Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

Καμία δέσμευση Καστανίδη για το χρόνο ολοκλήρωσης, λέει ο Νίκος Δένδιας για το Δικαστικό Μέγαρο

Στο "χρονοντούλαπο" θέτει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ την ολοκλήρωση του Νέου Δικαστικού Μεγάρου Κέρκυρας, σύμφωνα με ανακοίνωση του βουλευτή Κέρκυρας Νίκου Δένδια. Ο αρμόδιος Υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης, με την απάντησή του στην ερώτηση του  Βουλευτή Κέρκυρας Νίκου Δένδια για την αναιτιολόγητη παύση εργασιών, επιβεβαιώνει, όπως σημειώνει ο βουλευτής Κέρκυρας, ουσιαστικά την ανησυχία του πρώην Υπουργού για την επικίνδυνη τροπή στην εξέλιξη του έργου.
Πιο συγκεκριμένα, ο αρμόδιος Υπουργός, αφού παραθέτει τα εγκεκριμένα από το 2009 ποσά των 4.000.000 και 5.525.000 ευρώ αντίστοιχα για την αποπεράτωση του Νέου Δικαστικού Μεγάρου, αρκείται στη διαπίστωση πως "μέχρι σήμερα δεν έχει εκταμιευθεί η εγκεκριμένη επιχορήγηση … λόγω των νέων δημοσιονομικών δυσκολιών".
Αποφεύγει επίσης να απαντήσει για τον χρόνο επανεκκίνησης των εργασιών,  καθιστώντας  ανέφικτη την από 15μηνου προγραμματισμένη λειτουργία του Νέου Δικαστικού Μεγάρου για το διάστημα που διανύουμε.
Αναβάλει έτσι επ' αόριστον την παράδοση στην τοπική κοινωνία ενός έργου σημαντικού για τον τόπο και  για  τη βελτίωση των συνθηκών απονομής της Δικαιοσύνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: