Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Πρωταθλητής Ελλάδας για 2η συνεχή χρονιά ο Κερκυραίος αθλητής Μ. Νικολάου

Ο πρωταθλητής του Πυγμαχικού Αθλητικού Ομίλου Κέρκυρας, Μαργαρίτης Νικολάου, κατέκτησε για 2η συνεχόμενη χρονιά το χρυσό μετάλλιο στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Παίδων που διεξήχθη το 4ήμερο, 1-4 Οκτωβρίου, στην Ελευθερούπολη της Καβάλας και έτσι διατήρησε το αήττητο του σε όλες τις διοργανώσεις που έχει αγωνιστεί.
Ο Κερκυραίος πυγμάχος συμμετείχε στην κατηγορία των 63 κιλών, και χαρακτηριστικό της ανωτερότητας του σε σχέση με τους υπόλοιπους αθλητές, είναι το γεγονός ότι ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, κερδίζοντας όλους τους αντιπάλους του με διακοπή!
Στην κατηγορία, συμμετείχαν 9 αθλητές, με τον Νικολάου, να περνά χωρίς αγώνα από τον 1ο γύρο της διοργάνωσης.
Στις 2 Οκτωβρίου, ο αθλητής του ΠΑΟ Κέρκυρας αγωνίστηκε στα προημιτελικά με αντίπαλο τον Κ. Εμινίδη (Βλάντιμιρ Θεσσαλονίκης), τον οποίο κέρδισε με διακοπή στο 2ο γύρο.
Ίδιο αποτέλεσμα και στον ημιτελικό της 3ης Οκτωβρίου, με τον Μαργαρίτη να νικά με διακοπή στο 2ο γύρο τον Εν. Μαρτυροσιάν (Μαχητές Ελευθερούπολης Καβάλας).
Τέλος, την επόμενη μέρα στον τελικό, ο Κερκυραίος πυγμάχος αντιμετώπισε τον Μ. Μελίσση (Ορμή Καβάλας), του οποίου και επικράτησε με διακοπή στον 3ο γύρο του αγώνα.

Μοσχάτ: Μας κάνει περήφανους
Ο τεχνικός σύμβουλος της Ομοσπονδίας, και προπονητής του Νικολάου, Χ. Μοσχάτ μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου από τον αθλητή του, τόνισε τα εξής: "Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στο Μαργαρίτη, που αναδείχτηκε για 2η συνεχή χρονιά πρωταθλητής Ελλάδας. Μας έκανε για ακόμα μια φορά υπερήφανους, τόσο εμάς στο σύλλογο, όσο και την οικογένεια του.
Αυτό το χρυσό μετάλλιο αποτελεί το επιστέγασμα των κόπων μιας ολόκληρης χρονιάς.
Ο Μαργαρίτης αποτελεί έναν πολύ ταλαντούχο αθλητή και αν συνεχίσει έτσι και στο μέλλον θα κάνει σπουδαία πράγματα τόσο στην κατηγορία Εφήβων - Νέων που θα βρεθεί τη νέα χρονιά, όσο και σε αυτή των Ανδρών"
 Στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα συμμετείχαν συνολικά 90 αθλητές από 32 σωματεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: