Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

Επιστολή Γκερέκου στον Γεωργαλίδη για την παρουσία της Κέρκυρας στο event του Τάμεση

Με αφορμή την πρωτοβουλία  του  Γραφείου του ΕΟΤ στο Λονδίνο για την μετατροπή της νότιας όχθης του ποταμού Τάμεση σε ελληνική παραλία με πλήθος παραπλεύρων δραστηριοτήτων, η Βουλευτής του Νομού Κέρκυρας  Άντζελα Γκερέκου απέστειλε στον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων την παρακάτω επιστολή:
"Αξιότιμε κύριε Γενικέ Γραμματέα
Επιτρέψτε μου να θέσω υπόψη σας ότι σε λίγες μέρες θα λάβει χώρα στο Λονδίνο ένα πολύ σημαντικό γεγονός για την τουριστική προβολή της Ελλάδας. Πιο συγκεκριμένα, η νότια όχθη του ποταμού Τάμεση θα μετατραπεί για δέκα ημέρες σε "ελληνική παραλία", όπου οι κάτοικοι της Βρετανικής πρωτεύουσας θα μπορούν να απολαύσουν έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο που θα παραπέμπει σε ελληνικό νησί.
Με παραδοσιακά και σύγχρονα ελληνικά εδέσματα, ελληνικά ποτά, διαγωνισμοί για ταξίδια στην Ελλάδα, ελληνικά προϊόντα και ελληνική μουσική, οι επισκέπτες της "ελληνικής παραλίας" θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν μια γεύση από την αληθινή Ελλάδα, ενόψει ενός δύσκολου καλοκαιριού για τον τουρισμό στην πατρίδα μας.
Προς μεγάλη μου έκπληξη, πληροφορήθηκα ότι η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, για αγνώστους λόγους, δεν προτίθεται να συμμετάσχει σ' αυτή την εκδήλωση. Δεδομένου ότι η Βρετανική αγορά είναι η πιο σημαντική για τον ελληνικό τουρισμό, και ιδιαίτερα για τα Ιόνια Νησιά, παρακαλώ να εξετάσετε σοβαρά το ενδεχόμενο η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων να μην λείψει από αυτή την πρωτότυπη εκδήλωση”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: