Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Προεκλογική κίνηση

ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ
Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΛΟΥΔΗΣ
Ο επικεφαλής του συνδυασμού "ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ", υπ. Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Γιώργος Καλούδης, μαζί με  υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους και συνεργάτες του, επισκέφθηκαν την Δευτέρα το πρωί τον Αερολιμενάρχη κ. Αναστάσιο Αλέξη, τον Πρόεδρο του σωματείου των εργαζομένων στην Υ.Π.Α κ. Γιώργο Μαυρωνά και συνομίλησε με τους εργαζόμενους της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και όλων των φορέων που δραστηριοποιούνται στο αεροδρόμιο (Ολυμπιακή Αεροπορία, Aegean, Sweesport κ.α.).
Συζήτησαν για το νομοσχέδιο της ιδιωτικοποίησης του αεροδρόμιου, την μεγάλη ανεργία και την σοβαρή έλλειψη προσωπικού της Πολιτικής Αεροπορίας, και αναφέρθηκαν στην φιλοτιμία των υπαλλήλων στην οποία στηρίζεται η λειτουργία του αεροδρομίου. Στην συζήτηση αναφέρθηκε ότι μετά τη σύμπραξη Ολυμπιακής και Aegean θα ακριβύνουν τα εισιτήρια τουλάχιστον κατά 30 %, ενώ εκφράστηκαν φόβοι για απολύσεις, μείωση κόστους λειτουργίας που σημαίνει αύξηση εσόδων και μείωση επιπέδου ασφαλείας.
Ο κ. Καλούδης ενημερώθηκε και για το θέμα της επέκτασης της πίστας του αεροδρομίου, αναγκαίο να γίνει άμεσα καθώς η έλλειψη χώρου σημαίνει απώλεια σε θέσεις στάθμευσης ιδιωτικών τζετ, που προτιμούν την απέναντι Ηπειρωτική χώρα.
Η γειτνίαση του αεροδρομίου με την εθν. Οδό Κέρκυρας - Λευκίμμης, από κοινού με την αυθαίρετη δόμηση, δημιουργούν επίσης τεράστια προβλήματα στη λειτουργία του αεροδρομίου. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι ελεγκτές εναερίου κυκλοφορίας κάνουν πολλές φορές τον τροχονόμο, κατά τις ώρες προσγείωσης και απογείωσης των αεροσκαφών για την αποφυγή ατυχημάτων.
Το πάρκινγκ του αεροδρομίου χρήζει σημαντικών βελτιώσεων, με άμεση προτεραιότητα στην είσοδο και έξοδο του αεροδρομίου, ενώ προβλήματα παρουσιάζονται κι εξαιτίας των λημμάτων στη λίμνη Κόλλα.

ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ Ο ΣΠΥΡΟΣ ΣΠΥΡΟΥ
Περιοδείες στα χωριά της Κέρκυρας ξεκίνησε από το Σάββατο ο υπ. Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπύρος Σπύρου, ο οποίος έκανε σειρά επαφών με στελέχη και μέλη τοπικών οργανώσεων αλλά και κατοίκους.
Ειδικότερα, ο κ. Σπύρου συμμετείχε σε χορωδιακή εκδήλωση που οργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κομπιτσίου και χαιρέτισε την πρωτοβουλία.
Στη συνέχεια μετέβη στο Δήμο Φαιάκων, όπου είχε συνεργασία με τα μέλη της Δημοτικής Οργάνωσης της Ν.Δ.
Την Κυριακή, ο υπ. Περιφερειάρχης περιόδευσε σε χωριά των δήμων Εσπερίων και Αγίου Γεωργίου, οι κάτοικοι των οποίων τον υποδέχτηκαν θερμά, ενώ για σήμερα το απόγευμα θα συνεχίσει την περιοδεία του στο Δήμο Κασσωπαίων.
Σήμερα ο κ. Σπύρου θα επισκεφθεί τα χωριά Χωροεπίσκοποι, Αγραφοί, Αντιπερνοί και Καρουσάδες.  
Παράλληλα ο κ. Σπύρου συναντήθηκε με το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κέρκυρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων, κ. Νεκτάριο προκειμένου να λάβει την ευχή του για τον προεκλογικό αγώνα που διεξάγει.
"Η πίστη στον αγώνα αυτό", δήλωσε αμέσως μετά τη συνάντηση ο κ. Σπύρου, "αποτελεί για μένα βασική προϋπόθεση για να καταφέρω να σταθώ αντάξιος των προσδοκιών, αφενός εκείνων των ατόμων που στελεχώνουν το συνδυασμό μου και αφετέρου όσων με στηρίζουν και θα με στηρίξουν στις εκλογές και, τέλος, όλων των Επτανησίων".

ΣΕ ΖΑΚΥΝΘΟ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ Ο ΗΛΙΑΣ ΜΠΕΡΙΑΤΟΣ
Στη Ζάκυνθο βρίσκεται από την Δευτέρα ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ηλίας Μπεριάτος προκειμένου να περιοδεύσει και να συναντηθεί με τους επίσημους φορείς του νησιού.
Ο κ. Μπεριάτος επισκέφθηκε χθες υπηρεσίες και φορείς στην πόλη της Ζακύνθου και συγκεκριμένα το Δημαρχείο Ζακυνθίων, την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών, την Πυροσβεστική Υπηρεσία, την Ελληνική Αστυνομία και το Δημαρχείο Αλυκών ενώ σήμερα ο επικεφαλής του συνδυασμού "ΙΟΝΙΟ ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ" αναχώρησε από τη Ζάκυνθο προκειμένου να μεταβεί στην Κεφαλονιά, συνεχίζοντας τις περιοδείες του.

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ
ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ ΤΗΣ
"ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ"
Τους υποψήφιους αντιπεριφερειάρχες και τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους παρουσίασε χθες η "Λαϊκή Συσπείρωση" Περιφέρειας Ιονίων Νήσων με υποψήφιο Περιφερειάρχη τον Θόδωρο Γουλή.
Για την Κέρκυρα υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης όπως έχει ήδη ανακοινωθεί είναι ο κ. Γιώργος Κουλούρης, μέλος Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας, για την Κεφαλονιά ο κ. Δημήτρης  Μαντζουράτος εκπαιδευτικός, αντιπρόεδρος Δ.Σ. ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης, γι ατην Ζάκυνθο ο κ. Γιάννης Κορφιάτης δάσκαλος και για την Λευκάδα ο κ. Θωμάς Καββαδάς Λογιστής, δημοτικός σύμβουλος Δήμου Λευκάδας - Πρόεδρος ΕΕΔΥΕ Λευκάδας.

Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΤΗΣ ΑΝ.Α.Σ.Α
ΓΙΑ ΤΑ ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ
Η Ανεξάρτητη Αυτοδιοικητική Συνεργασία Αρχών για τα Ιόνια Νησιά (ΑΝ.Α.Σ.Α) (υποψήφιος Περιφερειάρχης Θόδωρος Γαλιατσάτος, φώτο) έδωσε χθες στην δημοσιότητα το όνομα του υπ. αντιπεριφερειάρχη και των επτά πρώτων υπ. περιφερειακών συμβούλων της παράταξης για την εκλογική περιφέρεια Κεφαλληνίας.
Υπ. αντιπεριφερειάρχης είναι ο κ. Δρακουλόγκωνας Παναγής, δικηγόρος, πρόεδρος Δ.Σ δήμου Σάμης.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ Γ. ΤΡΕΠΕΚΛΗ
ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ
ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ
Την Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010 ο υποψήφιος Δήμαρχος Κέρκυρας επισκέφθηκε τα γραφεία του Ερυθρού Σταυρού όπου και ενημερώθηκε από την υπεύθυνη κ. Δημουλά για το έργο και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
Η κ. Δημουλά ενημέρωσε το Γιάννη Τρεπεκλή για το σύνολο των δράσεων του τμήματος Ερυθρού Σταυρού Κέρκυρας το κοινωνικό και εκπαιδευτικό έργο που παρέχει αλλά και την προαγωγή του εθελοντικού πνεύματος που καλλιεργεί.
Από την πλευρά του ο Γιάννης Τρεπεκλής ευχαρίστησε την κ. Δημουλά και τους συνεργάτες της για το σημαντικό έργο που επιτελούν το οποίο είναι σημαντικό και απαραίτητο για την αντιμετώπιση και οργάνωση των κοινωνικών δράσεων του νέου δήμου.
Σε δήλωσή του μετά τη συνάντηση ο Γιάννης Τρεπεκλής δήλωσε:
"Είναι γνωστό το κοινωνικό έργο που το τμήμα Ερυθρού Σταυρού της Κέρκυρας επιτελεί. Αυτό το έργο πρέπει να ενισχυθεί και να αναδειχθεί. Πεποίθησή μου ήταν και είναι και δεσμεύομαι να το κάνω πράξη ότι στις κοινωνικές δράσεις του δήμου δεν πρόκειται να γίνει καμιά έκπτωση παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία αφού η τοπική αυτοδιοίκηση είναι ο πιο άμεσος θεσμός στον πολίτη".

Δεν υπάρχουν σχόλια: