Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Ερώτηση Χαραλάμπους στη Βουλή για την στέγαση των φοιτητών του Ι.Π.

Επίκαιρη ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας ζητώντας να λυθεί άμεσα το πρόβλημα της στέγασης όλων των φοιτητών του Ιόνιο Πανεπιστήμιο στην Κέρκυρα, κατέθεσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Μπάμπης Χαραλάμπους.
Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:
"Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν λαμβάνει κανένα ουσιαστικό μέτρο για να επιλύσει το ζήτημα της φοιτητικής στέγης που γίνεται όλο και πιο έντονο, αφού με τα αντιλαϊκά μέτρα έχει συρρικνωθεί το λαϊκό εισόδημα και γενικότερα της φοιτητικής μέριμνας, αλλά προχωρά σε δραστικές περικοπές του αντίστοιχου ποσού. Ετοιμάζεται μάλιστα, μέσω της ιδιωτικοποίησης της Γραμματείας Νέας Γενιάς, που διαχειρίζεται τις φοιτητικές εστίες, να ξεπουλήσει τη στέγαση των φοιτητών σε ιδιώτες.
Η διοίκηση του Ιόνιου Πανεπιστημίου υλοποιώντας την απόφαση της κυβέρνησης προχώρησε σε μια απαράδεκτη προφορική απόφαση να πετάξει πάνω από 200 φοιτητές, έξω από τα δωμάτια των ξενοδοχείων που διέμεναν.
Οι φοιτητές του Ιόνιου Πανεπιστημίου αντιδρώντας σ΄ αυτή την απαράδεκτη απόφαση έχουν προχωρήσει σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις διεκδικώντας το δικαίωμα τους στην στέγαση για όλους τους φοιτητές, όπως ισχύει μέχρι σήμερα.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ η κ. Υπουργός:
 Τι άμεσα μέτρα θα πάρει ώστε να δοθεί η απαιτούμενη έκτακτη χρηματοδότηση για να καλυφθούν οι ανάγκες στέγασης όλων των φοιτητών χωρίς κανέναν περιορισμό.
 Τι μέτρα θα πάρει για να ανεγερθούν νέες εστίες, να ανακαινιστούν οι παλιές, δεδομένης της τραγικής κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει, όπου ανακύπτουν σοβαρά ζητήματα υγιεινής και ασφάλειας των φοιτητών".

Δεν υπάρχουν σχόλια: