Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

ΕΓΙΝΑΝ ΓΝΩΣΤΑ ΧΘΕΣ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΤΑΘΗΚΑΝ ΣΤΙΣ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ: Καμία έκπληξη

Ανακοινωθήκαν και επίσημα μέσω της ιστοσελίδας  του ΠΑΣΟΚ τα ονόματα που καταθέσαν ή προτάθηκαν για τη  θέση του υποψηφίου Δήμαρχου Κερκύρας.
Από αυτούς, οι έξι ετεροπροτάθηκαν, ενώ οι υπόλοιποι τρεις αυτοπροτάθηκαν.
Συγκεκριμένα, η εννιάδα των υποψηφίων για το χρίσμα αποτελείται από τους εξής:
1. Αυλωνίτης Αλέξανδρος (ετεροπρόταση)
2. Βεντούρας Σπύρος (ετεροπρόταση)
3. Γκερέκου Αγγελική (ετεροπρόταση)
4. Δαγκλή Ανδρομάχη (αυτοπρόταση)
5. Λειβαδιώτης Ιωάννης (ετεροπρόταση)
6. Μεταλληνός Παναγιώτης (αυτοπρόταση)
7. Μικάλεφ Σωτήρης (ετεροπρόταση)
8. Σαρλής Χρύσανθος (ετεροπρόταση)
9. Χαϊδόγλου Σωτήρης (αυτοπρόταση)
Την ίδια στιγμή σύμφωνα με το μέλος της Ν.Ε Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Βλάχοπουλο οι υποψηφιότητες αυτές αλλά και η διαδικασία που θα ακολουθηθεί  αναμένονταν να συζητηθεί το βράδυ της Τετάρτης.
Τα θέμα ήταν, πολιτικοί άξονες ΠΑΣΟΚ για τις ερχόμενες εκλογές στην Αυτοδιοίκηση, πολιτικό-αναπτυξιακό πλαίσιο για Κέρκυρα και Περιφέρεια Ιονίων Νήσων για τις ερχόμενες εκλογές στην Αυτοδιοίκηση και η διαδικασία επιλογής υποψηφίων (Κέρκυρα και Περιφέρεια Ιονίων Νήσων).

Σ.ΜΙΚΑΛΕΦ: ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Η ΕΝΟΤΗΤΑ
Ο δήμαρχος Κερκυραίων Σωτήρης Μικάλεφ μιλώντας στους δημοσιογράφους υποστήριξε ότι δεν βάζει τον εαυτό του στη διαδικασία αξιολόγησης για τη διεκδίκηση του κομματικού χρίσματος του κυβερνώντος κόμματος εν όψει δημοτικών εκλογών. Όπως είπε "Ποτέ δεν έκρυψα την επιθυμία να θέσω ξανά υποψηφιότητα για τη διεκδίκηση του Δήμου. Για να αντιμετωπιστούν τα μεγάλα προβλήματα όπως αυτά μας παρουσιάζονται ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, θεωρώ ότι χρειάζονται ενωμένες δυνάμεις. Υπό αυτήν την έννοια μπορώ να έχω λόγο για να συμβάλω μαζί με άλλους στην επίλυση αυτών των προβλημάτων.
Ότι ακούγεται για ψηφοδέλτιο Δημάρχων όπως ακούγεται δεν έχει καμία βάση. Εγώ μιλάω για δυνάμεις που κατάγονται από την τοπική αυτοδιοίκηση του παρόντος και του παρελθόντος αλλά και από νέους ανθρώπους που θέλουν και μπορούν να προσφέρουν σε αυτόν τον τόπο. Το θέμα του χρίσματος είναι το τελευταίο που μπορεί να επιδιώξει κανείς. Και τα ίδια άλλωστε τα κόμματα θα καταλάβουν ότι όσοι άνθρωποι αναμιχθούν με την πολιτική κατάσταση και θέλουν και μπορούν να λύσουν τα προβλήματα του τόπου, θα καταφέρουν είτε με την υποστήριξη κάποιου κόμματος, είτε χωρίς.
Εγώ δεν κατέθεσα πρόταση στο ΠΑΣΟΚ. Κάποιοι άλλοι οι οποίοι πιστεύουν σε εμένα με πρότειναν για τη διεκδίκηση του χρίσματος από το ΠΑΣΟΚ. Άσχετα από τα χρίσματα χρειάζεται ενότητα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων".

Δεν υπάρχουν σχόλια: