Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Ολοκληρώθηκε το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Κρίκετ

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Κρίκετ που διοργάνωσε η Ελληνική Ομοσπονδία Κρίκετ . Οι εκδηλώσεις  διεξήχθησαν  στην Κέρκυρα, τον μήνα Σεπτέμβριο και τις πρώτες μέρες του Οκτωβρίου. Στο φεστιβάλ συμμετείχαν ομάδες από την Αυστραλία και την Μεγάλη Βρετανία οι οποίες αγωνίστηκαν με Κερκυραϊκές ομάδες καθώς και με την Εθνική ομάδα Ανδρών.
Παράλληλα στη Κέρκυρα παρευρέθει και ο Διευθυντής ανάπτυξης της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κρίκετ προκειμένου να παραστεί  στις εκδηλώσεις και  να συζητήσει θέματα που αφορούν την αναβάθμιση του αθλήματος . Ο κ. Holdsworth συνεχάρει την Διοίκηση της Ομοσπονδίας για τις δράσεις της στην διοργάνωση του Φεστιβάλ και παρευρέθει σε συναντήσεις με φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης. Με αφορμή την επίσκεψη των Ομογενών από την Αυστραλία και του Διευθυντή ανάπτυξης αποφασίστηκε η οικοδόμηση ενός δυναμικού αναπτυξιακού μοντέλου συνεργασίας για την ανάπτυξη του αθλήματος και την ενδυνάμωση του ως μορφή ενναλακτικού τουρισμού.
Η συνεργασία σφραγίστηκε από την υπογραφή σχετικού μνημονίου μεταξύ της  Ελληνικής, Αυστραλό-Ελληνικής και  Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κρίκετ. Το μνημόνιο συνεργασίας υπογράφηκε από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κρίκετ κ. Ιωσήφ Νικήτα , τον Πρόεδρο της Αυστραλο-Ελληνικής Ομοσπονδίας κ. Νίκο Χατζόγλου και τον Διευθυντή Ανάπτυξης της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας κ. Richard Holdsworth.
Το πρόγραμμα της διοργάνωσης περιλάμβανε πληθώρα προγραμματισμένων  εκδηλώσεων όπως συνάντηση των ομογενών με τον  Γραμματέα Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, με τον Νομάρχη Κέρκυρας, τον Δήμαρχο Κερκυραίων και τον Καθολικό Αρχιεπίσκοπο.
Επίσης διεξήχθει σύσκεψη φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης, ενώ σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Α΄βαθμιας και Β΄θμιας εκπαίδευσης έγινε  παρουσίαση του αθλήματος στα δημοτικά και Γυμνάσια του νομού.
Διεξήχθει  beach  Κρίκετ στην παραλία της Ρόδας , εκδήλωση στα παλαιά ανάκτορα Κέρκυρας , παρουσίαση Αυστραλιανού ποδοσφαίρου στην Κάτω πλατεία, μουσικές και χορευτικές εκδηλώσεις.
Είναι η πρώτη φορά που ένα τόσο σημαντικό αθλητικό γεγονός διεξάγεται στην Κέρκυρα και σκοπός της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κρίκετ είναι η  καθιέρωσή του ως θεσμός καθώς και  η  ενδυνάμωση   των πολιτιστικών δεσμών  των ομογενών δεύτερης και τρίτης γενιάς με την πατρίδα καταγωγής των γονέων τους.
Το ΔΣ ευχαριστεί θερμά όλη την πολιτική ηγεσία, τους φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης και τα ΜΜΕ για την στήριξη τους στην διοργάνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: