Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

Τρέχουν τώρα οι παράγοντες της Κέρκυρας για την διακοπή των δρομολογίων της Ολυμπιακής

Σοβαρό πρόβλημα στην επικοινωνία της Κέρκυρας με την Αθήνα αναμένεται να προκαλέσει η διακοπή των δρομολογίων της ΟΑ από και  προς την Κέρκυρα από την 1η Νοεμβρίου.
Ακομα δεν  έχει μέχρι στιγμής συμπεριλάβει την Κέρκυρα στα χειμερινά της δρομολόγια η Ολυμπιακή Αεροπορία.
Επίσημη ανακοίνωση από την Ολυμπιακή δεν υπάρχει, ωστόσο, δεν εμφανίζονται δρομολόγια στην ιστοσελίδα της εταιρίας από την 1η Νοεμβρίου.

Σύσκεψη τουριστικών φορέων
Να σημειώσουμε ότι οι αντιδράσεις είναι πολλές μέχρι στιγμής ενώ την Κυριακή το πρωί πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των τουριστικών φορέων στο Επιμελητήριο για τον συντονισμό των κινήσεων.
Μάλιστα αποφασίστηκε να ξεκινήσει άμεσα ενημέρωση αλλά και συναντήσεις με όλους τους αρμόδιους φορείς.
Ο  τουριστικός πράκτορας Βασίλης  Καλούδης επιβεβαίωσε την παραπάνω εξέλιξη και έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου προκειμένου η Κέρκυρα να μην γυρίσει χρόνια πίσω.

Επίσημη ενημέρωση για τα δρομολόγια της Olympic Air
ζητά ο Νομάρχης
Επίσημη ενημέρωση σχετικά με τα δρομολόγια της Olympic Air προς το νησί μας ζητά με επιστολή του από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. της εταιρείας Ανδρέα Βγενόπουλο, ο Νομάρχης Κέρκυρας Στέφανος Πουλημένος.
Το πλήρες κείμενο της επιστολής του Νομάρχη προς τον Πρόεδρο της Olympic Air, έχει ως εξής:
"Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,
Τις τελευταίες μέρες κυκλοφορούν στην Κέρκυρα μετ΄ επιτάσεως φήμες για κατάργηση των δρομολογίων της Οlympic Air, από Αθήνα για το νησί μας, από τον προσεχή Νοέμβριο.
Οι φήμες αυτές - όπως είναι φυσικό -  έχουν προκαλέσει έντονη ανησυχία, τόσο μεταξύ των τουριστικών επιχειρηματιών, όσο και ευρύτερα στο σύνολο των κατοίκων της Κέρκυρας, καθώς μια τέτοια εξέλιξη θα ήταν άκρως αρνητική για τη ζωή και την οικονομία του τόπου μας.
Επειδή όμως δεν είναι φρόνιμο να παίρνουμε τις φήμες ως γεγονότα, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε επίσημα για τις προθέσεις της εταιρείας σας σε σχέση με τα δρομολόγιά της προς και από το νησί μας.
Σημειώνουμε ότι η Κέρκυρα, για πέντε και πλέον 10ετίες έχει στηρίξει τη σύνδεσή με την πρωτεύουσα και μια σημαντική παράμετρο της ανάπτυξής της στην Ολυμπιακή και όπως κατανοείτε, δεν μπορούμε να συμβιβαστούμε ούτε καν με το άκουσμα τέτοιων φημών."

Δεν υπάρχουν σχόλια: