Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

14 αριστούχοι μαθητές από την Κέρκυρα βραβεύτηκαν από την Τράπεζα Eurobank EFG

Η Τράπεζα Eurobank EFG βράβευσε την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου, στα Ιωάννινα, τους αριστούχους μαθητές και μαθήτριες των Νομών Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας, Πρέβεζας, Άρτας, Λευκάδας και Κέρκυρας, στο πλαίσιο του προγράμματος χορηγιών "Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία". Από την Κέρκυρα βραβεύτηκαν 14 αριστούχοι μαθητές.
Το πρόγραμμα "Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία" που καθιερώθηκε το 2003, πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και αποτελεί μία από τις σημαντικότερες χορηγικές πρωτοβουλίες του Ομίλου της Eurobank, που έχει επιλέξει να υποστηρίζει ενεργά τους τομείς της Παιδείας, του Πολιτισμού, του Αθλητισμού και του Περιβάλλοντος. Μέσω του Προγράμματος αυτού, έχουν βραβευθεί μέχρι σήμερα περισσότεροι από 8.000 αριστούχοι, από όλη την Ελλάδα.
Κύριος σκοπός του προγράμματος "Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία" είναι η επιβράβευση της προσπάθειας των νέων για την κατάκτηση της γνώσης και η αναγνώριση των ικανών και των άξιων που αποτελούν προοπτική και εγγύηση για το μέλλον.
Στόχος της Eurobank είναι να αναδείξει μέσα από τη συμβολική επιβράβευση των καλύτερων, τη διαχρονική σημασία αξιών που εμπνέουν και συνοδεύουν τους νέους στην προσπάθεια διεκδίκησης ενός μέλλοντος με αξιώσεις και με διακριτό το  στίγμα της δημιουργικότητας και της πρωτοπορίας.
Στο πλαίσιο του προγράμματος, το οποίο αφορά όλους τους μαθητές και μαθήτριες της Γ' Λυκείου, η Eurobank επιβραβεύει κάθε χρόνο τους αριστούχους αποφοίτους μαθητές με τον υψηλότερο γενικό βαθμό πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, σε κάθε ένα από τα 1.750 Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια της χώρας.
Η επιβράβευση του κάθε αριστούχου συνοδεύεται από το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ως εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Λευκάδος και Ιθάκης, ο Πατέρας Γεράσιμος Ζαμπέλης, ο Βουλευτής Θεσπρωτίας Χρήστος Κατσούρας, ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Ιωαννίνων Κωνσταντίνος Πέτσιος, ο Γενικός Γραμματέας της Νομαρχίας Λευκάδος Γεράσιμος Χαλκιάς, ο Αντινομάρχης Ιωαννίνων Γρηγόριος Βενέτης, η Νομαρχιακή Σύμβουλος Ιωαννίνων Μαρίνα Ζυγούρη - Ευαγγελίδη, η Δημοτική Σύμβουλος Ιωαννίνων Παναγιώτα Μητροκώστα, καθώς και άλλοι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης
Παρέστησαν επίσης ο Προϊστάμενος Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηπείρου, κ. Αντρέας Δήμου, ο Κοσμήτορας Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Χρηστάκης Μπαϊκούσης, καθώς και πολλοί παράγοντες της οικονομικής και κοινωνικής ζωής του Νομού.
Χαιρετισμό απέστειλαν η Γενική Γραμματέας Περιφέρειας Ηπείρου Δήμητρα Γεωργακοπούλου - Μπάστα και ο Βουλευτής Ιωαννίνων Κωνσταντίνος Τασούλας, συγχαίροντας την Eurobank για την πρωτοβουλία της καθώς και τους αριστούχους και τις οικογένειές τους.
Παράλληλα, τιμητικές πλακέτες απενεμήθησαν στα σχολεία απ' όπου αποφοίτησε ο αριστούχος μαθητής με τον ανώτερο Γενικό Βαθμό Πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση του κάθε Νομού. Συγκεκριμένα, στο Νομό Ιωαννίνων στο 4ο Γενικό Λύκειο Ιωαννίνων το οποίο βραβεύθηκε για την αριστούχο μαθήτρια Αγλαΐα Λαμπροπούλου, στο Νομό Θεσπρωτίας στο 1ο Γενικό Λύκειο Ηγουμενίτσας για την Μελίνα Παππά, στο Νομό Άρτας στο 1ο Γενικό Λύκειο Άρτας για τον Γεώργιο Μαστραπά, στο νομό Πρέβεζας στο 1ο Γενικό Λύκειο Πρέβεζας για τον Θεόδωρο  Κωτσαντή, στο νομό Λευκάδας στο 1ο Γενικό Λύκειο Λευκάδας για την Αθηνά Καούρα καθώς και στο νομό Κέρκυρας στο Ιδιωτικό Γενικό Λύκειο "Αλκίνοος", για τον Σπυρίδωνα Τσουκαλά.
Τα βραβεία της Τράπεζας Eurobank EFG για τους νομούς Κέρκυρας έλαβαν οι εξής:
1. Αλιφιεράκης Δημήτριος από το Γενικό Λύκειο Σκριπερού
2. Βραδή Ευδοκία από το 3ο Γενικό Λύκειο Κέρκυρας
3. Δημουλή Αικατερίνη από το 4ο Γενικό Λύκειο Κέρκυρας
4. Κεϊκίδης Δημήτριος από τις Λυκειακές Τάξεις Γυμνασίου Παξών
5. Κότση Ελένη από το 1ο Γενικό Λύκειο Κέρκυρας
6. Κουρή Ιωάννα από το Γενικό Εσπερινό Λύκειο Κέρκυρας
7. Μακρή Ελένη από το 5ο Γενικό Λύκειο Κέρκυρας
8. Μιχαλάκη Ελένη- Αικατερίνη από τις Λυκειακές Τάξεις Μουσικού Γυμνασίου Κέρκυρας
9. Μουρούζης Νικόλαος-Ευγένιος από το 2ο Γενικό Λύκειο Κέρκυρας
10. Μπασδέκη Δήμητρα από το Γενικό Λύκειο Καστελλάνων Μέσης
11. Πανδής Δημήτριος από το Γενικό Λύκειο Λευκίμμης
12. Ρωμαίος Βασίλειος από το Γενικό Λύκειο Αγρού
13. Σαλβάνου Βασιλική από τις Λυκειακές Τάξεις Γυμνασίου Κασσιώπης
14. Τσουκαλάς Σπυρίδων από το Ιδιωτικό Γενικό Λύκειο "Αλκίνοος".

Δεν υπάρχουν σχόλια: