Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Επιστολή Καλούδη σε Παπανδρέου για εσωκομματικές εκλογές για Δημάρχους και Περιφερειάρχη

Ανοικτή επιστολή προς τον Πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου και τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματος έστειλε ο Γιώργος Καλούδης, διατυπώνοντας κριτικές απόψεις για την διαχείριση μιας σειράς ζητημάτων από την κυβέρνηση και προτείνοντας ταυτόχρονα τη διενέργεια εσωκομματικών εκλογών για τα πρόσωπα που το ΠΑΣΟΚ θα υποστηρίξει στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.
Το πλήρες περιεχόμενο της επιστολής Καλούδη έχει ως εξής:
Η πατρίδα μας διέρχεται μία κρίσιμη φάση, τη πιό κρίσιμη μετά τη μεταπολίτευση, με έντονα τα χαρακτηριστικά απαξίωσης του σημερινού πολιτικού συστήματος εκπροσώπησης του λαού.
Ενόψη των επικείμενων Δημοτικών και Περιφερειακών Εκλογών του Νοέμβρη 2010 υπάρχουν τα εξής  πολιτικά δεδομένα:
Για την οικονομική πολιτική δεν ερωτηθήκαμε.
Για την εξωτερική πολιτική δεν ερωτηθήκαμε.
Για το ασφαλιστικό δεν ερωτηθήκαμε, και ας έπαιρνε διαχρονικά το κράτος, μέσω των αρμοδίων υπουργών, τα χρήματα των Ταμείων είτε για να καλύψουν άλλες ανάγκες του κράτους είτε για να τα τζογάρει. Ειδικά γι’ αυτό το θέμα το λιγότερο που απαιτεί ο λαός είναι να δοθούν στη δημοσιότητα και να στιγματισθούν όλοι όσοι υπουργοί, διαχρονικά, σήκωσαν τα χρήματα των ασφαλιστικών ταμείων μας.
Για το χωροταξικό του Καλλικράτη δεν ερωτηθήκαμε και ειδικά γι’ αυτό το τερατούργημα: «Νησί = Δήμος», που όμοιό του δεν έχει στην Ευρώπη.
Το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. δεν λειτουργεί, δεν συνεδριάζει, και θα κληθεί, ως συνήθως να επικυρώσει τις λίστες των υποψηφίων.
Οι Δημοτικές και Τοπικές Οργανώσεις δεν λειτουργούν.
Ενόψη του Νοέμβρη το κρίσιμο και καθοριστικό ερώτημα είναι:
Τα προεκλογικά συνθήματα «πρώτα ο πολίτης» και «ο λόγος στον πολίτη», πως εφαρμόζονται στη πράξη, όταν οι υποψηφιότητες φυτεύονται ή πέφτουν με αλεξίπτωτα από την Αθήνα;
Αφού δεν μας δώσατε το λόγο για την οικονομική πολιτική, για το ασφαλιστικό, για την εξωτερική πολιτική, για το αγροτικό, για το πως θέλουμε να διοικηθεί ο τόπος μας,  δεν εκχωρούμε το δικαίωμά μας για το ποιοί θα είναι ο Δήμαρχός μας και ο Περιφερειάρχης μας.
Η λύση είναι μία, δοκιμασμένη και επιτυχής:
Η δημοκρατική λύση:
Στήνονται κάλπες, ΔΙΕΞΓΟΝΤΑΙ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.
Όταν οι φίλοι του ΠΑ.ΣΟ.Κ. είναι ικανοί και άξιοι να εκλέξουν Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ είναι άξιοι και για το έλασσον: Να εκλέξουν το Δήμαρχό τους και τον Περιφερειάρχη τους".

Δεν υπάρχουν σχόλια: