Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

ΒΙΒΛΙΟ: “Η ιστορία του γάτου που έμαθε σ’ ένα γλάρο να πετάει”

Γράφει ο συγγραφέας
Θοδωρής Καραγεωργίου
www.karageorgiou.blogspot.com


Λουίς Σεπούλβεδα
Μετ. Αχιλλέας Κυριακίδης
Εκδόσεις: OperaΜ Έτος: 2007, Σελ. 154
Μία γλαροπούλα, η Κενγκά, η οποία ταξιδεύει με ένα σμήνος γλάρων, μολύνεται από μία πετρελαιοκηλίδα στα ανοιχτά της θάλασσας. Παλεύοντας με τα βαριά από το πετρέλαιο φτερά της, καταφέρνει να φτάσει ως το λιμάνι του Αμβούργου και να προσγειωθεί στο μπαλκόνι ενός σπιτιού. Εκεί συναντά τον γάτο Ζορμπά, και λίγο πριν ξεψυχήσει γεννά ένα αυγό, το οποίο του εμπιστεύεται για να το αναθρέψει.
Μέσα από τις προσπάθειες που καταβάλει ο Ζορμπάς, μαζί με την παρέα του, για να φέρει εις πέρας το δύσκολο αυτό έργο που ανέλαβε, ο Χιλιανός συγγραφέας μας θυμίζει με τρόπο απλό και αληθινό τις αρχές που πολλοί από τους ανθρώπους έχουμε ξεχάσει, ενώ θα έπρεπε να αποτελούν γνώμονα της ζωής μας. Ο γάτος, αυτού του σε πολλά σημεία συγκινητικού βιβλίου, συμπεριφέρεται με τρόπο θαυμαστό, με τρόπο που θα μας κερδίσει όλους.
Ο Λουίς Σεπούλβεδα προτείνει το βιβλίο του αυτό σε "παιδιά" από 8 έως 88 χρονών και έχει απόλυτο δίκιο. Γιατί, πραγματικά, πρόκειται για ένα βιβλίο τόσο αληθινό που μπορεί να αγγίξει τον καθένα, μα πιο πολύ απ' όλους, όσους έχουν κρατήσει μία μικρή σπίθα παιδικότητας ακόμη μέσα τους.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: