Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

Παρολίγον μεγάλη φωτιά στο Τεμπλόνι

Μεγάλη ήταν η φωτιά που ξέσπασε χτες το μεσημέρι περίπου στις 2 στη θέση Ακροκέφαλος Τεμπλονίου στην περιοχή του ΧΥΤΑ Μέσης Κέρκυρας.
Πιο συγκεκριμένα, η φωτιά ξέσπασε (από άγνωστη μέχρι και τώρα αιτία) σε χώρο εναπόθεσης απορριμμάτων μεγάλου όγκου (καναπέδες, τραπέζια κ.α.) έξω από την περίφραξη του ΧΥΤΑ και αμέσως έλαβε μεγάλες διαστάσεις.
Παράλληλα, ο χώρος όπου εκδηλώθηκε η πυρκαγιά είναι ένα ξερό μεγάλο χωράφι και έτσι δεν τίθεται κίνδυνος εξάπλωσής της στις γύρω περιοχές. Η φωτιά έγινε άμεσα αντιληπτή από κατοίκους της περιοχής ενώ άμεση ήταν και η ανταπόκριση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, που επιχείρησε με τρία οχήματα και 15 άντρες να την σβήσει. Στο έργο της Π.Υ βοήθησαν τα 2 PZL, καθώς και τα πυροσβεστικά οχήματα των όμορων δήμων.  Σύμφωνα με τους κατοίκους δεν είναι η πρώτη φορά, καθώς και στο παρελθόν σημειώθηκαν πυρκαγιές λόγω εσωτερικής καύσης των απορριμμάτων στην χωματερή. Μάλιστα οι ίδιοι ανάστατοι δήλωσαν ότι θα προχωρήσουν εκ νέου σε κινητοποιήσεις ακόμα και με νέο κλείσιμο του ΧΥΤΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: