Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΙΟΝΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ: 2ο θερινό σχολείο στην Κέρκυρα

Το Τμήμα Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου, στοχεύει μέσω κατάλληλων δράσεων, στην προώθηση της Καινοτομίας δια μέσου Μαθηματικών Μοντέλων και Προσομοιώσεων η οποία και θα οδηγήσει στη διαμόρφωση και προβολή ενός ελκυστικού και ανταγωνιστικού αναπτυξιακού περιβάλλοντος της σύγχρονης Ελληνικής Κοινωνίας και Επιστημονικής Κοινότητας.
Στα πλαίσια των δράσεων αυτών, διοργανώνεται το 2ο Θερινό Σχολείο με θέμα 'Καινοτομία και Μοντελοποίηση στη Βιοπληροφορική και στη Βιοτεχνολογία', με κύριο στόχο την ανάδειξη της διαδικασίας παραγωγής ολοκληρωμένων καινοτομικών ιδεών/πρακτικών/προϊόντων μέσω συγκεκριμένων ερευνητικών συνεργασιών.
Θα παρουσιασθούν συγκεκριμένα παραδείγματα και θα μελετηθεί αναλυτικά η δομή τους και οι ιδιαιτερότητές τους, ενώ παράλληλα θα εξετασθούν οι σύγχρονες προτεινόμενες μέθοδοι δημιουργίας καινοτομίας.
Αναφέρουμε, χαρακτηριστικά σημεία της θεματολογίας όπως Αλγόριθμοι Βιοπληροφορικής, Εργαλεία Τεχνητής Νοημοσύνης σε Βιολογία και Ιατρική, Τεχνικές RFID, Μιτοχονδριακές Δομές αλλά και RNA δευτεροταγείς δομές, ζητήματα Βιοηθικής, σχεδίαση χρηματοδοτούμενων Ευρωπαϊκών έργων κλπ..
Καθηγητές Ελληνικών αλλά και ξένων Πανεπιστημίων όπως και διακεκριμένοι ερευνητές θα συνεργαστούν με φοιτητές τμημάτων θετικών επιστημών, αναζητώντας και υιοθετώντας καινοτόμες λύσεις σε πραγματικά προβλήματα.
Το 2ο αυτό Θερινό Σχολείο, θα πραγματοποιηθεί στο όμορφο νησί της Κέρκυρας, θα διαρκέσει 6 ημέρες (16 μέχρι 21 Ιουλίου) και θα περιλαμβάνει θεωρητικές διαλέξεις αλλά και εργαστηριακά μαθήματα, πάνω σε σύγχρονα λογισμικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: