαϊκών τάξεων.
Επαγγελματίες και έμποροι, θύματα και αυτοί της οικονομικής στενότητας, αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα και αρκετοί βλέπουν να πλησιάζει το απευκταίο.
Η "περαίωση" αποτελεί βέβαια ένα καλό εργαλείο για την είσπραξη ανεξέλεγκτων και ανείσπρακτων φόρων, εμπεριέχει όμως και στοιχεία αδικίας, διότι, κατά κάποιον τρόπο, με τις διευκολύνσεις που προβλέπει "επιβραβεύει" τους ασυνεπείς φορολογούμενους και όχι τους συνεπείς που τακτοποίησαν τις υποχρεώσεις τους μέσα στις προθεσμίες του νόμου.
Τώρα ετοιμάζονται έκτακτες εισφορές στις κερδοφόρες επιχειρήσεις και νέα πιο σφιχτά δημοσιοϋπαλληλικά μισθολόγια.
Όλα αυτά θα φέρουν χρήματα στα κρατικά ταμεία, αν βέβαια το υπουργείο Οικονομικών αποφασίσει, επιτέλους, να επανδρώσει, αναδιοργανώσει για να μην πω ανασυγκροτήσει τις υπηρεσίες του, ιδιαίτερα στις ΔΟΥ, τις Εφορίες δηλαδή, πολλές από τις οποίες παραμένουν ακέφαλες, χωρίς διευθυντές και άλλες διευθύνονται από ανίκανους λαπάδες της Καραμανλοαλογοσκούφηκης εποχής με ό,τι αυτό σημαίνει.
Τα μέτρα λοιπόν αποδίδουν αλλά παράλληλα "στεγνώνουν" τσέπες και αγορά.
Τα μέτρα φέρνουν χρήματα αλλά και ανεργία και ανέχεια.
Η κυβέρνηση πρέπει να δώσει πάραυτα ισχυρή ώθηση στους μηχανισμούς της ανάπτυξης, του τουρισμού και των επενδύσεων.  Αυτό είναι κυρίως το αποτελεσματικό φάρμακο για την πάταξη της ανεργίας, την τόνωση της αγοράς, το γέμισμα των δημόσιων ταμείων, και, γενικώς, την αιμοδοσία της δημόσιας οικονομίας και κατά συνέπεια της δικής μας, της εμπορικής, της επαγγελματικής, της επιχειρηματικής, της οικογενειακής και της ατομικής μας οικονομίας.
Αυτή είναι η αλήθεια και μόνον έτσι, δια της ανάπτυξης και των επενδύσεων θα δημιουργηθούν πολλές θέσεις εργασίας, θα παταχθεί η ανεργία και θα αυξηθούν τα μεροκάματα.
Τόσον οι επενδύσεις του Κατάρ, όσο και της Κίνας με την COSCO που έκανε τον Πειραιά πύλη υποδοχής, προώθησης και διαμετακομιδής των κινέζικων προϊόντων στην Ευρώπη, δημιουργούν σοβαρές ελπίδες, αν όχι βεβαιότητα, ότι μπήκαμε στον σωστό δρόμο και επίσης, ότι με τις νέες επενδύσεις που αναμένονται και με τους νέους αναπτυξιακούς νόμους, η Ελλάδα με σίγουρα και μεγάλα βήματα θα βγει από την σημερινή οικονομική κρίση και θα βαδίσει σταθερά στον δρόμο της ομαλότητας και της ευημερίας.
Η ανάπτυξη και οι επενδύσεις είναι το φάρμακο στην κρίση που κληρονομήσαμε από την… παρέα Καραμανλή.

Υ.Γ. Τι καλά θα ήταν αγαπητέ Αντώνη Σαμαρά, συμπαθέστατε Αντώνη, να υπήρχε η "Πολιτική Άνοιξη" έστω και με 2, 3, 5 βουλευτές, με επικεφαλής εσένα!
Τι καλά θα ήταν να μην φορτωνόσουνα τις αμαρτίες και τα σκάνδαλα της ΝΔ που για όλα είσαι αθώος.
Γιατί εσύ να είσαι ο… αίρων τις αμαρτίες των ακατονόμαστων;
Άδικο δεν είναι;

Δεν υπάρχουν σχόλια: