Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

ΕΝΤΟΝΕΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Ι.Ν.: ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ

Αρνητική κατάληξη για την προοπτική υποψηφιότητάς της είχε τελικά το "θρίλερ" με την επιλογή της Άντζελας Γκερέκου ως υποψήφιας Περιφερειάρχου Ιονίων Νήσων υποστηριζόμενης από το ΠΑΣΟΚ.
Παρά το γεγονός ότι η κα Αντζελα Γκερέκου είχε καλή εικόνα στις δημοσκοπήσεις με τον Τηλέμαχο Χυτήρη να έρχεται πρώτος σε αυτές, το ΠΑΣΟΚ και ιδιαίτερα τα επιτελικά στελέχη που καιρό τώρα ασχολούνται με τις υποψηφιότητες για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου, είχαν καταλήξει σε πρόταση υποψηφιότητας για την Αντζελα Γκερέκου παρά το ότι η βουλευτής Κέρκυρας, όπως δήλωνε και σε τοπικό επίπεδο, το είχε αρνηθεί.
Σύμφωνα με πληροφορίες των Κερκυραϊκών Νέων όταν τέθηκε στον Γιώργο Παπανδρέου η προοπτική υποψηφιότητας της Αντζελας Γκερέκου, ο Πρωθυπουργός ρώτησε αν έχουν τακτοποιηθεί οι φορολογικές εκκρεμότητες του συζύγου της και αν έχουν εκλείψει οι λόγοι που την είχαν οδηγήσει σε παραίτηση πριν κάποιους μήνες.
Καθώς η απάντηση που πήρε δεν ήταν αυτή που ικανοποιούσε την εικόνα την οποία επιδιώκει να εκπέμπει ο Γιώργος Παπανδρέου, τελικά ζήτησε άλλη πρόταση.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες των Κερκυραϊκών Νέων, η εναλλακτική πρόταση έχει κατατεθεί εδώ και ένα μήνα από στέλεχος του ΠΑΣΟΚ της Κέρκυρας και αφορά τον πρώην Νομάρχη Κεφαλονιάς και Ιθάκης και στενό συνεργάτη του Αντώνη Τρίτση, Πανεπιστημιακού Καθηγητή τώρα πια, Ηλία Μπεριάτου. Αν και ο κ. Μπεριάτος έχει αποφασίσει να συνεχίσει την ακαδημαϊκή του καριέρα, η πίεση από το ΠΑΣΟΚ ήταν έντονη και με υποσχέσεις μάλιστα απόλυτης επιλογής των συνεργατών του με κοινωνικά και επιστημονικά χαρακτηριστικά σε βαθμό που θα δημιουργούν μια αυτοδιοικητική πρόταση ικανή να οδηγήσει σε πραγματικά αναπτυξιακά μονοπάτια την δύσκολη από πλευράς οργάνωσης Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.
Ετσι, ο Ηλίας Μπεριάτος έδωσε κατ' αρχήν μία θετική απάντηση ζητώντας όμως εύλογο χρόνο για να τακτοποιήσει τις ακαδημαϊκές του υποχρεώσεις. Γι' αυτό το λόγο την Κυριακή το ΠΑΣΟΚ δεν ανακοίνωσε το όνομά του στα πλαίσια των άλλων ανακοινώσεων που έκανε για τις περιφερειακές εκλογές του Νοεμβρίου.

“ΟΛΑ ΠΑΙΖΟΥΝ”
Χθες πάντως στελέχη του τοπικού ΠΑΣΟΚ έχοντας ήδη συζητήσει με την Ιπποκράτους για την ενημερωτική διαχείριση του όλου ζητήματος αλλά και για τις επιλογές ή τα βήματα που πρέπει να γίνουν και για το Δήμο της Κέρκυρας, εξέφραζαν την άποψη ότι όλα είναι πιθανά σχετικά με τις υποψηφιότητες τις οποίες μελετά το κόμμα. Αυτό σημαίνει ότι τίποτε δεν είναι σίγουρο και κανένα όνομα από αυτά τα οποία έχουν δει το φως της δημοσιότητας με στοιχεία βεβαιότητας για τις τελικές επιλογές του ΠΑΣΟΚ ούτε κι αυτά πρέπει να θεωρούνται δεδομένα.
Το τοπίο είναι ρευστό, είπε χαρακτηριστικά κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ στην Κέρκυρα, αφήνοντας να εννοηθούν ακόμη και επιλογές έκπληξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: