Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ & ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΝΟΝΙΟΥ Υπόμνημα αναγκαίων έργων και παρεμβάσεων στην περιοχή

Το Δ.Σ του Πολιτιστικού-Εξωραϊστικού Συλλόγου Κανονίου κατέθεσε στο Δήμο Κερκυραίων υπόμνημα των αναγκαίων έργων και παρεμβάσεων που απαιτούνται στην περιοχή του Κανονίου.
Το υπόμνημα αυτό που κοινοποιήθηκε και στο Γ.Γ Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, στους επικεφαλείς των Δημοτικών παρατάξεων Δήμου Κερκυραίων, στον Πρόεδρο και τα μέλη της Δ.Ε.Υ.Α.Κ, στις τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Κερκυραίων, στην Επιτροπή Κυκλοφορίας του Δήμου και στους Προϊσταμένους των Δημοτικών Υπηρεσιών μεταξύ άλλων ζητείται:

ΤΕΧΝΙΚΑ ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ
Διαμορφώσεις - αναπλάσεις - διανοίξεις:
Να οριοθετηθούν και να κατασκευαστούν όλοι οι χώροι στάθμευσης που προβλέπονται από το σχέδιο πόλης στην περιοχή μας. Θεωρούμε ως άμεσης προτεραιότητας και με δεδομένη την έναρξη ανασκαφικών εργασιών την ολοκλήρωση του πάρκινγκ στην περιοχή «Μπόικου». Πιστεύουμε ότι δεν απαιτείται ιδιαίτερη επιχειρηματολογία για να αναδείξουμε το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της περιοχής στον τομέα αυτό.
Να αποκατασταθεί και να ασφαλτοστρωθεί  το πάρκινγκ στην περιοχή της Βλαχέρενας. Το έργο αυτό μπορεί να το υλοποιήσει με χαμηλό κόστος και ο Σύλλογός μας με επιχορήγηση του Δήμου.
Να κατασκευαστεί δίκτυο συλλογής όμβριων υδάτων στην οδό Φιγαρέτου.
Να παρέμβει ο Δήμος, ενισχύοντας τη δική μας προσπάθεια, ώστε να προχωρήσει το κλείσιμο των σκαμμάτων της αρχαιολογικής υπηρεσίας σε οικόπεδα της περιοχής, που αποτελούν εστίες μόλυνσης.
Επισκευή και διαμόρφωση του αύλειου χώρου του σχολείου και υλοποίηση της υπάρχουσας μελέτης που συντάχθηκε από τις Τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου. Το έργο αυτό που μπορεί να υλοποιηθεί και με επιχορήγηση της 6ης Σχολικής επιτροπής θα συμβάλλει καθοριστικά στην αντιμετώπιση της απόλυτης ανυπαρξίας αθλητικών εγκαταστάσεων στην περιοχή, αφού σε συνεργασία με το Δήμο και τη Διεύθυνση του Σχολείου θα δοθεί για χρήση στη νεολαία της περιοχής τις ώρες που δε λειτουργεί το σχολείο.
Να κατασκευαστεί Παιδική χαράς στο χώρο που προβλέπεται από το σχέδιο πόλης.
Να διανοιχτούν και να αποδοθούν σε χρήση δύο (2) τουλάχιστον πεζόδρομοι, που προβλέπονται στο σχέδιο πόλης, ώστε να συνδεθεί η οδός Ναυσικάς με την οδό Φιγαρέτου, στο ύψος του Σχολείου.
Να καθορισθούν, να κατασκευαστούν και να αποδοθούν προς χρήση τα τμήματα του πεζοδρομίου στην οδό Φιγαρέτου.
Να βελτιωθεί η οδοσήμανση και ιδιαίτερα στην περιοχή των σχολείων, για να αποφευχθούν οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν και επιδεινώνονται από την ανυπαρξία πεζοδρομίων στην περιοχή.
Να τοποθετηθούν ενημερωτικές πινακίδες, που να αναδεικνύουν στους επισκέπτες τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μνημεία της περιοχής.
Ταυτόχρονα να παραχθεί ενημερωτικό υλικό για διανομή στους επισκέπτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: